jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under augusti 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 augusti 2013 18:00

Under sommaren har flera föräldrar-barn-ställen haft stängt men träffar har blivit av ändå. Barnen hinner ju med så mycket i utvecklingen på så kort tid, så det är så roligt att se de små lite då och då. I eftermiddag träffades några utav oss på VillAnns Café här i Tibro. Eftersom det regnat hela dagen satt vi inne. Ian sov som tur var större delen av tiden för annars kan han vara lite svår att underhålla om han måste vara still...


Pernilla med Nea, Malin med Elsa, Anna med Jasmin

och jag med Ian som låg och sov...


Det var roligt att träffas, men jag var lite trött. Natten med Ian var en av de jobbigare på länge nu. Men det är fler tänder på väg. Han är klängigare, gnälligare, sover dåligt, dreglar mer och är lite lös i magen. Men ingen feber i alla fall. Det verkar som om ena hörntanden kommer att komma före framtanden, och säkert är den tanden inte långt borta heller.

Om ett par veckor öppnar Familjecentralen igen och då ses vi kanske där istället. Men det är mysigt att träffas så här också, och jag fick flera bra tips som jag ska kolla upp närmare. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 augusti 2013 17:47

... väntar intressant läsning. Mest lockar tipsen som ska bädda för sovmorgon.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 augusti 2013 17:00

Vi nämnde vårt otroliga äppelträd i höstas och nämner det nu igen för maken till träd att producera äpplen får man leta efter! Men tyvärr är många utav äpplena dåliga innan de ens ramlat ner. Så varje dag under en tid nu har vi gått och plockat upp äpplen och har sålunda fått ihop en redig hög.

Förra året hann vi inte riktigt med, och sniglarna kom och de vill vi inte ha tillbaka och dessutom vill vi inte att Ian ska sätta en äppelkart i halsen. Så vi plockar och plockar - och dessutom har vi tagit ner några grenar i år också. Och fler lär det bli...


Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 augusti 2013 20:30

Ifjol fyllde jag 30 år, men att fira den här dagen gick jag lite miste om. Jag minns istället precis hur jag tillbringade den - på förlossningen med förhoppning om att bli igångsatt då jag var inne på 40+15:e dagen som gravid. Jag var så trött i både kropp och huvud, och väntandet höll på att göra mig tokig.


Gravidmagen på min trettioårsdag den 9 september ifjol, 40+15.


Att få en bebis i trettioårspresent hade ju varit helt oslagbart, men på sjukhuset var det ingen som var intresserad av att hjälpa till med att plocka ut bebisen. Vi fick snopet fara hem igen med ny tid ett par dagar senare (då blev det minsann skarpt läge i alla fall!). Fast så här i efterhand borde de nog ha satt igång mig på min födelsedag...


Att fylla trettio är väl ganska stort ändå och med tanke på hur läget var förra året vid tiden då det begav sig hade vi inte gjort några planer. Men det håller jag på med nu istället. :) Jag är jättesugen på att resa till västkusten, bo på hotell, kanske se Varberg, shoppa loss i Ullared och avsluta med ett besök på Liseberg.


   


Så skulle jag verkligen vilja fira min dag så här i efterskott! Kan det gå att genomföra tro...? Vi ska fundera på saken. Det skulle ju kosta en del och så har vi en hel del annat att stå i. Finns det tid och pengar...? /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 augusti 2013 17:30

I samma veva som vi flyttade in här i höstas fick vi en gungställning av snälla Gunhilde och hennes man - de var till och med här och levererade den. :) Gungställningen hade blivit lite blek och vi gjorde en anteckning om att måla om den framöver. Men i övrigt var det inget fel på den alls.

Vi fick med en babygunga och de förra ägarna hade lämnat kvar en så därför har vi två. Ian har redan gungat massor, redan i vintras började han. Han tycker det är jätteroligt och vi vet var vi har honom när han sitter där. ;)

Förstahandsvalet av färg var guld, men när vi var på Biltema fanns det ingen guldfärg så jag nöjde mig med det näst bästa nämligen silver, eller silvergrå som det står på burken med hammarlack.

Det här var verkligen inte den lättaste av färger att måla med, väldigt rinnig så det gällde att vara med. Jag tvättade och ruggade upp en yta så att det skulle fästa innan jag målade. Och målade passade jag på att göra medan Ian sov. Ställningen blev som ny! /Jenny

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 augusti 2013 20:00

Vi har pratat om att åka till Sommarland ett tag nu, men aldrig kommit iväg. Tänkte åkt igår, men då var det så fruktansvärt varmt under dagen för att sedan övergå i regn- och åskväder. Idag blev det i alla fall av!

Det tar bara 40 minuter för oss att åka dit och det är ju smidigt när avstånden inte är längre, för Ian är lite si och så under bilresor numer. Han blir lättare rastlös och tycker inte om att behöva sitta fastspänd. Men den här turen gick bra.Att åka hit med Ian var väl lite av en chansning och så här i efterhand kan vi konstatera att han kanske var något för liten. Men han gick ju i alla fall in gratis! Flera utav attraktionerna var han för kort för. Lite åkande blev det dock, men det var visst lite läskigt...


    


Men vatten är han ju mer van vid så det var roligare. Och eftersom mamma är en riktig badkruka så blev det pappa och Ian som plaskade runt i barnpoolen.


  


När det var färdigbadat var Ian ganska trött och nu var det istället pappas tur att få leka av sig. Men han hade visst "glömt" linserna så det blev aldrig något "Big drop" för honom. Det är ju annars den stora snackisen på Sommarland för året: Europas högsta vattenfrittfall med fallucka. Fallhöjden är 21 meter och maxfarten är 60 km/h. Blir det en nästa gång ska vi se till att linserna kommer med, men det var visst något om att han "tyckte om livet" också... ;)


 


Innan hemgång spelade vi bort lite pengar... Vi försökte oss på att hamra iväg grodor till näckrosblad, kasta bollar på konservburkstorn och spela på godishjul. Vinst blev det dock på "vinst varje gång-hjulet". Det var väl för väl det, även om kardborren på både bollar och tavla var så sliten att vi fick stå och kasta länge innan bollarna satt. Andra pris och första pris!

Det här var ett litet test på att besöka en nöjespark med barn och det är ju en del planering men det går. Det stora målet är att ta oss till Liseberg - helst innan sommarsäsongen är slut. Vi brukar besöka Liseberg minst en gång varje år och nu när det börjar dra ihop sig för vår förlovningsdag (förlovade oss just i den nöjesparken) lockar det ännu mer.Men idag blev det Axvall (för oss som bor här så ligger det faktiskt inte i Skara...) och Sommarland som vi lämnade nöjda och belåtna - och med sockervadd i magen! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 augusti 2013 19:45

För inte länge sen såg vi Marta spela fotboll och idag råkade vi skymta en annan före detta duktig fotbollspelare. Victoria Sandell Svensson var också på Sommarland idag. Jättekul att ha sett ännu en känd fotbollsspelare! 

 


Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se