jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under februari 2019

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 februari 2019 15:15


Intresse för lego är något som vi gärna uppmuntrar och vad kan vara mer uppmuntrande än ett besök i Klossbutiken - som är störst på LEGO! Och när vi var där var det extra happenings i butiken med tävling och så kom både Emmet och Kai!
Klossbutiken ligger lite öster om Örebro så det var ju en bit att åka men eftersom vi uppehöll oss i butiken i nära 2,5 timme så kändes det verkligen inte som att vi bara vände i legodörren. Ian, Isa och Loe hittade allt möjligt att fördriva tiden med och Lin måste ha aktiverat sig också eftersom hon blev så trött att hon somnade innan vi hann därifrån.
Det blev ett riktigt roligt, och lite fattigare besök, och det var en upplevelse att ha varit på en plats i Sverige med så mycket LEGO samlat. Får väl bli Legoland nästa då...



Eftersom att LEGO 2-filmen just haft premiär så var det lite extra i butiken just för det. Barnen fick till exempel både filmposter och minifigur från filmen när de deltog i byggtävlingen. Filmen var Ian, Isa och Jon och såg på bio häromdagen. Och alla tre hade gillat den - kul med filmer som passar för både vuxna och barn! /Jenny


Ian · Isa · Lin · Loe · Utflykter
Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 februari 2019 17:00


Ja, inte förstörde de här någon gottestund direkt!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 februari 2019 19:00

Det är klart att hjärnan också ska få lite gympa när det är sportlov! Och under några dagar av lovet har Ian, Isa och Loe fått olika klurigheter att utföra.



Jag gjorde varsitt häfte till dem med olika utmaningar efter deras kunskapsnivå - och så lite svårare för att det skulle bli just en utmaning att genomföra uppgifterna.


 


Utmaningarna bestod av allt från att lägga alfabetet i rätt ordning, stora bokstäver för Isa och små för Ian och sedan sätta ihop tre respektive fem ord till att måla, måla mellan punkter och siffror, finn fem fel, lösa labyrinter och korsord. Loe hade färg- och sifferlära, klippa, måla och sortera bland sina uppdrag.



Eftersom det blev ganska många uppdrag som varje barn hade på sitt bord så delades klurigheterna upp under några dagar. Annars skulle det bli för jobbigt och i och med det tråkigt för dem att fortsätta. Ian, Isa och Loe kämpade på jättebra och de kunde massor - de behövde inte alls så mycket hjälp som jag hade räknat med.



Barnen visste inte om att det väntade varsitt paket när klurigheterna var utklurade, men det blev förstås en rolig överraskning. Och även presenterna fortsatte i kunskapens tecken då Isa fick en prinsesspysselbok, Ian ett lexikon för Ninjago och Loe en visbok med ljudpanel för sångerna så han kan bläddra, lyssna och sjunga med. Och snipp, snapp, snut så var hjärngympan slut! /Jenny

Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 februari 2019 07:45


Det var oväntat tidigt som vi igår hittade några glassnyheter i frysboxen hos Pressbyrån. Men vi gillar tidigt och dessa glassar fick följa med hem för provsmakning.



Barnen hade sett fram emot Bamseglassen sedan de hörde talas om den och den glassen gjorde dem inte besvikna. God smak, lagom stor och med tänkvärt meddelande på pinnen. Citronglassen från Solero var väldigt frisk och på gränsen till för sur men blir nog en skön svalkande pinne i sommarhettan. Ben & Jerry-glassen var god, men det hade inte gjort något om den hade haft mer av allt sitt innehåll. Magnum Brownie-glassen var även den helt okej, men i just denna testomgång så var det nog trots allt barnens bamsepinnar som var de som fick flest poäng.


Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 februari 2019 17:55

Det blev ju inte färdigt i källaren idag heller så vi får väl hitta på något annat än skruva ihop, skruva upp och flytta möbler i helgen. Så frustrerande att bara vänta när det är så mycket som väntar och vi har så lite tid. Vi höll oss hemifrån idag också, Skövde på förmiddagen och till skogs på eftermiddagen. Där grillade vi korv och passade på att röra på oss för är ju ganska instängt hemma.


 


I vår skolskog fanns det gott om plats och fastän jag inte är något större fan av att hålla till utomhus så här, så var det trots allt skönt att slippa höra kakel sågas... Det var inte så mycket snö kvar i skogen och i myrstacken rörde sig en och annan myra. Nu börjar fantasin tryta när det kommer till undanflykter så skönt att skolorna drar igång på måndag för i nästa vecka blir det väl frågan om en och annan vattenavstängning igen. /Jenny


Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 februari 2019 18:30

På sistone har vi gjort en och annan utflykt för att slippa vara i röran som varit här, egentligen sedan dräneringen innan jul för allt blev ju inte iordningställt innan badrums- och tvättstugerenoveringen drog igång i slutet av januari. Innan dess hade vi ju förberett vad som gått för det själva och bara väntat. Och vi lär få vänta på att det ska bli klart för det är inte mycket som går rätt. Det känns som en till unge att hålla reda på och tillrättavisa. Idag har de fått riva ner kaklet som de satt upp då de tagit fel storlek! Bara en av många, många saker som de krånglat med i deras så kallade helhetslösning där vi ändå har fått en massa frågor om hur det ska vara och flera gånger fått ändra om då deras ritning inte visat sig stämma. Så kaos i källaren då den är avgränsad och lerigt och isigt i trädgården. Inget som gör någon glad precis...


 


Att de krånglar på Alla hjärtans dag så man bli arg och irriterad bidrog ju inte till nån trevlig stämning. Men vi firade med blommor, choklad, tårta och annat gott och gjorde väl det bästa av det, även om vi också är väl medvetna om att deras försening gör oss försende med våra projekt som är beroende av deras. Och när Jon är i Kiruna lär ju inget blir gjort. 
Isa målade en och annan teckning och gjorde Alla hjärtans dag-kort till några av sina bästa kompisar. Tårtan var supergod och bakelserna också. Så lite smaktröst gjorde väl i alla fall något bättre, i alla fall för stunden. Men så var man återigen i händerna på någon annan och måste vänta... /Jenny


Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2019 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards