jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under augusti 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 augusti 2013 21:16

Inte på dagen i alla fall för vi fick ännu en vacker dag. Så skönt när det är varmt och vi kan vara ute. Jon blir ju sen ikväll, men Ian sover sedan någon timme tillbaka och han har inte hörts av sedan dess. Timmarna går ju lite långsammare, särskilt på eftermiddagen vid tiden som Jon brukar komma hem, men vi roade oss med lite av varje.

Mest var vi ute. Jag tror inte att det har gått många dagar i Ians liv då han inte varit ute i alla fall någon stund. Sedan första tiden på förlossning/BB vet jag inte om det hänt mer än någon enstaka gång som han inte varit ute i friska luften åtminstone lite grann. Till och med när han var sjuk kring nyår fick vi ju lämna hemmet för att åka till akuten...Nalle älskar ju förstås också att vara ute. Grattis till honom förresten för idag är det Alla hundars dag. Och jag älskar när det är torrt väder så han inte drar in en massa skit. Bollekar, lite studsmatta, sökning, en hel del tid i sandlådan och lek med vattenslagen har vi bland annat tagit oss för.

Och när Ian somnat och Nalle varvat ner fick jag lite egentid. Färgade håret, chokladbrun heter färgen, färgade ögonfransar och bryn, målade naglarna, duschade, rakade benen - egen TLC helt enkelt! :)

Det var skönt med lite återhämtning för de där två är ena riktiga energiknippen!

Jon ramlar väl in snart och jag ska gå och lägga mig. Det är ju en dag imorgon också... /Jenny

Ian · Nalle
Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 augusti 2013 11:22

Det blev aldrig av att vi tog oss iväg till någon affär för att handla i helgen. Så jag och Ian började dagen med att gå till Ica och handlade vad som fick plats på barnvagnen. Men det var ganska tomt i hyllorna. Värst var att colan var slut, många andra varor gick det att byta märke på. Jon börjar veckan med övningsdygn så det blir sent hem för honom. Hoppas att det inte blir för sent bara... Vi ska försöka ta oss till Tidan någon eftermiddag under veckan för att kolla på spiskassetter och i helgen är det Matfestival i Skövde och det ska finnas langos på menyn så dit ska vi. Några utav planerna för veckan det. På tal om mat så ska jag se till ugnspannkakan i ugnen. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 augusti 2013 19:00

... vill vi lämna bort dem till någon/några som ska använda dem som åtel vid jakt är svaret nej. Grannarna undrade just om vi "ville bli av med våra äpplen". Det lades fram som om de skulle göra oss en tjänst, men syftet var ju inte att göra äppelmos på dem precis.

För min del får folk hålla på med jakt hur mycket som det nu är tillåtet (exkl. vargjakten då kanske...) men någon rättvisa tycker jag ändå att det borde vara. De som jagar har redan stora fördelar och att "mata" djuren för att lättare komma till skott har bara i mina ögon en positiv sida. Och det är att jägarna fyller sin kvot snabbare och lämnar skogen tidigare så att djuren får lugn och ro.

Om åtlarna läggs ut för att skjuta av djur och i nästa led förhindra faror är en annan sak, som till exempel när det kommer till antalet vildsvin.

Viltkött och även egenfångad fisk tycker jag är mycket bättre än de varor som köps i affären. Så jag har inget emot rätt bedriven jakt. Djur som levt i fångenskap, fått lida, behövt stå ut med långa transporter osv. har jag inte mycket till övers för. Så jakt/fiske är ett mycket bättre alternativ om det som skjuts/fångas tas till vara på och om djuret hanteras på ett rätt och värdigt sätt.

Nu äter jag inte djur och har inte gjort på sjutton år och har heller inga planer på att göra. Så att bidra till att djur lättare dödas ligger inte för mig. Men vill någon använda dem till äppelpaj är det bara att höra av sig, annars så har vi småkryp i trädgården som gärna mumsar på dem. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 augusti 2013 14:15

... som finaste Nalle var med på bloggen. Så här är han!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 augusti 2013 14:00

Sockervaddsmaskinen har varit igång!


Inte förrän nu har det blivit av att vi testat sockervaddsmaskinen som vi köpte på Clas Ohlson för en tid sedan. Det var nog nästan lika roligt som det smakade gott, sedan luktar det ju underbart gott av sockervaddstillverkning också.


  

Spinning around...


Men just tillverkningsbiten var inte så himla lätt. Det har sett så enkelt ut när man fått sockervaddsstrutar på marknader och andra ställen, men det här är faktiskt ganska svårt och våra vaddar blev inte alls stora... eller fluffiga heller för den delen. Var verkligen inga naturbegåvningar, även om vi är söta som socker. ;) Bara att öva vidare!


Första sockervadden...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 augusti 2013 09:00

 

Den otroligt rättvise lottdragaren Ian har gjort sitt och vinnaren av filmen Skönheten och Odjuret är...

Stort grattis till dig Camilla. Ett mejl om dina kontaktuppgifter är på väg.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 augusti 2013 22:34


Så här mysigt hade vi det sent ikväll. För nu är altanen färdigmålad och golvet är fernissat, möblerna och inredningen är på plats igen, infravärmen är uppsatt och på golvet är det utlagt balkongmattor så det inte ska dra så kallt om fötterna.

Men vi har gjort mer än så idag. Räcket på framsidan är färdigmålat, det är nystädat inne, ännu en massa äpplen är upplockade och poolen är tömd och nedpackad för i år.

Därför unnade vi oss en härlig myskväll på tu man hand med hämtmat från favvopizzerian. Så härligt med lite tid när det bara var vi två... och så Nalle då förstås, som insåg att vi skulle behöva hjälp med att äta upp maten. ;)

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se