jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under januari 2016

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 januari 2016 11:45

När det blåste som värst sist så knäcktes ett av våra körsbärsträd. För att få det i mer lätthanterligt format så är det nu uppsågat. Ian var inte sen att delta i arbetet och Isa var en helt okej risdragare. Imorgon har vi planer på att hyra ett släp, hämta hem några kubik ved för vi har myseldat mer än vad vi brukar den här vintern - kanske för att vi inte varit så upptagna med andra projekt, för särskilt kallt har det ju inte varit (även om vi hann se -19,4 grader imorse) - och även åka till återvinningscentralen med skräp som blivit liggande. Förberedelserna påbörjades i och med denna sågning.


Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 januari 2016 15:15

Dagens extrakontroll hos barnmorskan blev bara lugnande. Nu var barnmorskan mer nöjd med sf-måttet som hon fick fram. Men att det skulle ha ökat med 2,5 cm på en vecka är ju inte rimligt så något stämde inte sist. Nu är måttet 33 cm och hjärtljuden på den pigga bebisen låg på 148. Den låg uppochner även den här gången och det känner jag också och det stämde att den hade rumpan där jag misstänkte att den var. Och äntligen bra resultat på blodvärdet, 118 (bättre än vid inskrivningen!), så att äta järntabletter i kombination med B-vitamin har uppenbarligen fungerat riktigt bra. Det var med väldigt lätta steg jag gick hemåt. Eller i alla fall så lätta som de kan bli nuförtiden med det här extrabagaget... ;) /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 januari 2016 15:30

Det fick bli ändrade planer när de på morgonen ringde från BVC och berättade att vår sköterska behövt vabba idag. Isa hade annars tid för sin 1,5-årskontroll med sprutor och allt vad det innebär. Vi fick en ny tid och passade istället på att åka till Tua-backen, en populär pulkabacke här i Tibro. Det är ganska högt här och var så det fick bli hjälmar på barnen... Och det kändes tryggt för hej vad det gick!


Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 januari 2016 20:29


Nu kramade vi ur det sista ur julen och för oss känns det verkligen som att det var länge sedan som det var julafton. I eftermiddag var vi i Högåskyrkan för levande julspel med gudstjänst och sen gröt och skinksmörgås i samlingssalen samt sång och dans kring granen och special appearance av Tomten. Men gudstjänst med barnen är inte det lättaste alla gånger och båda fick vi förresten väcka för att komma iväg till julfesten. Ingen bra start... Jag och Jon hade faktiskt också lagt oss och vaknade av alarmet som vi ställt ifall. Det var frestande att stanna hemma men ville samtidigt iväg. Det var ju inte sista gången vi hade någorlunda julstämning för i år, men i alla fall för den här säsongen. Nu väntar en ny vecka med både BVC- och MVC-besök. Bland annat. /Jenny 


Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 januari 2016 22:20

Ja, nu rör det på sig. 55 dagar kvar men bebisen är ju färdigbakad om 41 dagar. Jag hoppas på så lite övertid som möjligt. Förstås. Tycker att jag har en hel del flextid tillgodo från första graviditeten. 18 dagar extra! Tog ju bara in 1,5 timme nu senast. Bebisen är fortsatt aktiv och har lagt sig till med att ha hicka någon gång mellan tre och fem på morgonen. Omöjligt att sova då. Det känns fortsatt mer långt neråt som om den står på huvudet. Om magen har vuxit eller ej vet jag inte. Så svårt att avgöra och ge mig på att försöka mäta själv tänker jag inte göra. Det får bli barnmorskans sak att ta reda på under extrakollen. Jag håller, eller försöker, hålla koll på fosterrörelserna... och tittar vare sig jag vill eller ej efter blod. Vi har ju hört historier om moderkakor som börjar lossna, inte har försörjt tillräckligt med näring och så vidare... Med Isa fick jag en ganska lugn graviditet, kunde lägga upp den bra på egen hand utan så många yttre påfrestningar bortsett från hur det är att ha barn att ta hand om samtidigt. Lärde mig från Ian att vissa människor bidrar inte på något positivt sätt och att de då kan kvitta. Och förlossningen med Isa blev mer i närheten av hur jag föreställt mig. Att värkarna påbörjades på utsatt dag var dock en stor överraskning. Kör gärna på en repris där! /Jenny

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 januari 2016 20:45


Tur att de inte inser alla sina möjligheter när det kommer till gömställen. Så här räcker gott. Och tur att de ofta har en förmåga att inte hålla sig gömda tysta eller utan att avslöja varandra...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 januari 2016 20:30

Igår var dagen då jag blev förklarad som olämplig som mamma, jag var även olämplig som hustru till Jon (Jon fick till och med både en och två beklagande rakt framför mig, för självklart var det synd om honom...).

I samma veva omyndigförklarades då även Jon som inte vet bättre tydligen, och som om han på något vis skulle vara tvingad till att stanna kvar i den här relationen. 

Ian fick också en skopa. Han kan tydligen trakassera vuxna. "Trakassera". Stort ord att ta till. Inte dåligt för en treåring som dessutom var "den som började". Och som om det inte vore nog med det så kunde även denne person konstatera att vår treåring har psykiska problem.

Att börja kritistera människors egenskaper som föräldrar, eller deras barn, kommer man oftast inte undan med, och det borde vara grundläggande för de flesta. Likväl som att en förälder ska stå på barnets, eller barnbarnets sida, och göra och säga det som i slutändan är bäst för honom/henne, inte för en själv.

Sedan ska man akta sig för att höja sina barn till skyarna och bli förblindad. Jon är knappast guds gåva till mänskligheten, men duger gott ändå. Och ska man prata bakom ryggen på andra så är det en stor fördel om man gör det så inte de personerna som det handlar om hör... Ett tips bara. /Jenny

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se