jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under mars 2016

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 mars 2016 18:00

Vi var i Hjo idag och deltog i påskfirandet på torget. Alla barn som var utklädda som påskkärringar eller påskgubbar fick godis och självklart spökade vi ut Ian och Isa. Men de blev så söta så!Innan påskandet på torget var jag och Ian in på Hem & Hobby (Jon fick stanna kvar i bilen med de sovande barnen) och löste bland annat ett i-landsproblem som jag haft med fel storlek på sugrör... Och efter vändan på torget for vi till Stadsparken. Det har varit en underbart vacker påskafton och det var väldigt fint i parken och med vyerna över Vättern.

Medan Jon lekte med Ian och Isa på lektplatsen gick jag på en liten promenad med Loe och Nalle och så en bilammning på det (bilamma borde bli ett nytt ord för SAOL). Men jag hann se lite av lekplatsen också innan vi for hem.

Fast först ett stopp för cola. Hittills under den här amningen har jag blivit så väldigt törstig. Det är ju något som ska vara väldigt vanligt, men jag har aldrig känt av det så här tidigare. Det är så "illa" att jag till och med har druckit kranvatten på sistone för att släcka törsten. ;)

Nu ska vi fortsätta att njuta av den här påsklördagen och köra på i samma lugna tempo. Inte för att vi är jättetrötta, för Loe sov åtta timmar i sträck i natt! Jag var ju vaken några gånger och tittade till honom men det kändes onödigt att väcka honom. Det kanske bara var en tillfällighet, men han har ju sovit bra om nätterna tidigare också - fast inte så bra.

Fortsätter han inte att gå upp i vikt får vi väl tvinga honom att äta på natten också, men det känns ändå som att det kan vända närsomhelst så lika bra att ta en natt i taget... Och på tal om natt så ska vi ordna till sommartid innan vi knyter oss. Ljusare kvällar, varmare väder, den ena vårtecknet efter det andra - äntligen! /Jenny

Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 mars 2016 18:00


Det är ju svårt att inte jämföra barnen, både till utseende och personlighet. Här skiljer det inte så många dagar på dem när bilderna togs i samma turkosa glass-body. Och lite lika är de väl ändå...?

Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 mars 2016 14:00


Varje påsk anordnar P4 Skaraborg en äggjakt och vi har lyssnat flera gånger och försökt lista ut var de kan ha gömt godisägget. Idag lyssnade vi också här hemma när de började påa för tävlingen och fortsatte att ha radion på under bilturen mot Skövde. Under färden hann vi höra dessa ledtrådar:


Nr 1: Det här är en väldigt populär plats just nu fast kvastarna vill inte åka hit så här års,

för de vill ju åka till en blå kulle.

Nr 2: Rätt sak på rätt plats är det som gäller.


Och det satte tankegångarna i rullning och Jon med sitt speciella förhållande till miljö och återvinning tänkte genast att det kunde vara en återvinningsstation som skulle vara gömstället. Så vi for till första och närmsta åtevinningscentral på vägen och cruisade runt på Risängens avfallshantering. Men vi såg inte till någon man med något ägg.

Vi kunde ju inte besöka varenda återvinningsstation i hela Skaraborg, tänkte vi och var istället beredda att återgå till de ärenden som vi faktiskt åkt iväg för. Men på vägen ut såg jag en cykel stå lite märkligt parkerad och under en trätrapp såg det ut som att en man satt och tryckte.

Jag fick Jon att göra en u-sväng och sedan köra in på ett område avsett endast för personal, så vi blev stoppade och fick vända och ta en annan väg fram. Men rätt hade vi för under trappen satt en man från radion gömd och på cykelstyret hängde en kasse med ett fem kilo tungt påskägg fyllt med godis!Jon och Ian var de som var först fram då jag satt kvar med de andra barnen ifall det skulle vara fel. Isa sov dessutom så när jag fick höra på radion att Jon och Ian rabblade lösenordet, 1, 2, 3, P4!, så väckte jag henne och hela familjen kunde ta del av direktsändningen - och motta det stora ägget!

Det var en rad av tillfälligheter och tur som ledde oss fram till tävlingsvinsten. Att vi åkte hemifrån just när vi gjorde, att vi skulle åt just Skövde-hållet, att ägget fanns på just den återvinningsstation som vi hade närmast på vår väg, att mannen satt gömd så han syntes utifrån vägen och så vidare.

Självklart roligt att vi vann, men fem kilo är väldigt mycket godis så vi får ju hoppas att en och annan påskkärring kommer ha vägarna förbi framöver... /JennyLäs och lyssna mer här på P4 Skaraborgs hemsida:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=6396952

Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 mars 2016 18:02


Igår gjorde vi avtryck av Loes fot och hand och över natt har gipset fått stelna. Att få Loe att spreta med fingrarna var inte så lätt, men fotavtrycket blev bra. I det stora hela ett helt okej avtryck, minus några luftbubblor. Nu ska avtrycket slipas till så det får plats i en ram och bli ett fint minne att spara.

Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 mars 2016 16:06


Idag har vi haft hembesök utav BVC. Vi satte oss ner och pratade om graviditeten, förlossningen och hur första tiden har varit. Och vi tycker att det har gått riktigt bra här hemma. Vi var inte alls inställda på att få sova så pass mycket som vi ändå får göra om nätterna. Det kan ju förstås ändras men mellan 4-6 timmar i sträck kan det bli och blöjbyte och amning har givit oss ytterligare lite sömn. Loe sover för övrigt ganska mycket, verkar vara en lugn bebis som är lätt att läsa av... än så länge i alla fall. Men både Ian och Isa gick aldrig ner i vikt under första tiden. Det har däremot Loe gjort. Idag vägde han 3540 gram så födelsevikten på 3685 gram är ändå bara 145 gram bort. Så länge som första vikten är nådd inom fjorton dagar är det helt okej och där är vi snart. Loe är nio dagar idag så vi har ju fem dagar på oss. Vår söte lille kille!

Loe

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se