jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under juli 2016

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 juli 2016 08:30

 

Nalle* 20 juni 2003


Vår trogna vän med sin kravlösa kärlek lämnade ossTibro

1 juli 2016

 

_____________

 

 

Vår trognaste vän in i det sista,
med en kärlek som aldrig kunde surna.
Du var allt vi aldrig ville mista.
Så vad återstår nu? Din aska i en urna.

 

Och detta tysta tomrum som uppstått.
För över liv och död kan vi ej råda,
bara acceptera att ödet kommit och gått.
Och spara våra minnen i huvud och låda...

 

© Jenny Sjöberg

 

____________________________

 


Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 juli 2016 16:59


Idag har vi besökt djur- och lekplatsen på Mösseberg i Falköping. Men likt vår resa till Göteborg som inte enbart var för Liseberg, utan för att Loe skulle till en specialist på barnsjukhuset där, så var turen till Mösseberg inte det vi var ute och åkte för i första hand heller. Men ibland måste roligt och jobbigt kombineras. 

Idag har vi hämtat hem Nalle, eller vad som återstår av honom: urnan med hans aska. Men det får bli ett annat inlägg. Detta ska handla om hur vi för att försöka göra turen till något roligt för barnen passade på att låta dem leka och titta på djuren. Vi hade med lite köpessallad som vi åt i parken och sedan blev det lite av varje där.En dag med blandade känslor, men barnen hade nog roligt i alla fall och vi passade på att ta en klassisk bild:


Ian · Isa · Loe · Utflykter
Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 juli 2016 08:45

Isa fick i födelsedagspresent bland annat Anna- och Elsa dockor som man kan byta klänningar på. Genom att klämma upp klänningen kan man stoppa ner hela dockan och ge den en ny outfit. Kul!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 juli 2016 12:50


Hej, vad det går! Redan 4-månaderskontroll för eftersom det är semestertider så blev besöket lite tidigare, så egentligen 3 månader och 3 veckorskontroll. Fyra månader firar Loe nästa onsdag.

Idag pratade vi om att börja introducera gluten och en och annan smaksensation. Jag tänker helamma tills han är minst sex månader, som jag gjort med Ian och Isa, så det här blir en lite smakmjukstart för honom.

Någon amningsdipp hade aldrig Ian och Isa men Loe har sjunkit lite på sin viktkurva. Inget konstigt eftersom han växer på längden, och följer ändå sin tillväxt. 6150 gram och 63 cm lång.

Och för det mesta är han så nöjd. På sistone har han dessutom börjat att skratta så att det hörs att han skrattar. Så härligt att lyssna till!Efter BVC-besöket svängde vi förbi lekplatsen och rastade Ian och Isa lite. De har en del spring i benen och det klängdes, klättrades och rutschades.Och nyfikna som vi var på nya entrén till Mini-Zoo så for vi dit också. Där blev det djurbesök och det är roligt att se att Ian blir mer och mer intresserad av djuren. Men i bilen räknade han oss och fick oss till fem familjemedlemmar men sa "sex om inte Nalle var sjuk". Han minns. Vi minns.

I väntrummet på BVC lekte Ian faktiskt med dinosaurierna - inte bara bilarna! Mer utveckling. Ian hittade en glass som hette Isa som han åt. Jag ammade i bilen och vi for hemåt. /Jenny


Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 juli 2016 18:06

Vi såg även några kantareller, men de var för få och för små under vår tur till skogen. Några smultron och ännu fler blåbär blev det dock. Det var förstås konstigt att vara i skogen utan Nalle. Han var ju den störste blåbärsätaren av oss! Men Isa gjorde ett bra försök och fick inte ett enda bär i sin hink. Desto fler smultron och blåbär i magen... Ian tyckte att det var roligare att klättra på stenar och leka med pinnar. Vi, vi tyckte att det var skönt att komma hemifrån lite.


Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 juli 2016 17:30

Ifjol köpte vi en rutschkana som vi satte fast på barnens lekbuss tak. Men någon trappa upp för att åka blev det aldrig av att vi fick till. Men då hann vi istället planera för att göra ett piratskepp på bussens tak och även fixa en gungställning till.

Vi köpte virket förra söndagen och påbörjade jobbet i måndags. Och om det inte hade varit för krånliga barn, dåligt väder, att vi förlorade Nalle och annat så hade det nog varit klart på bara ett par dagar...

Men nu är det skönt att det är klart och det har varit bra att ha haft det här jobbet över oss så tankarna har kunnat skingrats lite.


Här följer några bilder från arbetsgången.
Sakta fick piratskeppet sin form.Bussen har tidigare bara kallats för lekbussen, men nu har den fått namnet Sjöbussen och piratskeppet heter Sjöbusen. Bussen saknar väl lite detaljer men skeppet har i alla fall fått en ratt, ett teleskop och en flagga.Nu återstår bara lite småfix där vassa hörn och kanter ska försvinna för att försöka lindra en eventuell skada. En skada har bussen dock redan orsakat då jag blev bistungen under arbetets gång. Men tur ändå att det var jag och inte biallerigske Jon...

Bussbåten är ju långt ifrån perfekt men vi är nöjda och tror och hoppas att barnen kommer att få mycket kul med den. Vi passade även på att fixa en gungställning för kompisgungan och en babygunga på hörnet.

Vi hade ju bara en lekstuga, en stor sandlåda, en studsmatta, två gungställningar, äppelträdet med gungor och hängstolar och en massa annat till barnen sedan innan... /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 juli 2016 14:30

Medan vi andra höll på och jobbade med och lekte vid sommarens projekt, att bygga ett piratskepp, så låg du lugnt i gräset i Loes närhet. Som du älskade att bara ligga ute i gräset, eller ute i snön för den delen!

Livet går vidare. Vi bearbetar sorgen. Ibland går det bra. Ibland går det riktigt dåligt... Men om det inte kändes så här starkt så skulle du inte ha betytt någonting. Du betydde så mycket. Och vi försöker mellan varven att inte gråta för att det tog slut, utan le för att du hände oss.


Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se