jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under augusti 2016

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 augusti 2016 21:39


Vi trotsade hettan och de många getingarna och begav oss till Skövde för Matfestivalen. Och varmt - det var det! Men trots allt inte fler getingar än förväntat. Vi åt en del, självklart langos och festivalbanan, men så blev det även en del shoppat. Pyjamas med dragkedja till Loe bland annat. Det är så mycket smidigare vid nattliga blöjbyten, särskilt eftersom jag till och från har problem med handlederna och knappar gör inte det hela bättre då. Lite lek för barnen blev det också och Isa hade inget emot att bli sminkad som en liten söt kattunge.Men för att svalka oss innan sovdags så for vi iväg för ett sent kvällsbad. Mot kvällen hade det börjat blåsa upp en del så det kylde av både luft och vatten. Skönt! Men det var verkligen härligt med lite bonussommar, även om den kom aningen oväntat. Trots den fina kvällen fick vi ändå hela stranden för oss själva. Men varken det eller värmen tänker vi klaga på. ;) /Jenny


Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 augusti 2016 19:15

Men även en del rutiner som måste brytas också. Så konstigt och ledsamt det varit under veckan att inte ha Nalle-rutinerna att se över. Hälla upp mat och se till så att han hade vatten när vi gick hemifrån. Kanske även släppa ut honom i trädgården lite innan lämningen på förskolan. Söka efter några godisar. Den riktiga morgonrastningen skötte ju Jon innan han for till jobbet.

I samma veva som barnen skulle göras i ordning om morgonarna så var det även det som rörde Nalle som löpte på. Att lämna radion på var en av de sakerna. Lite ljud så att han inte skulle känna sig ensam eller behöva vakta vid minsta annat ljud som hördes utifrån. Men mot slutet var Nalles hörsel sämre så han hörde nog inte vad som sas och spelades på lokalradion ändå.

Att stänga grindarna in till sovrummen var också en sådan där rutinsak. För om man glömde så var det ibland tasspår i sängarna och särskilt i barnens sängar eftersom de var så låga och därmed lättare för honom att komma upp i. I början kanske det handlade om separationsångest men senare tyckte han nog bara att det var skönt att ligga där och han kom ju alltid överens med barnen.

Men i sängarna fick han ju inte vara, vi tyckte att det räckte gott med att han fick vara i soffan. Och det var ofta just i soffan som han sakta klättrade upp när vi gick hemifrån. Säkert var det lugnt och skönt för honom att ligga där efter att barnen och allt runt omkring dem försvunnit. Det kunde ju vara både högljutt, skrikit och irriterat...


Fast det verkade inte spela någon större roll för dig, för dig räckte det med att ha oss. Du krävde aldrig så mycket mer. Du blev alltid glad över att se oss när vi kom tillbaka.

Men nu är det ingen yrvaken hårig nallebjörn som möter oss när vi kommer hem längre. Ibland tycker vi oss ändå höra dig och alla dina många ljud. Hur du ruskade på huvudet, tassarnas klor mot golvet, knarret från BIA-bädden när du la dig tillrätta...

Alla dessa ljud minns vi, men vi hör dem inte längre. Inte på riktigt. Det är så tyst och tomt utan dig och kanske att en bit av oss dog med dig. Du var en så älskad flockmedlem och även om den värsta sorgen har lagt sig så kommer en saknad alltid att följa med oss. /Jenny


 

Nalle och Ian för länge sedan.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 augusti 2016 17:38

Soligt och varmt - underbart!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 augusti 2016 15:30

Jag testade att göra äppelpaj med knäcketäcke och det blev en fullträff! Jag bytte ut rabarbern som jag tidigare i våras använde i receptet mot vår trädgårds äpplen - och vi kunde smaka på himmelriket. Haha! Den här nya ljuvliga vaniljsåsen från Ekströms passade perfekt till. Coca-cola smakar ju alltid bra. ;) /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 augusti 2016 16:45

Jon är nu inne på tredje veckan på jobbet efter sommarsemestern och nu är det slut på sommarlovet för Ians del också. Idag började han om på förskolan och jag oroade mig ju lite över hur det skulle gå, men det var inga problem alls att lämna honom. Och dagen hade tydligen passerat som om att han aldrig hade varit med om något längre uppehåll alls. Underlättar ju förstås.Så eftersom det gick så bra att lämna honom så knallade jag vidare med Isa och Loe till Familjecentralens öppna förskola. Även där var det premiär för höstterminen, men Familjecentralen har en oviss framtid... Talas om stängning nästa år.

Idag bjöds det i alla fall på en jättefin melonpizza, vi gjorde en familjeballong med våra namn som Babba fick hålla i och vi stannade tills vi behövde bege oss iväg för att via Ica hämta hem Ian. Och kanske att vårt upplägg blir detsamma för morgondagen - kul för barnen på olika håll!

För förskolebasiluskerna lär väl inte nå oss än på ett par dagar. ;) Vi har ju trots alla yttre omständigheter ändå hållit oss friska sedan vattkopporna i april... /Jenny


Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 augusti 2016 12:44

Oftast i alla fall. Loe sitter i gåstolen med gungfunktion och roas av hoppande! :D 

Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 augusti 2016 12:00


Tyvärr ligger ju stället lite avsides men när tillfälle ges far vi förbi Sörgården och köper mjölk från milkboten. Det känns speciellt och bra att kunna handla så här. Mjölken smakar dessutom riktigt gott!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 augusti 2016 21:00


Love is all you need. För kärlek är kärlek. Och det är kärlek som kan göra skillnaden här i världen. Göra världen till en bättre plats. Vi älskar kärlek. Vi älskar. Vi älskar dem som älskar. Vi älskar dem som älskar att andra älskar.

För oss står Pride för kärlek och att stå upp för kärlek borde vara en självklarhet för samtliga. Så även om vi inte gick i paraden, och det mer av skälet att det skulle bli för omständigt med barnen, så dök vi istället upp för att se paraden från sidan av och vifta med våra flaggor. Det var vårt sätt att visa vårt stöd för rätten att älska den man vill. Under vår väntan passade vi på att lyssna till Mariettes soundcheck och på vägen ut vinkade hon till oss från bilen hon for i.

I samband med pridefestivalen meddelades även att biskopen i Skara stift, Åke Bonnier, får RFSL Skaraborgs HBTQ-pris för 2016 eftersom han tagit en stark ställning. För love is all you need, sedan kommer resten ändå.
   Årets parad under Pridefestivalen i Skövde.   

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se