jennyjon - vår vrå av världen

Direktlänk till inlägg 30 maj 2012

Trist besked från veterinären...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 30 maj 2012 16:30

... även om det kunde vara värre. Nalle har ingen borrelia och värdet för anaplasma/anaplasmos ligger kvar på precis samma som för ett år sedan. Hade det varit det nu igen borde det värdet ha varit högre. Han skulle heller inte verkat må bättre under de här dagarna sedan i måndags när provet togs.

Men han verkar bättre, hältan är inte alls lika tydlig och humöret är fortfarande på topp. Men det blir samtidigt det negativa i det hela... Ingen fästingsjukdom och då tyder det mesta istället på att det är artrosen som blivit värre. Om det är tillfälligt eller ej är omöjligt att svara på.

I och med att han i alla fall blivit bättre av sig själv under de här dagarna är läget inte akut. Men blir hältan värre kan det bli aktuellt att ta nya röntgenbilder och skicka ned journalanteckningarna och röntgenbilder från Öjebyn, där bilder togs för tre år sedan. På så vis blir det något att jämföra med.

Men vår veterinär poängterade att bilderna kan se illa ut och borde ha försämrats under den här tiden. Det viktiga är hur hunden mår. Hon nämnde att när han får så ont att han inte längre klarar av vardagen finns det inte mycket annat att göra för att lindra för honom än att...

Det kändes så overkligt att höra, även om vi hela tiden vetat om det, att vi någon gång kommer att tvingas fatta ett beslut om avlivning. Men vem vet när... Hur ska vi klara oss utan vår Nalle?

Vi har redan fått över tre år tillsammans sedan han började halta första gången och fick medicinering som hjälpte. Och det kanske ändå är fler år än vad många andra med sjuka djur får. Men han börjar bli gammal, sinnet är fortfarande ungt, men det är klart att kroppen kommer att säga ifrån mer och mer.

Det sista vi vill är att han ska ha ont. Men helst önskar vi att hans bortgång inte är något som vi måste vara mer aktiva än naturen i. Vår älskade Nalle. /Jenny

 

Det verkar vara artosen som orsakar hältan...

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 15 okt 15:15


En alldeles, alldeles egen iPad.  

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 14 okt 19:23


Det blev en väldigt kreativ eftermiddag. Och det sista pysslet, att skrapa höstlöv var nytt, roligt och enkelt. Nu pryder de fint kylskåpet. ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 14 okt 15:45


Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 14 okt 10:15


Loe har varit först med mycket när det kommer till rörelse. Han var den som gick tidigast av dem till exempel. Och nu är han också först och ensam om att kunna nudda näsan med tungan.    ...

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se