jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under april 2017

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 april 2017 17:35

Loe fortsätter att må dåligt och han är särskilt dålig i magen. Tur att det inte är så ofta man måste starta en tvättmaskin mitt i natten... Han har kräkts också men bara nån gång och för flera timmar sedan.

Vi andra mår i alla fall bra. Men jag höll Ian hemma från förskolan idag och han får även vara hemma imorgon. Ifall. Det blev ingen Familjecentral för Isa. Isa, och vi då, som fick ett trist besked om förskoleplats. Hoppas att det kan lösa sig, även om chansen är minimal.

Loe skulle ha fått vaccination idag och det blev det ju inte heller då förstås. Men jag fick tag i BVC i god tid imorse så någon annan kunde få tiden. Jon har också varit hemma från jobbet idag för det här blev en jobbig helg.

Sjuka barn i kombination med väldigt friska barn är ju ingen höjdare... Särskilt när Loe är svår att underhålla, men surfplattan gillade han i alla fall. /Jenny 


Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 april 2017 17:29

Frustrationen över att saker och ting inte går som tänkt ledde i alla fall till personbästa. Omvandlade det dåliga och det slutade med 4,2 km powerwalkande på mina avsatta 30 min. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 april 2017 14:15


Loe har inte mått så bra under helgen och det kastade om våra planer och även upplägget för nästa vecka. Men huvudsaken är förstås att vårt lilla charmtroll blir frisk igen!

Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 april 2017 19:41

Den vi antar är honan fortsätter att tillbringa nätterna i holken och det är inte utan att vi väntar på att hon ska komma om kvällarna och utföra sina kvällsrutiner och burra upp sig i vad som verkat blivit favorithörnet.
Ikväll, strax innan det var dags, var det som att hanen kikade till hennes övernattningsplats - eller försökte ta den... Men då hade vi tursamt nog fått de båda på film i holken.

Bobyggandet fortsätter att vara utdraget. Imorgon har det gått en vecka så nu får de se till att göra ett ryck här. Fast å andra sidan är det ju inget vidare väder att tala om, blåser ju som sjutton för stackarna.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 april 2017 14:35

Klart man får ändra sig, men kanske inte just i det här fallet...

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 april 2017 12:45

På förmiddagen skickade jag ut barnen en stund i trädgården för lek. De är utebarn och är gärna utomhus och leker. De lekte en stund innan vi knallade fram mot centrum för att bland annat köpa godis. På torget såg Isa att de sålde jordgubbar så det blev några sådana också.

Isa och Ian hade spring i benen och det var faktiskt inte så blåsigt som befarat så vi knallade vidare till lekplatsen och var där en lång stund innan vi tog vägen hem över Stadsparken. Först vid tolv var vi hemma och då hade Loe somnat gott i vagnen.

Nu börjar det ramla in klasslistor för vänners barn som ska börja förskoleklass, men tills dess är det ju ett helt år kvar för oss. Och detta blev som en väckarklocka. I nuläget har vi inga skolmåsten - så bäst att passa på att komma ihåg att njuta lite av det. Ian har ju bara sin förskola som han gillar, men inte på fredagar så imorse blev det frukost lite senare för oss.

Loe tog förresten sovmorgon och jag passade på att ligga kvar lite längre än vanligt medan Ian och Isa låg i sina sängar och såg på TV. Det är så skönt när man kan, i alla fall till viss del, lägga upp tiden utan några tvång. Bra start på helgen helt enkelt! /Jenny

 


Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 april 2017 09:10

Blåst och de som bestämmer i Ryssland. Tyvärr verkar de båda ha alldeles för stort spelrum just nu. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 april 2017 15:37

Sedan vi var tvungna inför Loes operation att utföra desinfektionsduschar på honom har han inte tyckt om att bada eller duscha. Vid två tillfällen och två gånger per gång, så totalt fyra gånger, tvingades vi till den här tvättningen av honom. Han var så hjärtskärande ledsen när vi gjorde detta och det var hemskt för oss alla. Men inte trodde vi att han skulle få några "men" av det, men när vi badat honom efter detta har han vägrat. Första gången massor, nästföljande gånger försökte vi distrahera honom med att blåsa såpbubblor. Men idag känns det som att det släppt helt. Jag satte Isa i badkaret och då visade Loe ett större intresse än vad han gjort tidigare och gick in i badrummet och stod och lekte vid badkarskanten. Jag hade egentligen tänkt att Loe skulle bada med Ian när jag och Jon kunde hjälpas åt. Men det verkade så lovande så jag bara gjorde - och det gick. Han var inte alls ledsen och badade glatt. Och även när Ian badade så gick han in och hälsade på. Detta gjorde ju att pyjamaspartyt fick börja tidigt idag! /Jenny

 


Isa · Loe

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards