jennyjon - vår vrå av världen

Direktlänk till inlägg 30 maj 2012

Trist besked från veterinären...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 30 maj 2012 16:30

... även om det kunde vara värre. Nalle har ingen borrelia och värdet för anaplasma/anaplasmos ligger kvar på precis samma som för ett år sedan. Hade det varit det nu igen borde det värdet ha varit högre. Han skulle heller inte verkat må bättre under de här dagarna sedan i måndags när provet togs.

Men han verkar bättre, hältan är inte alls lika tydlig och humöret är fortfarande på topp. Men det blir samtidigt det negativa i det hela... Ingen fästingsjukdom och då tyder det mesta istället på att det är artrosen som blivit värre. Om det är tillfälligt eller ej är omöjligt att svara på.

I och med att han i alla fall blivit bättre av sig själv under de här dagarna är läget inte akut. Men blir hältan värre kan det bli aktuellt att ta nya röntgenbilder och skicka ned journalanteckningarna och röntgenbilder från Öjebyn, där bilder togs för tre år sedan. På så vis blir det något att jämföra med.

Men vår veterinär poängterade att bilderna kan se illa ut och borde ha försämrats under den här tiden. Det viktiga är hur hunden mår. Hon nämnde att när han får så ont att han inte längre klarar av vardagen finns det inte mycket annat att göra för att lindra för honom än att...

Det kändes så overkligt att höra, även om vi hela tiden vetat om det, att vi någon gång kommer att tvingas fatta ett beslut om avlivning. Men vem vet när... Hur ska vi klara oss utan vår Nalle?

Vi har redan fått över tre år tillsammans sedan han började halta första gången och fick medicinering som hjälpte. Och det kanske ändå är fler år än vad många andra med sjuka djur får. Men han börjar bli gammal, sinnet är fortfarande ungt, men det är klart att kroppen kommer att säga ifrån mer och mer.

Det sista vi vill är att han ska ha ont. Men helst önskar vi att hans bortgång inte är något som vi måste vara mer aktiva än naturen i. Vår älskade Nalle. /Jenny

 

Det verkar vara artosen som orsakar hältan...

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 27 feb 18:06


Imorse tyckte Loe och Isa att det var en bra idé att bära den här istavlan nästan hela vägen mot förskolan... ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 27 feb 16:28


Idag fick vi papper om förskoleklassplacering för Isa och hon är mer än redo för skolan. ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 27 feb 16:09


Idag har det varit härligt soligt och det har gått att njuta även inifrån då solens strålar skinit in. Men ser fram emot när fönsterna är putsade... /Jenny   ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 26 feb 09:18


Ja, igår var det lite grönare. Idag lite vitare. Barnen är glada.   ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 25 feb 13:54


Ja, men som de flesta andra idag så har vi fått i oss sådana här.   ...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se