jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under maj 2017

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 maj 2017 14:57

Efter mässan i kyrkan väntade en stor vårfest som avslutning för barn- och ungdomsverksamheten inom kyrkan. Det fanns massa aktiviteter för barnen och gott att äta!


Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 maj 2017 07:45

På sistone har jag och Jon försökt med allt vi kunnat komma på för att försöka få beslutsfattare att förstå hur mycket det skulle betyda för Isa, för oss och familjen som helhet med en förskoleplats för henne på samma förskola som Ian. Vi har försökt från olika håll, med olika medel och människor men i nuläget har inte Isa någon plats på förskola i höst. Det här har tagit upp en väldigt stor del av vår tid, grubbel hit och dit och sömnlösa nätter.

Det är bara den allmänna förskolan på 15 timmar som vi vill ha, samma som Ian, som vi har sett gjort honom gott på många sätt. Vi trodde aldrig att risken för att hon inte skulle få plats skulle vara så stor, och hann ju tänka framåt och se Ian och Isa i samma luciatåg med mera. 15 timmar borta är inte mycket för barn som sällan är det alls och sällan är ifrån varandra, och förskolan skulle dessutom införa åldershomogena grupper i höst och det skulle ju kommit väldigt passande.

Vi är övertygade om att hon skulle gilla förskolelivet massor och växa på detta sätt. Beslutet har kommit från vår sida då Ian också var tre år när han började och just vid tre år har vi märkt att barnen får ett annat behov av att leka med och inte bredvid andra barn. Tyvärr så är det väldigt få jämnåriga, eller äldre, som är hemma om dagarna och ofta är Isa äldst när vi besöker de öppna förskolorna.

Ingen av de vi pratat med har vetat om någon som är eller planerar att vara hemma med mer än just ett barn och då det yngre förstås. Isa har i och med åldern blivit mer medveten på ett annat sätt och hon ser ju hur Ian har sin fotbollsskola, förskola osv, medan inte mycket blir hennes. Och hon frågar också efter förskola och vid varje hämtning och lämning av Ian så ser hon ju leksaker och barn där... Hämtningar och lämningar som inte alltid är så lätta att motivera henne till att följa med för att göra.

Vi blev erbjudna en annan plats men jag måste se till mig själv där och jag ser inte att det skulle falla ut på ett positivt sätt för mig och då inte i slutändan för oss som helhet. Tills det att en ledig plats dyker upp så får vi försöka göra det bästa av situationen och stimulera och utmana Isa på de sätt vi kan. /Jenny

 


Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 maj 2017 11:15

När pappan jobbade över igår kom jag inte på något bättre att göra än att klippa dem... Och lika bra att ta så mycket som möjligt när det väl görs. Och långt ifrån perfekt men blev ju kortare i alla fall. ;) /Jenny

 


Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 maj 2017 08:45

Äggen fortsätter att komma i holken och ännu ingen ruvning på gång.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 maj 2017 07:16

Jag vill att det ska märkas att det är skillnad på helg och vardag

så till frukost om fredagarna smygstartar vi och har det lite mysigare. /Jenny

 Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 maj 2017 19:00

En brödrost för fyra skivor!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 maj 2017 20:02

Ikväll debuterade Ian och det i ett kyligt väder på fotbollsplanen i Hörnebo tillsammans med en drös spelsugna barn. Vi var allesammans med för att se honom. Han fick sin t-shirt, fotboll och vattenflaska och sedan fick vi sitta vid kanten och titta på medan träningen pågick. Ian berättade efteråt att han tyckte att det var jättekul! Isa, som helt klart fått tillbaka sin aptit, var som mest nöjd när hon åt sin korv.


Ian

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Maj 2017 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se