jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under november 2017

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 november 2017 17:30


Vi tyckte att det skulle vara roligt att testa något nytt under denna graviditet så vi ramlade över Libero och deras BabyBuzzar. Det lät intressant att kunna dela bebisens aktivitet med varandra. Ett klick på ett armband och partnern skulle meddelas. Och så en del teknik däremellan. Iphones med app och bluetooth och så en gemensam aktiveringskod.
Lättare sagt än gjort för oss.
Leveransen på armbanden var 1-2 veckor och när det inte fungerade med första paret och kundtjänst hade öppettider som inte passade dröjde det ännu längre. Vi fick armbanden på fredagen, de hade öppet först på tisdagen...
Vi fick inte non-pregnant-armbandet att svara när vi buzzade till det. Vi testade att byta mellan mobilerna och även med en surfplatta. Ingenting.
Kundtjänst lovade att skicka ut nya armband, men det dröjde ju lite tid igen. Men inte heller den här gången fick vi igång detta. Nu strulade det redan med den nya aktiveringskoden. Vi testade även den gamla ifall och bytte armband, avinstallerade osv.
Men det här gick inte och nu skiter vi i det här. Intrycket är ju inte särskilt positivt och efter att ha fått mer information om hur detta skulle fungera så känns detta mer lämpligt för förstagångsföräldrar. Kanske. För oss fanns det ett betydligt större engagemang att fördjupa sig i graviditeten då - allt var ju nytt och spännande.
Motorn i buzzen skulle dessutom ta runt 50 sekunder på sig för att ladda och när vår bebis är aktiv så väntar den inte på att något ska ladda precis. Nej, vi kommer verkligen inte att hissa Libero BabyBuzz eller rekommendera detta till någon. Att behöva ha ett filtarmband, appen och bluetooth ständigt närvarande för detta fungerar inte för oss, det blir alldeles för krångligt när vi är flerbarnsföräldrar. Och så har det tagit upp en massa onödig tid för att inte ens ha fått igång det.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 november 2017 22:15

 


Ikväll myste vi omkring på arrangemanget Stad i ljus i Skövdes centrum. Där fanns flera olika ljusinstallationer och fantastiskt vackra ljussatta isskulpturer. Många fina saker att titta på alltså, men även något lite coolare som eldshow. Och Ian blev inbjuden till showringen av en av eldslukarna. Vi trodde väl aldrig att han skulle våga fram, men det gjorde han och fick ta del av en superhäftig upplevelse: att stå med händerna på axlarna på en av eldslukarna som framför sig sprutade ut eld. Ian släppte taget av förvåning men stod kvar och det syntes lång väg att han tyckte att det där hade varit awesome!


Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 november 2017 03:48

Det är inte blodvärdet som skapar tröttheten för det var ju okej, det är sömnlösheten. Och jag skulle gärna sova nu för det finns alldeles för många Black Friday-erbjudanden att falla för... ;) /Jenny


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 november 2017 19:30


Nu befinner jag mig i vecka 33 (imorgon i 34!) och idag har jag varit på ett besök hos barnmorskan. Det återstår bara två stycken nu, så det är ju nästan så det känns nära. Och vi vet ju faktiskt exakt hur nära det är...

Det här var ju ett rutinbesök så mycket av det vanliga kollades men även ett blodprov för socker och blodvärde togs. Jag minns inte siffrorna för blodtrycket men det var godkänt, sf-måttet var 32 eller 33, blodsockret 6,1 och hör och häpna - 125 i blodvärde.

Jag började på 136 och vid förra besöket hade det vänt ner till 117 så jag var ju inställd på att behöva börja med järntabletter efter idag - men det behövdes ju inte alls nu! Bebisen bökade runt när vi skulle lyssna på hjärtljuden och just leva om verkar den här lilla krabaten vara duktig på. Om nätterna är jag oftast mer vaken än sovande och att tröttheten skulle bero på blodvärdet stämmer ju inte nu. Sover man inte blir man trött och jag har ju kommit in i någon slags irriterande amningssovrytm redan...
Jag ligger och vrider och vänder på mig, hamnar till slut i soffans recliner innan jag återvänder till sängen, inte tröttare än när jag lämnat den och ligger vaken en stund till och när jag äntligen är som tröttast och kan sova gott så är det dags att gå upp...
Så den här graviditeten ser väl ut som förväntad, även om jag gärna sluppit ifrån just detta förstås. Jon kommer att hinna vara hemma i några veckor innan bebisen kommer så jag får försöka att passa på att vila upp mig så mycket som går då.
För mycket av boandet är under kontroll. Några inköp har gjorts, vi har fått ordning på bebiskläderna och lite av de praktiska bebissakerna. Vi har ju kvar en del kom ihåg-listor sedan tidigare kvar så det är bara att följa och bocka av, även om de första listorna innehöll så mycket mer... Nu står det saker som vi med säkerhet vet är bra att ha.

Nästa punkt får väl bli att packa BB-väskan, men det får vänta till lite närmare jul. /JennyNågra utav bra att ha hemma-sakerna inför bebisdags.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 november 2017 07:30

Ian och Isa tyckte att den hårt arbetande nissen förtjänade lite risgrynsgröt.

Och så fick det bli.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 november 2017 14:00

Och barnen är sååå glada. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 november 2017 05:30

Vår husnisse Julien fick häromdagen motta teckningarna som Ian, Isa och Loe målat för att sända vidare till Tomten. Nu har Tomten i sin tur via nissen hört av sig och tackat så mycket för målningarna och ville visa sin tacksamhet. Barnen hittade varsin söt godistomte gömd i sina sängar efter att ha läst det spännande meddelandet!


Allmänt · Ian · Isa · Loe

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< November 2017 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se