jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under november 2016

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 november 2016 16:40


Fleecefodrade regnställ är helt perfekt på barnen i vår trädgård under den här årstiden som är blöt, kyligare och lerig. Och vi har ju viss förkärlek för Didriksons (fast Loe har en vanlig vinteroverall på sig, samma märke dock). Ian har ett regnställ av samma modell på förskolan också och det verkar fungera fint där med. Även om det mest verkar bli sandigt och inte gyttigt som här...

Kläder på och ut med oss allesammans för att ta tag i det som släpat efter i trädgården. Vi tog in barnens leksaker för vintern, studsmattan är vinterförvarad nu med mera.

Nu är istället vinterleksakerna framtagna! Men vår robotgräsklippare Herbert får tuffa på ett tag till och hjälpa oss att finfördela löven så vi kanske slipper kratta. Det är förhoppningen i alla fall.

Barnen kämpade på bra, men Isa tröttnade så småningom och då kom den där härliga trotssidan fram. Men klart blev det som vi hade tänkt i alla fall! Nu är det bara att invänta snön och Ian väntar mest. /Jenny

Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 november 2016 16:00


Som jag tidigare nämnt så älskar jag recept som är enkla och som inte har krångliga ingredienser och som dessutom går snabbt att få ihop. Nu har jag kommit över ännu ett sådant recept, bortsett från tiden som tårtan måste stå i frysen och kylas ner till glass. För vem gillar att vänta?! Krispig daimtårta på kladdkaka (länkad till Mitt kök) - och den var väldigt smarrig. Receptet är testkört och det kommer helt klart att få en plats i min pärm där bara favoriter hamnar. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 november 2016 07:37

Och Ian efterlyste genast mer. Men det känns inte riktigt som att hösten är klar med sitt än. Det är massa löv kvar på träden... Vinterdäcken satte Jon på igår i alla fall, så det är klart. Men som det ser ut så kommer landskapet snarare att bli väldigt blött framöver med en regnigt snöblandad väderlek i helgen. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 november 2016 14:29

Regnet har varit ihållande idag och eftersom våra barn aldrig skulle komma och säga "vad ruggigt väder det är, kan vi inte göra upp en mysbrasa och ta det lugnt i soffan och sitta och se en Astrid Lindgren-film?" så for vi istället till ishallen.

Vi hade ju inga större förväntningar och tanken var väl bara att både Ian och Isa skulle åka lite grann. Känna på isen så att säga. Men de är väldigt olika de där två.

Ian ville för lite och Isa ville för mycket. Ian var ute två vändor på isen och Isa ville inte sluta, dessutom ville hon ju inte att vi skulle hålla i henne när hon åkte med "plogen"... "Kan själv". För här är självförtroendet på topp och då kan man självklart åka skridskor själv också.

Loe sov först i vagnen när vi kom dit, men när han vaknade till så satte vi honom i babypulkan på isen. Vi hade tagit med den ifall och den kom till användning. Så Loes första pulkaåkning måste väl ha skett i ishallen då...?

Jag och Jon tyckte i alla fall att det här var en rolig aktivering och det är ju faktiskt ganska skoj att åka skridskor även om det ganska snart känns både här och var när det inte skett på ett tag. /Jenny


 

Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 november 2016 05:38

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se