jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under juli 2017

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 juli 2017 06:30

Till skogs för blåbär och smultron och så vidare till Karlsborg för pumptrackbana med barnen på kickbikes, ett par lekplatser, god mat, dessa broöppningar, lotterier, mjukglass, strandhäng med hängmatta och koll i de spännande bokholkarna, stenplockning vid fyren på Vanäsudde med mera. Det var inte svårt att fördriva en dag i Karlsborg. Bilderna får tala lite för sig själva.

Men nej, det nya moset på Kanalkiosken kommer inte i närheten av deras gamla goda. Det här var smörigt med bitar och ingen vidare smak alls. Och kanske att det inte var idel nöjda miner på alla hela tiden, men det är det väl ingen som inbillar sig heller. I skogen hade Isa bekymmer med myrorna och Ian var inte alls så förtjust i pumptrackbanans gupp. Loe han var däremot med på det mesta, fast under minigolfen sov han som skönt var. 

I det stora hela fick vi i alla fall en jättefin dag!


Allmänt · Ian · Isa · Loe · Utflykter
Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 juli 2017 18:45

I Tibros lilla Galleria finns numer ett café och i sortimentet hittade vi bland annat italiensk glass. Vi var inte sena att provsmaka och glassen var riktigt krämig och smakrik!


Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 juli 2017 18:08

I eftermiddag blev det nybakade bullar på picknickfilten efter att jag bakat.

Direkt från ugnen med mjölk till - det finns inte mycket som slår det! /Jon


Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 juli 2017 18:15

Tidigare hade vi mjöl i en plastpåse i frysen, men det var ju inte lika sött som den här grodan. Grodan, från Therapearl (deras ögonmask är ju också så skön!), ligger kyld och redo att plockas fram om barnen får bulor eller blåmärken som behöver kylas. Att värma grodan ska också gå men det har vi inte testat. Och barnen tycker ju att det är lite kul med grodan också förstås och på sitt magiska sätt gör den att de inte har lika ont längre...


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 juli 2017 19:15

På förmiddagen var vi på Hjordgubbensdag på Munkebo gård och där fanns det flera olika barnaktiviteter som traktor med släp, tramptraktorer, fiskedamm och kanske det som Isa gillade bäst - att få rida. Det blev ridpremiär för henne och det på en ganska så stor häst som hette Pålle men hon såg ut att trivas bra på hästryggen.

Alla barn fick dessutom plocka sig en liter jordgubbar på självplocken och vi hade provsmakat innan och fastnat för sorten honeoye så de gubbarna plockade vi. Och på några av dessa gjorde vi en jordgubbsgräddtårta hemma. Kompisen Jenny och Daniel var också med oss under förmiddagen.



Det pågår högtryck på flera sätt här och det här tempot kommer vi aldrig att orka hålla semestern ut, men i mellanlandningen hemma åt vi mat, spelade frisbeegolf, badade i poolen, satte ihop en gungbräda med mera. Sedan knallade vi ner till Ånaplan för upptågen där. Flera hoppborgar och ansiktsmålning! /Jenny


Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 juli 2017 07:31

För ett år sedan tog Nalles övertid med oss slut.


Han kommer alltid att vara både älskad och saknad av oss.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 juli 2017 07:24

Igår gick jag på semester och föräldraledighet och kommer att vara hemma i flera veckor med familjen. Men sista dagen började på ett intensivt sätt då det råkade behöva bli en resa till Jönköping för inköp. Att resa däråt har funnits med i tankarna ett tag och vi har haft några givna stopp men de hanns inte med nu och vädret var väl inte det bästa heller. Men vi fick ut det vi åkte för och för att rasta barnen som blivit stillasittande under bilfärden så släppte vi in dem på Leos Lekland. Och det är ju inte bara de som tycker att det är roligt där... /Jon


Allmänt · Ian · Isa · Loe

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2017 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards