jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under maj 2018

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 maj 2018 22:03

Idag behövdes Jon lite längre på jobbet och det störde ut både födelsedagsfirande och barnens fotbollsskola. Det var också planeringsdag på förskolan så Ian och Isa har varit hemma hela dagen. En otroligt varm dag!
De minsta två var uppe så de hann träffa Jon imorse innan han for iväg och sent ikväll var det bara Lin som träffade honom, då jag fått de andra i säng. 
Dagen gick i ett. Två diskmaskiner, en tvättmaskin, städ uppe och nere och bak av en bananchokladkaka. Påklädning, insmorning av solkräm, blöjbyten, frukost, fika, mat, glasstrutar och kvällsmat. Ian och Isa duschade i omgångar och Loe fick bada i baljan och när han torkat till passade jag på att bada Lin också.
På eftermiddagen badade de tre stora under min badvaktning i poolen och det är så roligt att de gillar att vara i den och bada.
Barnen lekte med allt från doktorsgrejerna till Flexi-tracks under dagen och jag underhöll Isa och Ian med en ledtrådsjakt i favoritserien Agenterna-anda.
Och just ett avsnitt av den serien såg Ian och Isa medan Lin vilade i babysittern och jag nattade Loe med att läsa saga för honom. Innan dess förstås tandborstning. Ian och Isa kom också i säng men Isa tyckte det var varmt så jag fick leta upp bordsfläkten till henne.
Ja, säkert har det ju hänt fler saker men nu sover samtliga barn och Jon är hemma och som trots extrajobb kände sig pigg nog att lasta av och bära in säckarna med pellets som lite oväntat kom idag.
Jag ska då sova nu för att orka ta nya tag imorgon. Då blir det förskola en stund för Ian som ska få besök av lärarna som väntar till hösten. Spännande... Men imorgon får vänta tills imorgon. /Jenny

Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 maj 2018 19:30

Det är riktigt spännande att se vad som händer i holken. Men så svårt att räkna hur många ungar det är. Sista ägget är kläckt i alla fall. Och de verkar flyga ut med skaldelarna ur boet. Ett litet klipp igen och här hjälps föräldrarna åt med att fixa maten.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 maj 2018 19:03


Den 7 maj la Peach och Mario det nionde och sista ägget i boet och nu, ganska prick två veckor senare har de kläckts. Fast inte riktigt alla. I skrivande stund ligger det nionde ägget fortfarande okläckt i boet. Men åtta ungar kan vara nog så jobbigt det. Vi har ju hälften så många och hej och hå vad det går.



Nu är det svårt att visa på bild de pyttepyttesmå ungarna, men ett filmklipp på några av dem i samband med matning finns nedan. Och så sent som för en stund sedan så var båda föräldrarna i boet. Ifjol misstänktes ju att förlusten av en av de båda som skulle sköta matförsörjningen inte klarat sig, vilket ledde till alla de då åtta ungarnas död. Hoppas att det går bättre den här gången!



 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 maj 2018 18:56

Vilka blötdjur till ungar! Det vore ju bra om de kunde simma också förstås, men de verkar ju inte vara direkt rädda för vatten... inte ens kallt vatten. Jag och Lin tyckte att läget från hammocken var helt okej. Men någon vuxen var ju tvungen att vara badvakt. /Jenny


 


Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 maj 2018 16:50

För mig stämmer det här in väldigt bra. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 maj 2018 20:45

Ankspring, ankkamp, ankjogg, ankdamm... - temat för eftermiddagen var ankor! Och med ett rätt så intensivt upplägg. Vi gick dit och anmälde Ian, Isa och Loe för ankspringet och de fick sina nummerlappar.



Sedan väntade en tipspromenad runt Ånaplan, tätt följd av uppvärmning, start i ankspringet, glass- och medaljutdelning, sedan vidare till ankdammen där barnen fiskade ankor och vann fina gosedjur. Ian ville vara med och springa hinderbanan i ankkampen så snabbt vidare och anmäla honom där och det var i sista stund. Men utan att ha sett banan sprang han iväg, men det gick bra. Och så glass, hoppborg, korv, godis, lite vila på filten till uppträdande av Bengt Alsterlind och Ingvar Karlsson från Sven-Ingvars med för dagen andra bandmedlemmar. Ankorna släpptes i ån Tidan från bron och tog sig fram mot mål, men våra ankor hade tyvärr inga turnummer. Under tiden som ankorna tävlade fram så tog barnen några extra varv i hinderbanan och på så vis fick även Isa och Loe testa på den. Som sagt, en händelserik och intensiv eftermiddag och sedan tillbaka till verkligheten igen - precis lika händelserik och aktiv den. /Jenny


Allmänt · Ian · Lin · Loe

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards