jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under april 2017

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 april 2017 12:05


Idag bjöds det in till påskfest på Familjecentralen och eftersom barnen gärna fick komma utklädda passade vi på att klä upp dem lite för det speciella tillfället. Och faktiskt att det kom förbli en påskgumma med godis till barnen!


Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 april 2017 19:30

Jon hade ett besök hos ortopeden på Kärnsjukhuset i Skövde och efter det skulle han även återlämna ett par skyddskor. Resten av oss hängde på och vi passade på att låta barnen ta del av äggjakten för barn som anordnades i några av affärerna i centrum. Barnen var in i åtta affärer innan de till slut fick tag i lösenordet som ledde dem till målet i den nionde och sista affären. Var sitt litet godisfyllt påskägg! Och faktiskt att Ian gillade en del av innehållet.Äggjakten tog sin lilla tid men barnen var ändå ganska snabba och det lämnade tidsutrymme för mig att premiärbesöka Flying Tiger Copenhagen som är ganska nyöppnad i Skövde. Helt klart min typ av affär! Många billiga och roliga saker. Som de här ögonringarna som jag inte kunde motstå!Efter det for vi hem för att äta innan det var dags att få iväg Ian till tandläkaren. Nu är det bara Isa kvar och sen har vi varit där allesammans i år. Men hennes besök lär nog dröja lite. Ian fixade besöket jättebra, hade fina tänder och behövde inte tillbaka förrän om 1,5 år.
Och vi hann med lite tvätt, lek hemma och lite annat innan det var dags för avfärd till fritidsområdet Rankås för vårproppen-springet. Upplägget för dagen kanske inte var det perfekta men barnen kämpade på bra och tog sig runt banan. Även om Ian körde lite intervallträningsstuk...

Hemåt för kvällsmat och i säng och så går en dag ifrån vårt liv och kommer aldrig åter. /Jenny

 


Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 april 2017 19:24

Listor är ju lite av vår (läs min...) grej och vi har en lista med aktiviteter eller platser som vi vill besöka. På den listan kunde vi idag stryka två lekplatser i Trollhättan: Skrotnisses Lekplats och lekplatsen Macken.
Men dagen började med ett tidigt tandläkarbesök för Jon och efter det var jag på Ians utvecklingssamtal på förskolan. Felfria tänder på Jon och en Ian som är betydligt mer nedtonad på förskolan än vad han är hemma. Han verkar inte alls vara intresserad av att göra något större väsen av sig där - på gott och ont. Men han trivs på förskolan och trivs väl med det också. Vi vet ju att han kan en himla massa, men att "skryta" med det har aldrig varit hans grej.
När samtalet var avklarat väntade Jon och barnen i bilen utanför förskolan och vi tog oss vidare mot Trollhättan. Enligt väderleksrapporten så var det denna dag som skulle bjuda på bäst väder under lovet samtidigt som det passade vårt schema.

12,3 mil enkel väg, men Loe somnade ganska snart och Ian och Isa såg på Trolls. Det är fjärde gången de ser den filmen nu så den har verkligen blivit en favorit. Det var lite oväntat att Ian också skulle gilla den så pass också.
Vi började med att äta när vi kom fram innan vi letade oss ut på Spikön där vi hittade Skrotnisses Lekplats. Där fanns det en massa kul för barnen att upptäcka och den lilla labyrinten blev en favorit. Jan Lööfs karaktärer är vi dock inte så jättebekanta med men det fungerade ju helt klart att besöka lekplatsen ändå.
Desto mer välkända är ju Galenskaparna och After Shave! Och lekplats nummer två för dagen var Macken-lekplatsen med inspiration från den kultförklarade humorserien. Hög igenkänningsfaktor även om det var ett tag sedan, men mycket kom tillbaka på plats. Inte heller denna lekplats var så stor som vi förväntat oss, men för barnen räckte den ju gott. Det fanns att se, göra och upptäcka. Ian blev särskilt förtjust i knapparna man kunde trycka på som spelade upp tal eller musik från Macken.
Lekplatserna var helt klart värda besöken och att vara på lekplatser under rätt väderförhållanden är en väldigt rolig och enkel aktivering. /Jenny

 


Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 april 2017 06:30


Vi har anmält Ian till Landslagets fotbollsskola. Men först blev han inte alls så intresserad när jag läste rubriken som skulle locka: "Sökes: Lagspelare som älskar korv med bröd". Han avskyr ju korv! Men vi förklarade ju för honom att det inte ska gå ut på att han ska tvingas äta korv... han ska ju tvingas bli proffs och försörja oss sen...

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 april 2017 14:56

Jag bad Jon såga ut några träfigurer för att ha till barnen som påskpyssel. Ägg och söta påskharar blev det - i massor! Barnen har nu fått måla några var och sen har vi hjälpt dem med ögon, nos och paljetter. De blev riktigt söta och basen är plan så det går att ställa dem upp för dekoration. /Jenny  


Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 april 2017 14:47

Och nej, det är inte alls roligt att de lär sig nya saker hela tiden... I alla fall inte sådana här saker. Än så länge kommer han inte upp i soffan här uppe. Bara i den här altansoffan (och tar sig vidare upp på bordet) och den i källaren. Och jösses, så nöjd han ser ut! 

Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 april 2017 08:30

I dagarna kikade en liten kille ut för en vän. Och jag blev genast så bebissjuk! När jag sen såg den lille, bara 1 1/5 dygn gammal så blev det ju ännu värre. En present lämnades över lite hastigt då jag inte ville störa och egentligen bara skulle hänga den på dörren, men... Ballonger, ett gulligt kort och ett klädesset som jag tyckte var så charmigt. /Jenny

 


Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se