jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under maj 2016

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 maj 2016 21:23

På kvällen tog vi ett tillfälle i akt och passade på att kolla om den fjärde och sista av Isas hörntänder var igenom. Och det var den! Tand nummer 16... bara totalt fyra kvar. Vi har väl misstänkt att tandsprickning skulle ligga bakom en del av hennes mående på sistone och det fick vi nu bekräftat. Om det helt säkert är vattkoppor eller ej är fortfarande lite oklart men morgondagen ger oss nog bättre besked. Hoppas på en bra natt. Än så länge är läget Alvedonfritt i alla fall.

Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 maj 2016 19:00


Idag har Isa Barnkanalennamnsdag så grattis till henne! Men tyvärr verkar hon "fira" med att få vattkoppor. Det kanske är lika bra att hon får det, men uppstarten har ju varit så där. Febrig och sovit dåligt några nätter i rad, humöret har inte alls varit på topp och i går blev det Alvedon innan läggdags. Nu återstår att se - och hoppas - att hon får en lika lindrig variant som Ian om det nu blir av.

I morse och på förmiddagen var det oklart ifall det verkligen var vattkoppor, för i och med att vi vet att hon varit utsatt så har vi kollat efter minsta lilla prick. Det kunde ju vara värmeutslag, hormonprickar eller något annat och helt säkra på att det är just vattkoppor är vi fortfarande inte, även om det helt klart lutar åt det hållet. För vad skulle det annars vara...?

Några prickar ser vätskefyllda ut, men under dagen har det inte hänt så mycket. Det har blivit fler prickar men de har fortsatt att se ut som just bara prickar. Återstår att se hur det utvecklar sig.

Men för att i alla fall fira hennes extrainsatta namnsdag så blev det chokladbollar för idag är det ju just chokladbollens dag!


Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 maj 2016 12:30

I fredags köpte vi nya sandaler till barnen. 249 kr paret och det kändes överkomligt för de var ju fina. Barnen provade sina och använde dem. På lördagen var jag in i en av våra lokala second hand-affärer och hittade ett par nästan identiska sandaler som de som jag köpt till Ian. I samma storlek och allt. Men priset skiljde. Dessa kostade 20 kr... Det var nästan så jag köpte dem också bara för att. Jag tänkte ju tanken att lämna tillbaka det nyare paret men det var ändå så pass använt. Så jag lät det begagnade paret vara kvar i affären. I början på veckan frågade jag på förskolan om det var något som vi kunde tänka på att ha på förskolan nu när det var varmare väder. Vi är ju nya i förskolevärlden. "Ett par sandaler" var ett av svaren jag fick... Typiskt. Skulle ju ha köpt det där paret... Ian blir väldigt varm så att ha svalare skor på plats lät ju som en bra idé. Så när second hand-affären öppnade nästa gång höll vi tummarna för att det sandalparet skulle vara kvar - och det var det! Så ni ser inte dubbelt. Det är två par skor som är väldigt lika varandra... bortsett från priset då. Skönt med lite flyt på vår sida! /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 maj 2016 19:59


Ikväll blev det proppenspring i Rankås och denna gång med medaljutdelning (medaljerna hade inte kommit till förra gången som skulle ha varit sista, så det blev en extra gång för de som ville. Det passade ju oss bra eftersom Ian inte kunde delta förra gången på grund av vattkoppor).

Ian hade inte varit på något jättespringhumör och medaljen var precis lika ointressant den här gången. Men nu är den bärgad i alla fall och nästa spring blir väl kanske på Ankjoggen när barnen får delta i Ankspringet.

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 maj 2016 13:09

På bara några dagar har det hänt så väldigt mycket i trädgården. Det har verkligen grönskat och mycket står i blom. Till och med att jag hittade blommande smultron utmed lekstugan. En underbar tid - och det är mycket kvar av den! /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 maj 2016 13:04

På förmiddagen bakade jag och Isa kladdkakemuffins. Hon sov dåligt i natt, febrig och ledsen, så det här var en stillsam aktivering med god utdelning. Även om lilla gumman inte åt så mycket ändå... /Jenny


Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 maj 2016 07:00


I början på maj släppte Coca-Cola sitt premieprogram och jag har sparat koder länge för detta. Men premierna var väl så där och dessutom får man bara föra in 20 koder per dag. Det är lite motsägelsefullt för man kommer ändå bara att kunna beställa 10 premier står det i reglerna så varför då inte bara kunna få föra in de koder man har direkt?20 stycken har väl typ varit som en dagsranson för mig på sistone... ;) Men förhoppningsvis kan jag få tag i någon fotboll för det kan det ju vara kul att ha. Bara att hänga på låset - jag har ju koder för't i alla fall. /Jenny


Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se