jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under december 2018

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 december 2018 15:57

Och vi var ute en sväng i kundvimlet och gjorde ett och annat inbillat fynd.

Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 december 2018 17:00

Ian och Isa är anmälda till simskola. Vi tycker att de ska testa på lite olika aktiviteter och skridskor och dans tyckte de väl så där om. Bamsegympan är en favorit hos båda. Ian gillar ju fotbollen och innebandyn också. Men nu ska de alltså få lite mer vattenvana, med förhoppning att de kanske till och med kan simma till sommaren. Vattentäta gympapåsar till båda och märkessköld till Isa (Ian har redan en) är fixade!


 

Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 december 2018 20:45

Traditionenligt begav vi oss idag till kyrkan för gudstjänst, där barnen hjälpte till att bära figurer fram till krubban, och sedan jullunch, kaffe, tårta och annat gott i församlingssalen. En stunds lek nere i källaren blev det också och Tomten kom och barnen fíck varsitt paket. Sedan vände vi hemåt till Kalle.



Klapparna har ju legat under granen i flera dagar nu och det är bara Lin som gjort något litet försök att öppna i förtid, men det har gått bra och granen har inte vält en enda gång. Väntan på Tomten blev lagom lång då Jons jobb ganska snart ringde och behövde honom lite akut för en grej. ;)



Barnen lovade dock Tomten efter utdelningen att inte öppna paketen förrän Jon hunnit tillbaka så han kunde vara med på öppningen. Hos oss är det bara barnen som får klappar, vi vuxna kan ju köpa oss vad vi vill när vi vill. Nästan. Och så är det roligare att se barnens glädje. Och mycket glädje blev det!
Men nu är julen nästan helt över för oss, imorgon ska vi fixa egen jullunch och så ska allt juligt bort. Vi har andra projekt att ta tag i och då är det skönt att i alla fall ha ordning någonstans.
I natt flyttar nissen Julien ut, kanske följer han med Tomten som kommer förbi sent i natt för att mumsa på gröten och det andra goda som vi ställt ut. En morot blev det också ifall Rudolf skulle behöva lite extra energi.


 


Vi passar på att önska en god fortsättning på julen och hoppas att den varit minst lika fin som vår varit! /Jenny


Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 december 2018 01:08

Vi kunde ju inte missa Liseberg i år... så vi var på Jul på Liseberg dan före dopparedan. Och det är helt klart bland det mysigaste vi vet. Det är som att komma in i en helt annan värld och allt är så fint. Och roligt. Och spännande. Och kanske lite läskigt också... även om pappan i familjen som åkte både Loke och Valkyria inte sa något om just det.



Det var inte så lång kö där det första så pappa fick börja leka och sedan var det barnens tur och oj, vad de åkte grejer. I och med att Loe är över 90 cm så får han nu åka mycket i sällskap med vuxen. Men Lin åkte även hon Kaninresan och fixade ett körkort efter en tur i Farfarsbilarna.



Vi var där vid öppningen vid ett och blev kvar ända tills det att de stängde vid nio, för ingen ville hem och det fanns så mycket att se och göra. En och annan kanin sprang vi förstås på också.



När det började mörkna blev det extra mysigt att gå omkring bland alla ljus och Ian och Isa traskade på bra. Till Loe hade vi ståbräda så han åkte lite snålskjuts ibland. Lin sov en lång stund och det underlättade och överraskade då hon sovit i bilen. Så det var inte särsklit svårt att ha med henne på hennes premiärbesök.
Även Jon skötte sig bra när det kom till att skjuta ner pingisbollar med korkpistolen - stjärnvinst minsann! Och hem fick det följa med en stor tomte, och så även några andra vinster från lyckohjul. Lyckosamma!
Barnen hade fiskelycka och håvade upp fiskar för vägning och utebyte mot leksak och som det allra sista tog vi oss upp på berget för att få en fin utsikt, åka karusell och titta på de otroligt vackra ljusdjuren.


 


Vi kunde ju inte missa att träffa Tomten en sista gång innan julklappsutdelningen väntar så vi var in i Tomtehuset och kikade på vad som försegick där och barnen träffade Tomten! Vi är ju helt sålda på Liseberg sedan lång tid tillbaka och även detta besök levde helt klart upp till våra förväntningar. Älskar Liseberg! /Jenny



En liten film från den mysiga julresan:


Ian · Isa · Lin · Loe · Utflykter
Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 december 2018 18:21

Barnen var tvärsäkra på att nissen skulle ha lämnat ett meddelande till dem i hans postlåda idag. Och visst stod träskorna där, så tillbaka var han ju, men i lådan låg ingen post.
Men hoppsan, i tidningen hade han istället smygit in ett brev till dem! Om de skrapade de egentillverkade pusselbitsledtrådar som låg i kuvertet tillsammans med brevet så skulle de få reda på vad som skulle hända dem klockan kvart över tolv.
Barnen skrapade och ganska snart listade de ut att ett biobesök väntade dem och filmen som de skulle se var: Bamse och Dunderklockan. En film som de pratat om att vilja se!



Filmen är riktigt ny då den hade premiär igår så de var bland de första att se den och när den var slut fick de med sig varsin filmposter hem. Bamse och Dunderklockan passade våra barn riktigt bra, den var lagom lång och hade en spännande ton samt det vänskapliga budskapet som finns med i Bamses värld.

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2018 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards