jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under februari 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 februari 2015 17:05

Vi låg inte och drog oss lika länge som vi kanske hade velat egentligen imorse, utan tog oss upp för att komma iväg till en mindre klädbytardag på en skola på orten. Här var det mycket lättare att ta sig fram och ut. Det var ju ingen stor bytardag och betalning skedde direkt till de olika säljarna.

I slutet av mars är det dags för en större klädbytardag i Folkets park och där blir det trångt och kötiden för utgång tar sin tid. Så det här blev en mjukstart.

Förutom den stora klädbytardagen i Tibro så vill jag till den i Hjo, eventuellt till den i Moholm och jag hoppas på att det blir en i Mölltorp också för den tyckte jag bäst om ifjol.

På dagens klädbytardag hittade vi lite smått och gott, cykelhjälp, spel och annat, och efteråt tog vi även vägen förbi en av våra lokala second hand-butiker.Men för att avsluta den lilla turen så gjorde vi något utöver det vanliga. Vi åkte till sporthallen och kollade på när några killar spelade innebandymatch. Det här var ju mest för Ians skull, för han spelar ju gärna med klubba och boll hemma men det här var ju på "riktigt". Domare, publik osv.


 


Resten av dagen har ägnats åt tvätt, räkningar, lite TV-tittande på skid-VM och så hade jag turen att vinna ett armband med bokstavspärlor. Jon ska få armbandet och texten lyder: "I love boobs"... Får blogga mer om det när det kommit. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 februari 2015 17:00

Familjeliv och Pampers har startat en sajt där man kan få reda på vilka som är de vanligaste namnen, hur många som har döpts till det, hur statistiken ser ut och där kan man även få tips på namn till babyn.

När/om det väl blir aktuellt för oss att namnge något sött litet pyre igen så har vi ju redan våra namn klara. Men det var ändå intressant att kika in och kolla utvecklingen för både våra egna och barnens namn.

Klicka på bilden för att komma till sidan Babynamn.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 februari 2015 08:45

Dumplings fick bli ett avbrott i allt spaghetti-, stuvade makaroner-, fiskpinne-, köttbulle-, pizza- och lasagneätande. Det blir ju väldigt lätt att menyn ser likadan ut. Fantasin tryter och under de dagar som vi är iväg till öppna förskolor vill jag gärna ha mat färdig att värma. Så på söndagarna brukar det bli en ökad produktion av något som Ian gillar.

Så här såg en topplista med mat och dryck ut som SVT nyligen presenterade:


10 i topp-listan
Det åt 2.000 svenskar som mest under fyra dagar:
 

1. Pizza
2. Köttfärssås
3. Stekt lax
4. Banan
5. Mellanmjölk
6. Vetebröd/vetelängder
7. Kycklingbröst
8. Hårdost
9. Lasagne
10. Béarnaisesås


Flera utav alternativen på listan återfinns hos oss också. Men kycklingbröst och béarnaisesås, samt stekt lax har det verkligen inte blivt mycket av. Men vi är stora ostätare och favoriten är prästost. 

Fast ibland finns det tid till lite förnyelser också. Vi åt ris, nudlar med wok, nuggets och dumplings - lite asiatiskt tema alltså. Oväntat gott! /JennyAv Jenny och Jon Sjöberg - 20 februari 2015 18:34


Snabbt påkommet blev det en vända till Hjo (ni vet orten där ena familjen i härliga programmet Familjen Annorlunda bor) när Jon kom hem. Jag behövde strumpor och hushållet tvål. Det hittade vi... och så lite till.

Jag hittade  bland annat en jättecharmig lila elefant som är tänkt som dörrstopp. Vi får väl se om den kommer att komma till användning så eller ej. Nu står den som prydnad på spiselkransen.
Hem & Hobby är en härlig affär med stor variation på utbudet. Jag hade lätt kunnat komma hem med ännu mer... Men det kommer ju fler chanser.  /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 februari 2015 14:25


Lekplatslek med Wadströms blev det den här förmiddagen. Jag hade egentligen bara tänkt knalla fram till torget en vända efter Nalles rastning - som vi brukar, men Therese hörde av sig och det här blev ju mycket skojigare! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 februari 2015 21:30

Vi har under det här året blivit utvalda att samarbeta med Kronans Apotek och testa produkter från dem. Vi gillar att prova saker och tycker att det här ska bli jättekul! Det första utskicket har anlänt och innehållet passade helt perfekt för oss till barnen.

Kronans bomullspinnar och Kronans våtservetter är förpackade i charmiga omslag med flodhästen Doris. Bomullspinnarna är i 100 % ekologisk bomull, men dock blir vi osäkra på ifall de är miljömärkta för vi kan vi inte hitta den välkända Svanenmärkningen på dessa. På förpackningen med de parfymfria våtservetterna återfinner vi i alla fall Svanen och även att produkten är godkänd av Astma- och Allergiförbundet.

Just sådana här märkningar som visar att framställningen av varorna tagit hänsyn till miljö och är fria från gift är vi särskilt förtjusta i att använda till och på våra barn.

Bomullspinnarna är utformade så att de gör rengöringen av barnöron både säker och skonsam i och med att toppen är så stor att den inte går att peta in för långt i hörselgången. Det känns ju bra för det är inte alltid så lätt att få tillgång till det här området. Ian kan man förklara för vad det går ut på, men Isa slänger gärna med huvudet och är inte alls med på noterna. När hon har varit snuvig har öronen fått mer vax och vi har topsat bort det värsta.

Parfymfri, återfuktande, rengörande, barnanpassad, fri från färgämne och parabener - det är verkligen en utomordentlig innehållsförteckning som vi återfann på våtservetterna. De flesta våtservetter fungerar ju bra, men vi är måna om innehållet också. Kronans våtservetter uppskattas också särskilt eftersom när man tar en våtservett så får man just en servett, och inte flera stycken som hänger ihop som vi upplevt hos andra varumärken. Dock vore det bra om det fanns en bättre lösning för att försluta förpackningen eftersom vi inte tycker att den försluter på ett bra sätt.

I det stora hela är det ändå bara en liten detalj för vi är mycket nöjda med dessa produkter.  I samarbete med Kronans Apotek.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 februari 2015 19:59

Jag och barnen brukar besöka den öppna förskolan i kyrkan, och så även idag. Men nu har det blivit lite förändringar i upplägget och fikan efter sångstunden är borttagen och istället ersatt med en gemensam frukost. Idag blev det dock semlor efter sångstunden ändå, men det var bara idag det. Ian somnade aldrig om imorse och Isa vaknade i tid så vi kunde gå dit. Dock blev det grötfrukost till barnen hemma innan avfärd, så frukosten blev mer som ett tidigt mellanmål. /Jenny


Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 februari 2015 12:45


Ett jätteroligt pysselbak som nu är testat - marängklubbor! Dessa går ju att variera i oändlighet när det kommer till färg, form och utsmyckning. Jag ville mest bara prova en gång för att jag tyckte att det lät som ett skojigt och gott bak.

Det stämde.


    


Fast när det kommer till sött så var Ian lika svårflörtad som alltid, men att hålla i en grillpinne för fotografering gick i alla fall bra. Jon var det desto lättare att få att äta en marängklubba - och Isa såg väldigt sugen ut, eller...?


 


I receptet som jag hittade stod det också om hur man kunde sätta rosetter på pinnen, lägga margängklubborna i fina cellofanpåsar  och så vidare - jättetjusigt. Detta ska helt klart läggas på minnet för lämpligt tillfälle. Kika in och läs receptet HÄR. /Jenny

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se