jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under november 2019

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 november 2019 09:58

Idag fick Lin gå till förskolan för att lämna Isa och Loe. Och sedan skulle jag fortsätta till Ica. Jag trodde väl att hon skulle tröttna någon gång och vilja åka vagn, men inte då.

Hon gick hela vägen och även inne på Ica. På hemresan passade dock vagnen bra att sitta i.

Men det blev en (långsam...) morgonpromenad på ca 1,5 km för henne. Och längs vägen skulle hon dessutom gå och prata i sin leksakstelefon - envisa, härliga unge! /Jenny


Lin
Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 november 2019 06:01

Igår fixade jag pepparkaksbak med barnen!

Några kakor på plåtarna och lite deg i deras magar

- som det ska vara! /Jon


Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 november 2019 09:15

Det är inte bara vi som tycker att vi har fått det julfint här. Jag och Jon kom på vår husnissesmyga omkring utanför en kväll och hann filma honom. Nissen Julien såg väldigt överraskad ut när han fick se hur juligt vi gjort hemmet. Barnen fick se klippet och de såg minst lika överraskade ut de. Barnen är övertygade om att han kommer att flytta in snart nu! Och det är vi med. ;) /Jenny


Ian · Isa · Lin · Loe · Nissen Julien
Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 november 2019 14:15

Att vara ute i sista minuten är ju inte riktigt vår grej och kanske att julstöket kunde väntat något men av olika orsaker så passade det bra nu. Att stöka fram julsaker på egen hand är ju ingen hit... Och barnen hade verkligen inget emot det!

Tidigt tycker du? Varsågod och tyck det då.

Dock återstår ju en del ändå som att nissen ska flytta in, baka lussekatter, skriva julkort, fixa pepparkakshus, slå in julklappar med mera, så sysslolösa framöver kommer vi ju inte att gå.

De spelande och sjungande tomtarna är kanske barnens favoriter och det hanns redan med att bli ett batteribyte igår. Annars är ju den lysande och spelande julbyn med tåget så vackert och riktigt passande så fick vi tag i en supermysig julig husvagn!


     


Arbetet med julsakerna tog nästan hela gårdagen, men nu har vi det juligt mysigt inne (bortsett från julgardiner till köket som inte fanns i och med renoveringen, men de fixade vi idag istället så även det är klart) och i trädgården lyser det fint här och var. Till och med en ljusslinga i barnens tunnel i kullen är på plats!

Ian var i skolan, men att vara med att pynta granen ville han så det väntade vi med så att han kunde klä den också. Och den blev oväntat fin, inte alls så rörig som befarat. Bara 39 dagar tills allt ska bort igen då...


Huset · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 november 2019 17:00


Tomten har fixat en av Isas julklappar. Hon har sett reklam för det här slajmet på tv och det verkar ju vara riktigt häftigt.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 november 2019 10:45

Barnen har haft egna önskemål om tryck på tröjor och jag har försökt gå dem tillmötes och så några till på det. Är ju så smidigt att bara skriva ut och stryka på. Loe ville ha några med Blaze, men det blev även Sommarskuggan, Labyrint och så från årets julkalender som vi hoppas är bra. Ian fick några och Isa också. Men den finaste blev kanske ändå där Isa hade gjort trycket själv. Hon målade, jag skannade in, skrev ut och strök. /Jenny


Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2019 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards