jennyjon - vår vrå av världen

Direktlänk till inlägg 29 juni 2012

Ge gula hundar utrymme

Av Jenny och Jon Sjöberg - 29 juni 2012 18:45

Läs mer om vad det betyder när hunden har ett gult band HÄR.


Vet du vad det betyder om du möter en hund med ett gult band på kopplet...? Det visste inte vi tills alldeles nyss. Den gula färgenbetyder att hunden behöver lite mer utrymme som kan bero på många olika orsaker. Den kan vara sjuk, den kan tycka omgivningen är skrämmande nog som den är, den kanske har dåligaerfarenheter, alla "söta" hundar kanske inte vill bli klappadeosv.

Gula bandet var nytt för ossmen det känns som ettintressant tilltag som vihar full förståelse för. En del hundar behöver lite mer hänsyn. Som Nalle till exempel. Envakthund på 40 kilo som inte vill att främlingar ska komma för nära alla gånger.Och inte hundar heller för den delen.

Bara senast igårråkade vi utför en incident. Vi går i ett bostadsområde i godan ro och så kommer en chihuahua utflygande från ett av husen. En annan kvinna som går bredvid oss på väg hem till sitt hinner säga: "Oj, vad långt den kom". Hunden är alltså kopplad men i en lina somräcker långt utanför huset och mot vägen och den kommer väldigt nära oss.

Hunden springer rakt mot oss och skäller - Nalle tolkar förstås detta som ett hot, och jag med för den delen även om det är en litenhund. Och någon ägare till den lilla hunden ser vi inte till...

Det var fruktansvärt tufft, särskilt nu när jag är i åttonde månaden att få Nalle därifrån. Med en större hund har man ett ökat ansvar, för den här lilla hunden verkade inte alls ha någon aning om sin storlek. Om det stämmer som vi hört, hade det blivit mitt fel om Nalle på något sätt skadat den lilla hunden. Jättekorkad lag.

Det kändes inte som hundägarna tagit sitt ansvar i det här fallet. Men det finns det de som gör. Imorse frågade grannen om hennes hund skällde när hon var borta. Gångerna som vi hört hennes fina vovve skälla är mycket lätträknade. Snarare att vi blivit förvånade när vi väl hört den skälla. "Den kan ju skälla...?!"

Det ska bli spännande att se hur det här budskapet med gula band på hundar kommer att spridas och tas emot. Ibland skulle vi gärna vilja ha ett sådant gult band på Nalle för att få lite förståelse. /Jenny

 
 
skrivmoster

skrivmoster

30 juni 2012 09:49

Nu fick man lära sig något nytt igen! Tack för det! Ibland förvånas jag över, att hundägare låter hunden gå i så lång lina fast de möter folk. Alla vill inte gå nära en främmande hund (jag vill inte) och det har hänt, att jag säger "dra in hunden". Då får man ofta höra "han/hon är så snäll". Jaha ... men om jag inte tycker om att bli nosad på eller annat då? De allra flesta sköter sin hund på ett bra sätt och respekterar andras åsikter och känslor.

Andra har noll koll - öppnar dörren och släpper ut hunden bara - fritt att leva som dom vill. Det är bristande ansvar och respekt för både hunden och andra. Det låter inte sant men jag lovar ... det praktiseras dagligen. Och vi tiger visa av skadan.
Kram på er som sköter Nalle på bästa sätt!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

30 juni 2012 10:03

Jag läste någonstans i samband med detta att något liknande förekommer bland hästar. Har hästen ett rött band på svansen ska man inte gå för nära för då kan man få en flygtur... Synd, att sådant här inte sprider sig bättre.

För den som är rädd eller inte vill ha med andra hundar att göra spelar det ingen roll om hunden är snäll eller hur stor den är.

I det här fallet tycker jag att hundens lina var onödigt lång. Den får ju bara mer och vakta. Varför inte stänglsa in lite större åt den istället i trädgården? Vad har har den ända framme vi vägen att göra? Att folk har hundar på sina egna tomter är en annan sak, tycker jag.

Det här var en upplevelse som jag gott kunde ha sluppit, för det kändes efteråt i hela kroppen. Mest åt magen... Nalle glömde det ganska fort men när vi går förbi där nästa gång kommer han att vara ännu mer på sin vakt. Om vi nu gör det vill säga...

Hoppas att du får en skön helg! Här har dagen börjat lugnt och vädret ser okej ut. Nu väntar en liten promenad. Kram, kram! /Jenny

 
Lotta

Lotta

30 juni 2012 10:32

Jag hade aldrig hört talas om det innan! Det var nåt nytt :)
Det är nog inte många som vet om det där, tror jag...lite synd ju, för det är en bra grej!

Kramkram!

http://www.esmeralda71.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

30 juni 2012 10:52

Det har ju gått ganska bra för rosa och blå banden - vem vet, det här kanske också sätter sig? :)
Antagligen inte. Men ju fler som vet om det desto bättre. Tror att det kan vara användbart. /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 6 april 13:03


Våra rabarber brukar inte vara så snabba men nu är de på gång i alla fall. Några steg närmare mumsiga pajer. ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 6 april 10:07


Fönstret är inte på plats men jag hade ju måtten och tyget Loe valt så nu är gardinen färdigsydd. /Jenny ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 5 april 08:30


Mitt i projekten med Påskharens äggjakt, glasstester och annat så påbörjades ett annat moment också: att fixa ett fönster till Loes rum. Vi lyckades ju med att hitta ett utrymme för rum till Loe men då kändes ett fönster självklart för att han skulle...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

M Ti On To Fr L S
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis blogg p www.bloggplatsen.se