jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under juli 2019

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 juli 2019 15:13

Det ätbara i trädgården har ingen brådska i det här vädret.

Ett blåbär skyndar dock lite.

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 juli 2019 07:30

Igår släppte vi barnen lösa på det jätteroliga utomhusleklandet Hagaland som ligger i närheten av Töreboda. Där finns det en massa skoj för barnen, och framförallt en uppsjö av olika hoppborgar.

Verkligen ett superhärligt ställe!


Ian · Isa · Lin · Loe · Utflykter
Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 juli 2019 06:45


Igår for vi en sväng till skogen för att plocka blåbär. Det räckte i alla fall till en paj. En liten och tur det för varken Lin, Loe eller Ian verkar gilla bären...
Men vi plockade också några smultron, hallon och kantareller på platsen. Grodor, myggor och andra djur som en huggorm såg vi på vår promenad som avslutades med en liten fika.
Det är en väldigt fin och omäxlande natur i Rankås fritidsområde och det är en plats som vi gärna besöker.


Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 juli 2019 07:30

 

 

Igår regnade det och mellan solsken blev allt blött... så även Jon.

 


 

Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 juli 2019 07:00

 


Vi har tillbringat några jättehärliga dagar på Ursands camping i närheten av Vänersborg. En jättefin camping med ett fint poolområde. Vi märkte från Harge att det var något som passade oss bra så det fick bli så igen. Det här var också en femstjärning camping som Bert Karlsson numer ligger bakom. Och honom såg vi live redan första kvällen. 
Campingen låg en bit utanför Vänersborg men vi ville se hur det såg ut där så vi besökte centrum och passade på att leka av oss på två lekplatser, Plantaget och den i Skräckleparken där vi även promenerade, fikade och åt glass. Trollhättan, som ligger i närheten, har vi besökt tidigare och eftersom vi ändå var i krokarna fortsatte vi dit och roade oss på två lekplatser till: Skrotnisses lekplats och Macken-lekplatsen. Vi hade tur med vädret och det underlättade förstås.
Och på tal om väder så blev det bad i både Vänern och i campingpoolerna som vi löste tredagarsentré till. Där fanns en mindre bassäng för de små men däri var vattnet kallare än i den uppvärmda stora med sina 28 grader så vi var mest i den.
Nu var nog campingen i stort sett fullbelagd och det var liv och rörelse, men alla sov ändå riktigt bra. Kanske att det istället var vi/barnen som väckte någon (mer...) lite för tidigt. För att summera så är Ursand helt klart en camping som vi rekommenderar. Lite si och så med mobiltäckning och wifi men annars så.


 

Husvagnscamping · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 juli 2019 09:30

 


Vi började tro att de aldrig skulle komma för att asfaltera då det hela tiden blev framskjutet, och i jordhögen mådde ogräset gott. Men så dök grävarna upp och nån vecka senare kom asfalterarna. I och med detta är våra stora renoveringsprojekt över för den här gången. Och en av lärdomarna har blivit att asfalt är svindyrt.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 juli 2019 15:30

Det blev över vaxduk efter att vi klippt till för bordet som jag tog tillvara på. Det kom till användning som en ny väldigt enkel matstolsdyna till Lin. Den gamla hade gjort sitt och den hade jag limmat ihop men nu vågade jag köra overlocken och det gick jättebra. /Jenny

 

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 juli 2019 17:15

Växande Lin behövde en större mysfilt så jag köpte tyg och sydde en. Trikå på ena sidan och gosig minky på den andra. /Jenny


Lin · Pyssel

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2019 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards