jennyjon - vår vrå av världen

Direktlänk till inlägg 4 juni 2015

Sluta bestäm över vår föräldrapenning!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 juni 2015 20:45

Det dyker upp olika förslag på hur föräldrapenningen ska tvingas fördelas. Och allt i jämlikhetens anda. Men jämlikhet behöver inte vara det bästa för barnen. Missförstå mig rätt nu, snälla, innan det kommer några onödiga kommentarer. Jämlikhet är förstås jättebra, men i det här fallet anser jag inte att det behöver vara det bästa.

Det finns föräldrar som vill vara hemma med sina barn jämt och det finns de som vill ha ett jobb att gå till för den sociala biten, för att sedan ta del av barnen under fritiden. Det behöver inte vara fel med något utav alternativen.

Det som däremot blir fel är om den partner som vill vara hemma tvingas ut i arbetsliv för att någon har bestämt att jämlikhet ska råda i fördelningen av föräldrapenning. Observera att jag använder det könsneutrala ordet partner då detinte finns något som säger att det ena alternativetär mer könsbundet än det andra.

Det behöver inte alls betyda att det är det bästa för vare sig den föräldern eller framförallt för barnet. Förskola är bra, men även alternativet att vara hemma med sitt barn är bra, om den möjligheten finns för det är det inte alla som har och det är jag också medveten om.

Det blir också fel om den partner som vill vara ute i arbetslivet tvingas att vara hemma. Ingen mår bättre av tvång.

Det är för det mesta till någorlunda ansvarsfulla människor som har en fri vilja och kan tänka för sig själva som föräldradagarna går till. Då tycker jag att det även ska vara deras beslut att själva bestämma hur de som föräldrar vill fördela sina dagar för att barnet och hela familjen ska få det så bra som möjligt. Och det är ändå det som är det viktigaste, inte hur bra det ser ut i statistiken över hur svenska föräldrar duktigt och jämställt fördelar sina föräldradagar. /Jenny

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 6 april 13:03


Våra rabarber brukar inte vara så snabba men nu är de på gång i alla fall. Några steg närmare mumsiga pajer. ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 6 april 10:07


Fönstret är inte på plats men jag hade ju måtten och tyget Loe valt så nu är gardinen färdigsydd. /Jenny ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 5 april 08:30


Mitt i projekten med Påskharens äggjakt, glasstester och annat så påbörjades ett annat moment också: att fixa ett fönster till Loes rum. Vi lyckades ju med att hitta ett utrymme för rum till Loe men då kändes ett fönster självklart för att han skulle...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

M Ti On To Fr L S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis blogg p www.bloggplatsen.se