jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under oktober 2019

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 oktober 2019 19:23

Det blev en väldigt kreativ eftermiddag. Och det sista pysslet, att skrapa höstlöv var nytt, roligt och enkelt. Nu pryder de fint kylskåpet.

Ian · Isa · Lin · Loe · Pyssel
Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 oktober 2019 15:45

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 oktober 2019 10:15

Loe har varit först med mycket när det kommer till rörelse. Han var den som gick tidigast av dem till exempel. Och nu är han också först och ensam om att kunna nudda näsan med tungan. 


Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 oktober 2019 13:45

... men gillar att testa nya saker också.

Så den här gången får ljungen vara blå. /Jenny

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 oktober 2019 12:01


Efter Ian och Isas simskola dröjde vi oss kvar i simhallen och badade allesammans. Loe och Lin tyckte förstås att det var både roligt och spännande och de andra två tyckte om att få leka lite i vattnet och inte bara träna simning.

Nu passade de på att testa att hoppa från trampolinen och det fixade de jättebra!



 


 

Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 oktober 2019 17:00


Ja, när det är blött ute har vi Greta Gris-party i trädgården och arbetet med att ta bort den gamla begränsningskabeln och lägga ny för Herbert blev ett lerigt jobb. Men snart tuffar vår lille robot på och klipper sönder löv och annat åt oss igen.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 oktober 2019 17:15

Det har varit lite mycket på sistone med en hel del som ska kommas ihåg, robotklipparen som krånglar, möten och annat. Igår ringde dessutom förskolan, inte långt innan jag skulle hämta och sa att Loe inte var sig själv och undrade om jag kunde hämta tidigare.

Det gjorde jag förstås och tog även med mig Isa hem då och oavsett vilket så sa jag att ingen av dem skulle komma idag. Det här blir Loes första dag som han är borta sjuk från förskolan sedan han började i januari. Loe sa inte att han hade ont någonstans men han var ledsen och somnade ganska snart efter att jag bäddat ner honom. Han hade feber, lät lite rosslig och rösten började försvinna så han fick ta det lugnt resten av dagen.



Jon kom hem och vände i dörren då inköp behövde fixas. Det verkar som att det är Herberts (robotklipparen) begränsningskabel som blivit skarvad för många gånger och signalen har blivit för svag så ny tråd ska läggas. Vi ser gärna att Herbert klipper ett tag till så det inte blir så mycket löv att kratta.



Och i samma veva passade vi på att lyxa till det för barnen med Happy Meals till kvällsmat. Transformers och My Little Pony passade lika bra som maten. Jon hann dock inte med att äta med oss då han skulle iväg igen för det var informationsmöte om den nya skolan som håller på att byggas och som ska stå färdig till nästa hösttermin.



Vi är väl inte så glada över det här då den skolan ligger långt bort från oss och inte som nu i närheten och alldeles bredvid förskolan. Dessutom hade de som arbetsförslag att inga barn "inom 49:an" skulle beviljas skolskjuts vilket skulle innebära att våra barn skulle ha ca 1,6 km till skolan - fågelvägen! Helt sanslöst egentligen att ens ha ett sådant förslag - skicka ut 6-åringar på cykel på osäkra vägar där flera av vägarna och gatorna har hög trafik. 
Nu är inget bestämt än men på mötet verkade det som att de ändå skulle försöka se till att fixa med bussar för barnen. Men vi vill nog se det svart på vitt innan vi kan andas ut. 

Så den senaste tiden har det hänt mycket och det skulle vara så skönt att få komma ikapp med allt som börjat släpa efter för framöver väntar övertid, sova borta-övningar och annat för Jon, så det gäller att ta tillvara på de lediga stunder som bjuds. 

Idag har det gått ganska i ett i och med att det varit väldigt olika energinivåer och behov på barnen som varit hemma och ikväll är Ian iväg på avslutning på fotbollen. Alltid är det något. /Jenny

 


Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards