jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under augusti 2019

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 augusti 2019 19:30

Härliga temperaturer är över oss. Och värmen gör det smidigare förstås - mindre kläder att hålla reda på till barnen... och mindre med tvätt. Jon for till jobbet efter att vi hjälpts åt att lämna Loe och Isa på förskolan. Isa brukar få vänta själv på sin samling då jag inte kan vara på två ställen samtidigt. Men första dagen tyckte vi att det var bäst om båda barnen kunde ha någon förälder med sig. Måndagar och tisdagar är utedagar för dem så då ses Isa och Loe till viss del där.

På kvällen väntade fotbollsträning för Ian och friidrottsträning för Isa. De tränar på samma plats och de börjar nära varandra i tid också så det är smidigt. Loe och Lin var också med och lekte med bollar och annat under tiden och hade vattenflaskor de också. /Jenny


Friidrott och fotboll!

Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 augusti 2019 18:15

Imorgon är sommarlovet slut för Isa och Loe och de ska tillbaka till förskolan. Vi var där i förra veckan och lämnade in deras kläder och de hade nog gärna stannat längre.
En vecka med att komma in i rutiner väntar och så några barnaktiviteter på det - och Ians gympapåse att hålla reda på två gånger i veckan. En bra minnesregel är dock att de dagar som han går lite längre har han också gympa.
Torsdag och söndag ser lite ledigare ut, men här är lite av det som väntar under veckan taget från kalendern, där det står en hel del framöver. Pussla, pussla!
 
MÅNDAG - Förskola för Isa och Loe, skola för Ian, Jon ska kika till Antikrundan i Karlsborg och på kvällen fotbollsträning för Ian och friidrott för Isa
TISDAG - Förskola och skola, höstterrängen för hela familjen på kvällen
ONSDAG - Förskola och skola och på kvällen friidrott för Isa och Ian
TORSDAG - Förskola och skola
FREDAG - Skola och på kvällen fotbollssammandrag för Ian
LÖRDAG - Simskola på morgonen för Ian och Isa
SÖNDAG - Lediga?
 
Under veckan ska vi skicka ut inbjudningarna till Ians födelsedagskalas också, så att det är gjort i tid. Vardagssysslor och jobb för Jon förstås och så är det Matfestivalen i helgen men den får vi kanske hoppa över i år.
 
Men idag har det varit en underbar sensommardag och vi har försökt njuta av så mycket sol som möjligt, bortsett Jon som var iväg på möte med Tibro naturskyddsförening en stund. Men söndagar är barnbadsdag så det stal tyvärr lite soltid. För att sitta ner i lugn och ro med fyra barn brukar man ju få göra annars... /Jenny
 
 
 

Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 augusti 2019 16:29

Dagen började med att energi brändes i Rankås. Sedan bestod den av lite av varje - allt från leka skola till att baka rulltårta. Nu mot sena eftermiddagen har det klarnat upp och vi bjuds på sol. Och morgondagen ser ut att bjuda på riktigt fint väder! Vore ju skönt om hösten inte hade så bråttom...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 augusti 2019 10:45


Under denna premiärsäsongen har vi haft Ian, Isa och Loe i varsin säng i trevåningssängen i husvagnen. Till Lin hittade vi en miniresesäng som passade fint i dinettedelen. Jag och Jon har sovit i dubbelsängen och på så vis har alla fått sin egen sovplats. Men Lin växer ju och resesängen kommer inte fungera nästa säsong. Just därför fixade vi en egen ribbotten med stödbrädor som placerades i mitten av vagnen. Vi får ju ändå inte plats allesammans runt bordet... och eftersom den går att lyfta kommer vi ändå åt det som finns under soffdelarna och att slå på movern. Nu kommer den här lösningen fungera som en säng och som en liten myshörna för barnen. Inte utan att man redan längtar till nästa campingsäsong... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 augusti 2019 14:15

Första dagen i första klass är avklarad. Jag följde med honom till skolan och fröknarna lät de föräldrar som var med kika in i klassrummet. Jag passade på att klicka av en bild på honom när han hittat sin bänk. Han kommer att sitta långt fram och kanske att de tänkt på att det kan vara lite si och så med hans hörsel ibland och placerat honom där. Ians omdöme om första dagen i skolan lyder: "Skitkul!". /Jenny


 

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 augusti 2019 18:54

Ian kommer att fortsätta att gå på samma område som han gjorde i förskoleklass, men i en annan byggnad. Och på förmiddagen var vi och kikade till skolgården och passade på att lämna in terminens kläder på hans hylla. Imorgon börjar han ettan! Och han längtar!


 


I måndagskväll började friidrotten, men då kunde inte Ian vara med eftersom det krockade med fotbollsträningen. Den är dock på samma plats och nästan samma tid. Isa var däremot med och tränade. Och ikväll kunde de träna båda två, så familjen hängde på Snickarvallen. Det är smidigt med aktiviteter som man kan ha fler än ett barn på och det här är just en sådan. Och så småningom kommer de att kunna vara där själva också.


Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 augusti 2019 12:30

 


Väder som gjort för lite bakning.

Loe och Isa var inte sena med att hjälpa till att dekorera.

Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 augusti 2019 07:30

På Isas femårsdag tog hon hål i öronen och då valde hon ut vilka örhängen hon skulle ha när hon äntligen skulle få byta. Väntan har varit lång men häromdagen var den över och det var en mycket nöjd tjej som nu fick ha de blåa örhängena. Blå är favoritfärgen sen en tid!


Isa

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards