jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under december 2016

Av Jenny och Jon Sjöberg - 29 december 2016 18:31

Som vi väntat på att få bredbandet och fasta telefonin fixat. Igår ringde jag runt och jagade på dem och inte höll de tiden de sa då heller men nu missade de i alla fall med bara ett par timmar. Det visade sig att det var en tråd på telefonlinjen som går in i huset på taket som var av. Men nu är det fixat och vi är online igen. Vi tog tag i det vi missat och sen for vi på en sen kvällsshopping. Vi handlade lite för nyår bland annat. Det är ju inte så dumt att vara lediga och inte ha några tider alls att passa.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 december 2016 19:14

Lille Loe ska ju bara kunna sitta upp nu, sitta på en filt och leka snällt. Vara still liksom. Inte krypa omkring och ställa sig upp mot möbler, inte riva ur lådor, inte rycka i gardiner och sladdar, inte leka rörmokare i toaletten.... Han ska inte heller kunna eller vilja gå omkring med lära gå-vagnen. Men så är det inte. Dock fattas det en hel del balans för vår lille äventyrare som kanske borde ha hjälm. /Jenny


Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 december 2016 12:30


Igår blev Isa 2,5 år gammal och idag hade vi tid på BVC för det besöket. Isa fixade alltsammans galant! Och hon ligger strax under medel när det kommer till kurvorna för längd och vikt. Vi har ju tyckt att hon är så lång men det går visst att vara längre. ;)

Hon vägde in på 13 kg och är 90 cm lång. Det tyckte de dock inte att hon var på Liseberg när vi var där i torsdags och då var det ju ändå med skor, så lite märkligt. Men 90 cm står det i hennes bok.

Före besöket fick vi ett formulär att fylla i och det är mycket som har hänt under det senaste halvåret när det kommer till hennes utveckling. Hon har börjat prata massor, fått alla sina tänder och nu är hon blöjfri dag som natt och att sluta med blöja gick ändå ganska bra. Vi var lite oroligare för att ta bort nattblöjan men det har gått felfritt. Och även nappen försvann helt i somras.

Utmaningen har varit kan-själv-trotsen istället som till och från är väldigt påfrestande, men nu har det i alla fall lugnat sig och vi får hoppas på att hon mognat lite fortare och att det är treårstrotsen som vi fått ta redan.
Hon har verkligen blivit stor så fort, vår charmiga lilla älskade tjej. /Jenny

Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 december 2016 10:15

Ända sedan den 18 december - alltså för fruktansvärt länge sedan - har vi varit utan en fungerande telefonlinje. Fasta telefonen fungerar inte alls, bredbandet fungerar inte alls, wifi:t fungerar ju inte heller då och det påverkar mobiltelefonerna, barnens surfplattor, laptopen och även TV:n. Riktigt skit att ha haft det så här så länge. Redan dagen efter att vi gjorde felanmälan kom det ut en kille men han kunde bara konstatera att det var någonstans mellan huset och telestolpen som felet fanns och han hade inte utbildning för att få klättra... Sedan dess har de letat efter någon med denna kompetens. Först skulle felet varit åtgärdat den 21:a, men inte då. Sedan blev nya datumet den 23:e och det lät ju bra i och med att de då skulle ha lagat det innan jul. Men ingen kom och efter ny kontakt har vi nu fått 28 december som datum. Nu är väl det inte så troligt att det kommer att bli fixat då heller i och med att vi kan tänka att stormen Urd kommer att sysselsätta de få stackars stolpklättrare de väl har. Vi fick hämta ut ett mobilt bredband som vi har till en av våra enheter men det är ju inte mycket i det stora hela. Jag har fått fylla på mitt kontantkort med surf flera gånger, och det är inget som de är villiga att stå för. Nu börjar det på att kännas lite tråkigt utdraget det här. Vi tecknade nyligen ett Viasat-abonnemang som ger oss möjlighet att se och streama hela deras utbud av film och serier och det skulle ju vara ett roligt tidsfördriv under ledigheten. Särskilt när det varit så trist snöfattigt väder ute. Vi får väl hålla tummarna för att de kommer hit och hjälper oss, så att det utsatta datumet inte blåser längre bort.... Och ja, det är ett i-landsproblem, men hursomhelst så skulle det i alla fall kännas bra att få lite klara besked utan att vi ska behöva ringa och tjata själva, för att datumen blivit framflyttade är något som vi blivit meddelade först efter att vi tagit kontakt. /Jenny

