jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under maj 2019

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 maj 2019 16:30

Vi har känt att Loes tal skulle behöva komma igång mer än vad det gjort. Och vi har vid två tillfällen varit med honom till en logoped. Nu är han inte så långt efter det "normala" och nästa gång ska vi inte dit förrän i augusti.
Men några hjälpmedel har vi fått och en del av det ska ske i samspel med hans förskola. Loe trivs jättebra på förskolan, det går alltid smidigt att lämna honom och ibland bryr han sig inte ens om att säga hej då till mig. Han är trygg där och trygg i vetskapen att jag sitter och väntar på honom när han slutar. Fast även om det fungerar bra så verkar han vara ganska tyst där. Hemma pratar han en hel del och vi förstår honom oftast men det skulle ju förstås bara vara positivt om talet kom igång även där. Och så långt borta tror vi inte att det är. Här hemma ska vi bland annat lära oss teckna med händerna och använda det som stöd. Så det ska nog gå fint det, och inte behöva gå så långt att bristande ordförråd leder till konflikter och frustration. /Jenny


Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 maj 2019 18:15

En fin klänning med somrigt tyg och så glittrig tyll över det. Jättefin!

Och så härlig hatt på det. Charmiga Isa!


Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 maj 2019 18:00

Den här omgången bestod bara av fem gånger så det gick fort. Men ett simmärke, sköldpaddan, blev det till samlingen efter kvällens avslutning.

Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 maj 2019 18:29

Ikväll var det premiär för fotbollsträning på Snickarvallens gräsplan för Ians knattelag, och bilden säger en hel del om vädret. Solen försvann fort och iskalla vindar drog in med regn över Gamla IP. Ian och de andra frös men kämpade på, och när solen väl tittade fram igen hade de sprungit sig varma och trötta. På fredag är det dags för första matchen i Knatten, det blir kul att se. /Jon

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 maj 2019 14:58

Hela familjen ute på hjul. Lin hade skoj i kärran!

Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 maj 2019 18:56


Glassat på Moster Elins glassrestaurang.

Lite kyligt men varmt och gott i orangeriet.


Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 maj 2019 20:15


Nu är vår husvagnsoskuld tagen och vi har testat på livet på en camping. Mycket nytt och flera erfarenheter! Det blev Strömsnäs Naturcamping i Forsvik som vi ställde upp hos. En fin camping, med stora platser och gott rykte och de levde verkligen upp till våra förväntningar. Vädret kunde de ju inte rå över och första natten vräkte regnet ner men då fick vi även testa på att bo i husvagn under de förhållandena.


 


Vi valde en plats nära servicehus och lekplats och inte för nära sluttningen ner mot vattnet. Björken 3, en hörnplats där vi kunde se soluppgången genom björkarna i förtältet till frukost och fin kvällssol.

Campingplatsen ligger alldeles bredvid sjön Viken och barnen insisterade på att bada och det gjorde de verkligen också! De doppade sig och sprang i och ur vattnet flera gånger... allt medan vi vuxna stod och huttrade vid sidan av.Många lekplatsbesök klämde vi in - ett perfekt sätt att fördriva tiden på ett roligt och billigt sätt. När vi var till Töreboda för att kika på sjösättningen av mini-färjan Lina letade vi oss fram till en skojig lekplats som vi var länge på. Där fanns roliga saker för alla, men vi hann även med två i Karlsborg och så hade vi ju en på husvagnsbakgården.I Töreboda ligger också den häftiga restaurangen Mandy's Diner och eftersom vi sällan är i krokarna så passade vi på att luncha där. Inredningen är en stor del av upplevelsen och lägg på god mat och dryck på det så blir det en riktigt lyckad måltid.Det var inte bara sol, regn och lite blåst som vi fick känna på under vår premiärcamping. En morgon vaknade vi också upp till snö - så då var det kyligt att äta frukost i förtältet. Men infravärmaren visade sig vara en riktig användbar grej, och vi hade valt en sådan som man fäster i taket så vi behövde aldrig oroa oss för att något barn skulle bränna sig.Vi var inte helt säkra på vad vi skulle förvänta oss av detta med husvagn, våra bekanta är ju väldigt positiva, men innan var vi väl mer åt det skeptiska hållet. Fast nu vet man ju inte vad det innebär förrän man testat - och det har vi nu gjort. Och vi tror helt klart att det här är ett semestersätt som kommer att passa oss jättebra för det var många fördelar med att bo på detta sätt. Vi hade våra saker samlade och tillgängliga utan att behöva släpa dem fram och tillbaka, vi kunde äta när och vad vi ville och eftersom vi valt en vagn som vi trodde skulle passa våra behov så fungerade även det smidigt. I och med trevåningssängen så hade Ian, Isa och Loe varsitt krypin och Lin sov i sin resesäng som vi ställde där dinettebordet annars var. Och vi kunde ha vår säng ifred och ha den bäddad hela tiden. Att vi lyxat till det med satinlakan bidrog säkert också till en positiv känsla. Vi har självklart mer att lära, det här var bara början, och nu hade vi ett stort område för oss själva och behövde inte tränga in vagnen. Nu sitter det en mover på den och den kommer säkert att hjälpa oss mycket i sommar. Lite mer övning på att få upp förtält snabbt och smidigt behöver vi också. Så vi får väl se när vi beger oss iväg nästa gång. Om barnen fick välja så skulle det nog bli väldigt snart...  

Och så en liten film på det:


Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 maj 2019 18:22

Idag öppnade Göta Kanal för säsongen och Lina - Sveriges minsta reguljära färja - sjösattes. Vi var på plats vid kanalen i Töreboda och såg hur färjan lyftes i och var med på invigningen som var extra uppmärksammad då färjeförbindelsen fyller 100 år.

Vi passade även på att åka den korta handdragna resan med tross tur och retur.

Ian · Isa · Lin · Loe · Utflykter

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2019 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se