jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 2 juli 2013

Utvecklats mycket under senaste tiden

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 juli 2013 22:45

Ett tag tyckte vi inte att det hände så mycket i Ians utveckling. Alla barn utvecklas ju sin takt och vi väntade på att något nytt skulle hända... Men nu, under bara de senaste veckorna, har det hänt en hel del.

Första tanden har kommit upp och han förflyttar sig själv framåt i någon slags hoppkryp-stil. Det är inte alltid som armarna hänger med men nog kryper han alltid. Nu går det inte att lämna honom på ett ställe och förvänta sig att han ligger kvar där... Tidigare idag tog han sig över tröskeln och kom ut på altanen.


  


Fastän han rör sig mer så har han nästan helt slutat att sova två gånger på dagen. Det blir oftast bara en kort sovstund någon gång före eller just efter lunch. Och mellan 18-19 så nattar vi honom och han sover för natten. Det händer att han vaknar till någon gång, men sover för det mesta fram till tre, fyra på morgonen.

Att få den där egentiden är så skönt, och det är ju inte dumt att få ha sängen för oss själva heller... ;) Även om vi skulle behöva lägga oss tidigare än vad vi gör.

Inatt vid tre vaknade Ian men då fick jag honom att somna om i sin säng och där sov han till fem innan han fick välling i vår säng. Där sov och myste vi sedan vidare till åttatiden.

Mamma är fortfarande den absoluta nummer ett för honom. Men vi är övertygade om att det kommer vända utan femminutersmetoder, mammaavänjning osv. Ibland kan det förstås vara lite påfrestande och det vore inte så dumt med avlastning, men är jag trygghet för honom så fortsätter jag gärna att vara det.

Ian vinkar om han vill och idag har han så smått börjat att klappa händerna. Allt ska pillas på, och mest tycker han om sladdar. Vi får jobba ännu mer på att barnsäkra nu när han börjat ta sig runt som han gör.

Han är ju inte snabbast med att göra saker när man ser till hur barn utvecklas men nu är det mycket som kommit på en gång. Och nu hänger vi knappt med... Men roligt är det! /Jenny


Ian
 
 
Ingen bild

Signhild Skrivmoster

3 juli 2013 07:27

Det går rätt fort ibland när det blir ett ryck! Det är som om allt lossnar och nya upptäckter gör livet så spännande. Slut på tiden att han sitter där du satt honom ... Även om man önskar framåt, så vill man hålla fast tiden. Det går fort och snart springer han fram och du får springa efter!!

Kram!

Jenny och Jon Sjöberg

3 juli 2013 08:25

Det är roligt att Jon har semester nu så han får ta del av allt som händer för nu händer det! Kramar från oss. /Jenny

 
Ingen bild

Linda

3 juli 2013 22:06

Vad spännande! :)

Jenny och Jon Sjöberg

3 juli 2013 22:48

Fast lite jobbigt är det. Till och med ute i gräset hittar han äppelkart och annat som jag är rädd att han ska stoppa i munnen . /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 28 mars 08:00


Vi var inte snabbast på´t men hade tur ändå för det fanns ägg kvar... Barnen letade kring Högåskyrkan och ganska snabbt hade barnen hittat varsitt fint Bamse-påskägg.    ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 27 mars 17:30

  Med posten kom en hälsning från Påskharen som meddelade att han tänkte ha vägarna förbi senare. Och så blev det! På eftermiddagen fick barnen syn på honom, men då hade han redan hunnit gömma påskäggen i trädgården. Så efter lite meet & greet f...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 17:15

Igår var det Pippi Långstrump-tema på bibblan och särskilt på sagostunden som hölls på ett annat ställe än i det vanliga runda rummet då uppslutningen var så stor. Lin och Sia, som var pippiklädda, gick bland annat tipspromenad innan de satte sig ner...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 12:45


... blev mycket lyckad och det var länge sedan som alla satt kvar så länge och åt middag. Det fanns allt möjligt att välja på i ost- och kexväg, men också lite godis, salta pinnar, sushi, stekt chilihalloumi med mera.   ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 25 mars 14:43


En perfekt fika innan Sia skickas iväg på gympa!  

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards