jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under maj 2017

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 maj 2017 19:03

Klämdag för Ian och nybakade scones till frukost.

En massa tid ute i härligt väder och så lite cornflakesgodis på det. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 maj 2017 19:49

Det var studiedag för Ian idag så han fick följa med till Familjecentralen. Vi var där en stund på förmiddagen innan vi knallade hem för lunch och Loe sov på hemvägen. Han sover inte alls några långa stunder numer under dagarna, så lagom till det att maten stod färdig vaknade han.

Under eftermiddagen gjorde jag ett försök till att få Ian att ta det lugnt inför kvällens fotbollsskola. Det gick ganska bra och han var pigg på träningen. Men så hade stackarn oturen att bli bistungen i fingret. Taggen satt kvar men vi fick snabbt bort den och Xylocain är en av de många grejerna som jag släpar runt på i skötväskan.

Så snabbt på med salva och plåster och Ian ville snabbt tillbaka för att spela vidare. Han verkar tycka att det här med fotbollsskola är jättekul.

Under gårdagen var vädret inte lika blött och då hittade jag blommor på smultronen i trädgården. Härligt! Men lite skönt med regn idag för sommarvattnet som vi har från ån Tidan i närheten fungerar inte. Bolaget som grävde för fiber till hushållen under slutet på förra året har grävt av vattenslangen... och det på flera ställen.

Hoppas att de snart fixar det för vi räknar med att det snart ska bli varmare och det ska ta fart i odlingsbäddarna. Maja tillbringar i alla fall mer och mer tid i boet så någon slags ruvning kanske är på gång. Åtta ägg syns tydligt. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 maj 2017 15:45

Muffin + croissant = cruffin. Och det är ett riktigt smaskigt bakverk!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 maj 2017 13:12

... vänner, med fika och självklart lek för Isa och Loe. Loe lekte bland annat inredningsarkitekt i köket och på flera andra ställen... Och så söta hamstern Muffin på det. /Jenny 


Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 maj 2017 17:08


Några stackars klena stjälkar är allt som kommit upp och de fick bli grunden till årets första rabarberpaj. Allt är ju så sent i år så den här borde väl ha blivit gjord tidigare. Men lika god för det i alla fall!
Jag är helsåld på receptet med knäcketäcke och det är precis lika gott med äpplen så har ni inte testat det så gör det. Jätteenkelt och supergott - vad mer kan man begära?!?! 
Receptet finns nedan, men tyvärr verkar det vara bortplockat från sidan så får bli en bild istället. /Jenny

 


 

 

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 maj 2017 06:45

Vi kan helt klart rekommendera McDonald's Temptation-glassar!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 maj 2017 18:39


Det går väl kanske inte att ta miste på att vi tycker att det är väldigt spännande att följa livet i TV-fågelholken. Och igår dök det dessutom upp en inkräktare i Maja och Ninjas holk. Tursamt nog fick vi den på bild. En svartvit flugsnappare gjorde en snabb visit inför våra förvånade ögon. Nu vet vi inte hur försiktig denna fågel var, hur ömtåliga blåmesparets ägg är eller vad flugsnapparen hade för intentioner. Kanske har detta oönskade besök fått en olycklig utgång...? Nu var det ju ingen gök på besök, men... Maja har varit där sedan dess i alla fall. Nästa steg vi väntar på är att ruvningen ska påbörjas och den väntas ta mellan 12-17 dagar.

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Maj 2017 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se