 
Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 december 2016 14:20


Idag blev det tipspromenad i skogen för vår del, ett roligt initiativ av privatpersoner. Vädret ställde dock kanske till det en del för somliga. När vi startade de cirka 2,6 kilometrarna var det i solsken, men rundan avslutades i snöblask och vi och vagnen blev ordentligt blöta. Ian roade sig i alla fall med att försöka fånga eländet med munnen. Men det var roligt att komma ut för det har ju ätits en del under dessa dagar. Mitt försök till viktnedgång går ju bara ut på att jag ska röra mig mer och äta mindre, det finns inga förbud mot något - bara mängden. Och under jul har det ju funnits ett och annat gott och att ha måndagar som invägningsdag var ju verkligen en utmaning efter denna högtid. Men 0,2 kg minus blev det och minus för sjätte veckan på raken - och nu totalt minus 21 kg! Jag var till och med ute och gick en rask promenad på julafton. Nu väntar ännu en vecka där hjärnan måste bekämpa suget... /Jenny

Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 december 2016 18:04

Nu är julen över för oss. Granen, julgardiner, adventsljusstakar och annat julpynt är tillbaka på vinden och lättnaden är enorm. Det enda som får vara kvar är utebelysningen för den muntrar upp i mörkret.

Vi avslutade julen med en jullunch som innehöll det mesta som man hittar på ett traditionellt julbord - och så lite till. Allt för att det skulle finnas något som passade våra olika smaker. 

Vi hade dessutom fått tag i julmust på de klassiska småflaskorna i glas och det kändes väldigt passande. Den vegetariska janssons frestelsen blev oväntad god.Det är förstås lite trist att man inte kan sikta mot sommaren nu för vintern har liksom inte kommit känns det som. Eller vi kanske kan hoppa över den helt den här gången? Men det vore ju roligt med snö för barnen och ljusare utemiljö för oss, men närmast väntar visst en hel del blåst.

December är ju annars lite av en tävlingsmånad och helt lottlös har jag inte gått ifrån julkalendrarna, så det var roligt. Men nu tar vi sikte på nyårsfirande istället! /Jenny


 Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 december 2016 19:59


Igår hade vi uppesittarkväll och valde favoritprogrammet På spåret. Det var riktigt mysigt och barnen höll sig vakna lite längre än vanligt. Antagligen för att det fanns gott att äta...

Idag har vi firat jul tillsammans med kända och okända i kyrkan, något som vi gjort de senaste åren och det är något som passar oss riktigt bra. Ians bästa kompis var där och det gladde ju honom lite extra denna dag.

Vi deltog först i Krubbgudstjänsten och Ian och Isa hjälpte till med att ställa in figurerna i krubban. Sedan väntade julmat i församlingssalen och där serverades också tårta och så fanns det ett godisbord och vi fick med oss ett helt pepparkakshus hem.

Julquiz, julsånger, musikframträdande, lek i källaren, besök och julklappsutdelning av Tomten och ingen julstress i sikte. Så skönt. Innan vi gick hemifrån hade vi ställt ut en tallrik med tomtegröt för just Tomten och när vi kom hem igen, lagom till Kalle Anka, låg det en fin hög med julklappar under granen.

Och vi är övertygade om att det går och lägger sig några nöjda ungar här ikväll. För än är de faktiskt vakna. Roligt att julklapparna var underhållande! /Jenny

Allmänt · Ian · Isa · Loe

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se