jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under december 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 december 2014 20:00

Jag höll mig över julen, men igår började jag att stöka undan tomtar, snögubbar, granen och annat juligt och idag fortsatte vi. Nu ser det nästan ut som vanligt igen. Belysningen utomhus får sitta kvar. När vi ändå sprang upp och ned på vinden så hittade vi en del saker som vi lika gärna kan försöka sälja, som bord och stolar med mera.

Vi har tvättat och städat och organiserat om. Vi flyttade bland annat in Isas säng till hennes rum, hon sover ju ändå i vår säng när hon sover i vårt sovrum.Det var ju lite pyssel med det och i samma veva sänkte vi botten också. Vedhämtning, snöskottning och annat bestod dagen också av innan vi gick på Julfest i kyrkan. Ja, det var väldigt vad vi springer i kyrkan nuförtiden.

Först Familjegudstjänst där barn hade ett julspel. Ian blev dock lite högljudd så jag tog ut honom en vända. Han tar ju förändringar lite retroaktivt och igår for hans farmor och farfar hem efter att ha bott hos oss några dagar.

Idag har han inte frågat efter dem, men istället har han frågat mer efter mig när jag inte varit inom synhåll. Att människor kan försvinna kändes det som han nu märkte av, men det blev lite skajpande med farmor och farfar på kvällen så han fick se att de kommit hem.Efter gudstjänsten bjöds det på gröt, skinksmörgås och lite annat. Isa roade sig medan vi åt och drack med att utforska mitt teething bling-smycke som jag hade med. Det är ett smycke som också är en bitring, och halsbanden finns i flera olika utföranden. Det finns även armband. Snygga och praktiska!


  


Sen blev det dans runt granen. Många utav låtarna hade fått helt ny text eller nya refränger så det var inte det lättaste att hänga med, och någon ny låt blev det också. Det är verkligen mycket man ska hålla koll på som småbarnsförälder...När långdansen och resten av dansandet var slut klampade Tomten in med en säck med innehåll till alla barn. Barnen fick en påse godis och en frukt. Ian blev väl långt ifrån överlycklig över innehållet, då han inte gillar godis, men vi äter det gärna istället. Tomten var med och avfyrade ett par raketer, sådana där som man klappar och stampar iväg alltså, innan han begav sig vidare.


 


Vi hann med det mesta av vad vi hade tänkt idag, och det till bekostnad av att vi inte lyckats ta oss till pulkabacken än. Men imorgon kanske det hinns med, måste ju passa på medan vi har snön till att åka! /Jenny

Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 december 2014 21:15

Sötaste lilla Isa blir redan ett halvt år idag! Det har verkligen gått jättefort. Nu rullar hon runt åt båda hållen, hon kan ta sig lite framåt och lite bakåt när hon ligger ner och hennes senaste grej är att hon upptäckt sina fossingar. Hon helammas fortfarande, men vi har försökt ge henne välling i flaska. Den har hon dock vägrat. Hon har väldigt gott humör dagtid, lite sämre om kvällarna och håller sig vaken alldeles för länge då också. Hon pratar gärna sitt gulliga babyspråk. Hon blir allt som oftast glad när hon får se Ian som är hennes favorit. Och hon är självklart en av våra favoriter - älskade unge!Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 december 2014 21:00

Nu är farmor och farfar på hemväg. Tack för den här gången!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 december 2014 20:45

Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 december 2014 17:49


Lägg särskilt märke till de äldre herrarna Sjöberg...


Vi kan ju inte äta hemma varje dag och på förmiddagen var vi en vända till Skövde och då passade det bra med ett stopp på Max innan hemfärd. Tidig lunch och ingen kö - och god mat!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 december 2014 19:45

Julkalendertävlingarna är slut, men det finns att fylla dagarna med ändå. Och tiden går fort tillsammans med barnens farmor och farfar. Idag åkte vi en sväng till Hem & Hobby i Hjo, och där var det halva priset på alla julsaker. Så det blev faktiskt lite att hänga i granen. Bokstavligt alltså. Snöbollar och karameller.


 


Och det slank med några meter tyg också. Jag är sysugen, särskilt nu när det inte finns så många tävlingar längre... och barnvakten Jon är hemma ett tag till. Tänk om man kanske skulle kunna få lite tid över till att vara lite kreativ...?Men jag fick faktiskt till en daimkladdkaka till eftermiddagsfikat. Nu var ju inte den lika bestående som ett klädesplagg skulle kunna vara. Men alltid något.Och det blev även att vi degade, så kreativiteten fick flöda lite till och fantasin fick sig en utmaning. Ian blev nog ganska imponerad av farmors degflygplan.

Ians sista aktivitet, innan han bad om att få gå och lägga sig, blev ett litet danspass. Och pappa var inte sen att ställa upp på att skaka rumpa till bland annat Gangnam Style och I like to move it.Och självklart har vi storslagna planer för morgondagen också. Tyvärr kommer den dock att sluta med avsked, men det är ju några timmar till dess. /Jenny

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se