jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 4 januari 2012

Till Tidans ände och tillbaka

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 januari 2012 19:00

Dagens rundtur med gänget gick österut mot Moholm i Töreboda kommun. Där stannade vi till vid Moholms herrgård och vid det gamla tingshuset Tingsholm.

 

Marianne kommer att köpa herrgården så fort den blir till salu för hon har stora planer för denna gård, som föll henne i smaken, och dess omliggande byggnader. I tingshuset var vi flera år i rad när morfar firade sin födelsedag här. Tingshuset byggdes 1891 i schweizisk stil men fungerar numera som värdshus.

   

I den amerikanska långfilmen Broarna i Madison County med Clint Eastwood och Meryl Streep arbetar Eastwood som fotograf åt National Geographic och åker runt i Madison County och fotograferar de täckta broarna i området. Idag fick vi också möjlighet att besöka något så ovanligt som en täckt bro - i Sverige. Den här hängverksbron på 34 meter med sina två spann och huvudreglar av rundtimmer heter Vaholmsbron. Denna bro tillkom någon gång mellan 1830 och 1880 och är väg över ån Tidan och denna å är en utav få svenska åar som rinner norrut.

Det finns också en ort som heter Tidan och här är bland andra Alf Svensson och Bert Karlsson födda. Askeberga skeppssättning, eller Rane stenar som den också kallas, är landets nästa största skeppssättning. Detta monument är byggt för 1000-1500 år sedan, stenblocken väger mellan 25 och 30 ton och hela den skeppsformade anläggningen är runt 55 meter lång.

 

Anledningar till att besöka denna stensättning är många och somliga, mer spirituella, far hit för energierna som sägs går att utvinna ur stenarna.

Ett annat populärt stopp på vår biltur "på byggda" blev den här konstparken, Galleri Odenslunda, med flertalet olika skulpturer i kalksten skapade av olika internationella konstnärer.

   

Efter allt detta satte hungern in och även det kunde orten Tidan råda bot på. På Tidans pizzeria lunchade hela gänget.

Innan vi lämnade Tidan var vi även in en sväng på konditoriet och Böckernas hus, ett gigantiskt bokantikvariat. Men sedan var vi mer än nöjda med denna dag! /Jenny

 
 
shoaan

shoaan

4 januari 2012 22:57

Hejsan! Vinn underkläder för 500kr från Evasunderklader! Chansen är STOR! Inte många som har deltagit! Kanske vinner du! SKYNDA! DET ÄR ÄVEN MIN FÖRSTA TÄVLING PÅ BLOGGEN! :)

http://candygloss.blogg.se/2012/january/tavling-vinn-for-500-kr-pa-evasunderklader.html#comment

http://candygloss.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

5 januari 2012 08:33

Det låter spännande... :)

 
Malin

Malin

5 januari 2012 13:50

Åh så många fina bilder :)
Hoppas er början på 2012 ha varit bra och att den fortsätter så!!
Kram

http://starchild88.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

5 januari 2012 16:15

Detta år har börjat bra, så vi håller alla tummar för att det kommer att fortsätta i samma stil. Hoppas att du också har det bra. Kramar från oss!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 19 april 11:30


Nu har något av barnen missat skola det här läsåret på grund av sjukfrånvaro. Efter kyrkgruppen i tisdags kräktes Loe. De hade då varit i badhuset och även om vi misstänkte att det berodde på att han fått i sig klorvatten så kunde vi ju inte vara säk...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 18 april 16:00


Lin och Sia har tillverkat glitterflaskor, ett enkelt men väldigt fascinerande pyssel. I genomskinliga plastflaskor hällde vi olika sorters färgat glitter och diverse småsaker som stjärnor och annat roligt innan vi fyllde upp flaskorna med vatten. Ko...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 17 april 07:30

  Det här pysslet imponerade faktiskt lite på Lin när vi gjorde det, för det var något som hon inte sett innan. Och vid första kollen på utskriften ser allt huller om buller ut, men efter målning och vikning sker det magiska. För i en vinkel bli...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 16 april 15:30


... och så var det inte mer. Och det var inte bara vädret. Kråkfåglar har varit på det igen. Får väl köpa penséer eller nåt istället då...   ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 16 april 07:00


Nu har Lin börjat om simskolan igen och håller till i stora bassängen, och i helgen var vi i badhuset så hon skulle få träna lite mer. Hela familjen var med och simmade och badlekte, men vi satte även Ian, Isa och Loe på att simma några längder och I...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards