jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under februari 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 februari 2015 18:42

Ian var som vanligt uppe alldeles för tidigt imorse, men på sistone har han ju gått och lagt sig igen. Det är inte alltid som han har somnat, han är tyst och vilar i alla fall. 

Men någon gång då och då händer det att han slumrar till lite. Idag gjorde han mer än så. 10.37 tyckte han att det var dags att kliva upp. Hoppsan!

Allt blev lite förskjutet i och med detta, men jag såg ingen anledning till att väcka honom. Det var ingenting viktigt.

Vi tog en promenad till ICA när vi ätit frukost och rastat Nalle. Ian gick själv dit, men av någon märklig anledning så skulle också städhinken med - fylld med frukt och mat i plast från hans barnkök.

Och så var det med det. /Jenny


 

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 februari 2015 18:20

Jag har ätit en del cheesecakes under mina levnadsdagar - som synes. ;) Och hittills har den godaste varit den här: New York Cheesecake. Jag har tipsat om receptet tidigare och gör det HÄR igen. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 februari 2015 13:00


Den gamla leran började bli alldeles för kladdig för att dega med så ny är gjord. Det är väldigt smidigt att göra egen lera och den står sig väldigt länge. Vi förvarar den inte ens i kylskåpet, men i tillslutna burkar när den inte används. Ian gillar att dega, men roligast är att klippa sönder den i bitar. Den här gången färgade jag lekleran i grundfärgerna - och så lila!Jag gör vår lera efter det här receptet:


Leklera


7 ½ dl mjöl

3 dl salt

7 ½ dl kokhett vatten

3 msk olja

3 msk citronsyra (finns i kryddhyllan)


Och så valfri mängd karamellfärg.


Blanda samman de torra ingredienserna.

Häll vätskan över och knåda samman och färgsätt leran.


Leran är testad och ganska snart blev några bilar från Bilar-filmerna tillverkade och så några figurer från Babblarna. Ett roligt tidsfördriv för stora som små. /JennyAv Jenny och Jon Sjöberg - 16 februari 2015 13:15

Det är ju knappt att man vågar skriva det, för då kanske det vänder. Men vilken tur vi har haft med Isas sömn! Hon sover ju otroligt bra... jämfört med sin bror... Det blir ju faktiskt hela nätter!

Hon somnar efter en flaska välling, fast inte direkt utan gärna i famnen på någon av oss. Det blir någon gång runt åtta, nio, tio. Sen lägger vi ner henne i hennes säng där hon sover till någon gång runt sex på morgonen.

Då blir det blöjbyte och en flaska välling och sen sover hon faktiskt vidare en stund till i vår säng och har inte alls någon brådska därifrån. Och allt som oftast så får man också ett leende av henne när hon vaknat.

På dagen har hon minst två sovstunder - som här. Men Isa har inte fått några tänder än och vi kan ju bara hoppas på att hon kommer att sova bra då också, men är inställda på det värsta. Ian var cirka nio månader när han fick sin första, så det är väl bara en tidsfråga då...


Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 februari 2015 13:00

Biljetter är bokade till Mora Träsk. Mest för Ians skull, men det ska ju vara underhållning för barn och vuxna.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 februari 2015 18:15

Många kommer att säga att Zlatan borde skänka alla sina pengar till de svältande om det nu är en så viktig fråga för honom. Men vem kan själv ärligt säga att de skulle göra så om de var i samma situation?

Zlatan har i alla fall valt att göra något. Han är stor, han är känd och väljer att nyttja den "makten" på ett, enligt mig, positivt sätt. Tillsammans med FN:s World Food Programme deltar Zlatan i en video där han berättar just hur känd han är, men samtidigt är medveten om att så ser inte livet ut för väldigt många andra.

Se videon och reagera hur du vill, men i slutändan så gör den inte någon skada för de 805 miljonerna människorna  - snarare tvärtom - och det är det som är viktigast. /JennyAv Jenny och Jon Sjöberg - 15 februari 2015 11:30

Bild lånad från Gekås.


Anledningarna till att börja planera för en resa till Ullared blir fler och fler... I mars kommer ett lekland stå färdigt! Tidigare har det funnits en liten, liten barnvänlig miljö vid restaurangen men nu blir det ett stort gratis lekland på plan 4. En förälder/vuxen ska ansvara för barnet under leken. Det ska finnas amningsrum i anslutning och även möjlighet att värma mat till de mindre barnen. Det här låter ju toppen - jag dumpar Jon och barnen där och shoppar bananas! Eller i alla fall så mycket som vårt arma konto klarar. Så det blir väl lagom att börja planera in en resa i april 2019... /Jenny

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se