jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under juli 2016

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 juli 2016 07:30

Trogen Cola-drickare som jag är gjorde att det inte har varit några problem för mig att samla ihop koder för att "köpa" premier. Det kluriga har istället kommit med att premierna tagit slut och att det gjorts släpp av sakerna på särskilda tider. Men jag har till och med lyckats knipa några utav de eftertraktade EM-fotbollarna! Bollar som tog helt slut innan kampanjen var avslutad. Dåligt... Premierna i shoppen var ju inte särskilt många, eller roliga, innan. Fast nu har jag "köpt" maxantalet premier (10 stycken) så jag har fått ut vad jag kunnat av det hela. /Jenny


:/

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 juli 2016 19:01

Fast på sistone har vi lyckats med båda. Mest förlorat dyrbar tid. Fast en del pengar också. Usla beslut. Eller inga beslut... Detta året går till historien som ett av de värsta. 2008 var ju ingen höjdare heller men vi lever ju nu. Vänd någon gång då!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 juli 2016 18:17

För ett tag sedan lärde sig Loe att rulla runt från rygg till mage och igår rullade han även åt andra hållet, mage till rygg, ett par gånger. Men så särskilt glad för det är han inte, inte hela tiden i alla fall.


Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 juli 2016 11:03

Då ger vi väl oss på köket då. Vi har hittat en lösning som ska ge lite mer plats i vårt trånga kök. Men så lätt som vi trodde att det skulle gå att göra går inte har vi nu insett. Det kommer att bli en hel del merjobb. Delvis nytt tak, nytt golv, nya lister, ordna med väggarna, fixa ett nytt skåp med mera med mera med mera med mera...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 juli 2016 15:00

Vår paj på röda vinbär blev oväntat god... för jag är ju inte särskilt förtjust i vinbär. ;) I receptet som jag hittade så var det hallon, jordgubbar och annat som stod som förslag på innehåll, men nu hade vi inga sådana att tillgå. Istället blev det röda vinbär och jag bytte ut gräddfilen mot 200 gram lättphiladelphia. Receptet fann jag hos en av Mirka Norrströms äldre bloggar HÄR. Att hon och Peter ska gå skilda vägar kom som en överraskning för mig, men å andra sidan så framkommer ju inte allt på TV och andra sociala medier. De fattar säkert de beslut som är bäst för barnen för att de verkar vara fina föräldrar. Och föräldrar behöver inte alltid hålla ihop "bara för att". Ibland är det bättre att bryta upp. Men nu skulle ju det här handla om en väldigt god paj, och när vi kommer över någon annan bärig fyllning så testar vi receptet igen! /Jenny

 


Pajskal:

150 g smör eller margarin
1 dl socker
1 st ägg
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl


Fyllning:

200 gram Philadelphia (lätt fungerar)
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 st ägg
ca. 4 dl bär, i det här fallet röda vinbär


Blanda ihop ingredienserna till pajskalet och tryck ut i en form.
Häll ut bären i skalet. Blanda ihop fyllningen och häll över bären.
In i ugnen i ca 25 minuter på 200 grader.


Vi gillade den både varm och kall!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 juli 2016 21:14

Denna dag har verkligen bestått av lite av varje. Vi har varit ute i skogen och barnen fick leka av sig med kompisar, vi har ätit hämtmat och som avslutning på dagen besökte vi Hjo och kollade in Hamnfesten där.



Först såg vi Annika Herlitz, kanske mer känd som Elsa som sjunger de underbara låtarna i Frost och öppningssången blev just "Slå dig fri". Något senare såg vi även Caroline af Ugglas ta över scenen och däremellan en massa lek på lekplatsen i Stadsparken. Det har rullat på bra idag kan man säga, och Ian och Isa kommer att komma i säng senare än vanligt, men nybadade hann de ändå bli trots allt.



 ♫ ♪ ♫ ♪ Slå dig fri, snälla, snälla, snälla, snälla... ♫ ♪ ♫ ♪

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 juli 2016 16:00


På förmiddagen blev det en vända till friluftsområdet Rankås en bit härifrån. Vi tänkte låta barnen springa av sig lite. Dessutom lånade vi med oss ett par bonusbarn med spring i benen. Och så fika på det!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 juli 2016 09:00


På sistone har det nekommit två bebisflickor. Och lite presentshopping är utförd. Tur att Loe är en kille, för annars skulle jag nog ha gått bananas bland alla Newbie-kläder som finns nu. Så mycket fint det finns! Nu kommer en av mina fina vänners nyfödda dotter istället prackas på min besatthet av lila! /Jenny


Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards