jennyjon - vår vrå av världen

Direktlänk till inlägg 27 november 2016

Eko-leksaker

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 november 2016 10:30

I skrivande stund är Black fridaysnart över och förbi, men julkommersen kommer som vanligt oförtrutet att tuffa vidare med skenande hastighet. Nu har vi (fast mest Jenny...) i alla fall ordnat med barnens julklappar, så den delen av julstressen slipper vi hädanefter undan. Men så här mot slutet av året blir köphysterin rätt så påtaglig och jag kan inte låta bli att känna mig lite obekväm med vårt konsumtionssamhälle och den slit- och slängmentalitet som för en tid sedan verkade vara på väg åt rätt håll, men som nu tycks vara på frammarsch igen. Hur många av julklappsmiljarderna läggs egentligen på vettiga, hållbara saker? Jag skulle gissa att mycket av det som köps inte håller särskilt länge, åtminstone inte de billiga plastleksakerna som man lätt lockas att köpa.


Men köper man billigt köper man ofta dyrt - och ibland riskerar man till och med att köpa giftigt. Larmrapporter om farliga ämnen i plastleksaker avlöservarandra, och som småbarnsförälder känns det lite som ett minfält. Vad ska man egentligen våga ge till sina barn? Som tur är finns det företag som helt har gått in för att sälja ekologiska leksaker. Dessa leksaker kan såklart ofta vara lite dyrare än vanlig "plastaskit", men de är å andra sidan hälsomässigt säkrare och troligtvis även mer hållbara. Dettycker jag är ett bättre julklappsalternativ,fast återvunna saker, upplevelser eller allra helst välgörenhet vore ju förståsatt föredra. /JonI samarbete med Medvetenmini


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 6 april 13:03


Våra rabarber brukar inte vara så snabba men nu är de på gång i alla fall. Några steg närmare mumsiga pajer. ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 6 april 10:07


Fönstret är inte på plats men jag hade ju måtten och tyget Loe valt så nu är gardinen färdigsydd. /Jenny ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 5 april 08:30


Mitt i projekten med Påskharens äggjakt, glasstester och annat så påbörjades ett annat moment också: att fixa ett fönster till Loes rum. Vi lyckades ju med att hitta ett utrymme för rum till Loe men då kändes ett fönster självklart för att han skulle...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

M Ti On To Fr L S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis blogg p www.bloggplatsen.se