jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Direktlänk till inlägg 29 juni 2012

Ge gula hundar utrymme

Av Jenny och Jon Sjöberg - 29 juni 2012 18:45

Läs mer om vad det betyder när hunden har ett gult band HÄR.


Vet du vad det betyder om du möter en hund med ett gult band på kopplet...? Det visste inte vi tills alldeles nyss. Den gula färgen betyder att hunden behöver lite mer utrymme som kan bero på många olika orsaker. Den kan vara sjuk, den kan tycka omgivningen är skrämmande nog som den är, den kanske har dåliga erfarenheter, alla "söta" hundar kanske inte vill bli klappade osv.

Gula bandet var nytt för oss men det känns som ett intressant tilltag som vi har full förståelse för. En del hundar behöver lite mer hänsyn. Som Nalle till exempel. En vakthund på 40 kilo som inte vill att främlingar ska komma för nära alla gånger. Och inte hundar heller för den delen.

Bara senast igår råkade vi ut för en incident. Vi går i ett bostadsområde i godan ro och så kommer en chihuahua utflygande från ett av husen. En annan kvinna som går bredvid oss på väg hem till sitt hinner säga: "Oj, vad långt den kom". Hunden är alltså kopplad men i en lina som räcker långt utanför huset och mot vägen och den kommer väldigt nära oss.

Hunden springer rakt mot oss och skäller - Nalle tolkar förstås detta som ett hot, och jag med för den delen även om det är en liten hund. Och någon ägare till den lilla hunden ser vi inte till...

Det var fruktansvärt tufft, särskilt nu när jag är i åttonde månaden att få Nalle därifrån. Med en större hund har man ett ökat ansvar, för den här lilla hunden verkade inte alls ha någon aning om sin storlek. Om det stämmer som vi hört, hade det blivit mitt fel om Nalle på något sätt skadat den lilla hunden. Jättekorkad lag.

Det kändes inte som hundägarna tagit sitt ansvar i det här fallet. Men det finns det de som gör. Imorse frågade grannen om hennes hund skällde när hon var borta. Gångerna som vi hört hennes fina vovve skälla är mycket lätträknade. Snarare att vi blivit förvånade när vi väl hört den skälla. "Den kan ju skälla...?!"

Det ska bli spännande att se hur det här budskapet med gula band på hundar kommer att spridas och tas emot. Ibland skulle vi gärna vilja ha ett sådant gult band på Nalle för att få lite förståelse. /Jenny

 
 
skrivmoster

skrivmoster

30 juni 2012 09:49

Nu fick man lära sig något nytt igen! Tack för det! Ibland förvånas jag över, att hundägare låter hunden gå i så lång lina fast de möter folk. Alla vill inte gå nära en främmande hund (jag vill inte) och det har hänt, att jag säger "dra in hunden". Då får man ofta höra "han/hon är så snäll". Jaha ... men om jag inte tycker om att bli nosad på eller annat då? De allra flesta sköter sin hund på ett bra sätt och respekterar andras åsikter och känslor.

Andra har noll koll - öppnar dörren och släpper ut hunden bara - fritt att leva som dom vill. Det är bristande ansvar och respekt för både hunden och andra. Det låter inte sant men jag lovar ... det praktiseras dagligen. Och vi tiger visa av skadan.
Kram på er som sköter Nalle på bästa sätt!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

30 juni 2012 10:03

Jag läste någonstans i samband med detta att något liknande förekommer bland hästar. Har hästen ett rött band på svansen ska man inte gå för nära för då kan man få en flygtur... Synd, att sådant här inte sprider sig bättre.

För den som är rädd eller inte vill ha med andra hundar att göra spelar det ingen roll om hunden är snäll eller hur stor den är.

I det här fallet tycker jag att hundens lina var onödigt lång. Den får ju bara mer och vakta. Varför inte stänglsa in lite större åt den istället i trädgården? Vad har har den ända framme vi vägen att göra? Att folk har hundar på sina egna tomter är en annan sak, tycker jag.

Det här var en upplevelse som jag gott kunde ha sluppit, för det kändes efteråt i hela kroppen. Mest åt magen... Nalle glömde det ganska fort men när vi går förbi där nästa gång kommer han att vara ännu mer på sin vakt. Om vi nu gör det vill säga...

Hoppas att du får en skön helg! Här har dagen börjat lugnt och vädret ser okej ut. Nu väntar en liten promenad. Kram, kram! /Jenny

 
Lotta

Lotta

30 juni 2012 10:32

Jag hade aldrig hört talas om det innan! Det var nåt nytt :)
Det är nog inte många som vet om det där, tror jag...lite synd ju, för det är en bra grej!

Kramkram!

http://www.esmeralda71.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

30 juni 2012 10:52

Det har ju gått ganska bra för rosa och blå banden - vem vet, det här kanske också sätter sig? :)
Antagligen inte. Men ju fler som vet om det desto bättre. Tror att det kan vara användbart. /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 13 juni 15:59

Tidigare hade vi det mesta av utegrejerna i en dynbox, men det var inte så smidigt. Den här redskapsboden blev en mycket bättre lösning. Nu blir uteleken lättare! ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 13 juni 08:27


... var boet tomt. Tyvärr gick det så fort så vi missade utflygningarna. ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 12 juni 16:15


  Vid en beställning på nätet kunde man bland fraktalternativen välja att få paketet levererat till en instabox i den lokala affären. På sms kom en öppningskod när paketet var levererat, sedan var det bara att skriva in koden på touchdisplayen o...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se