jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under maj 2016

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 maj 2016 12:42

... men lite armbandspyssel på förmiddagen med Isa piggade upp. Det blev bland annat ett med barnens namn till mig. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 maj 2016 19:45

Nio av tio får någon gång i livet vattkoppor, men vi har ändå hållit oss undan för att inte smitta vidare i den mån det gått. En del vill att barnen ska få, men det gäller ju inte alla. Skolavslutningstider närmar ju sig bland annat... Vi kommer att bli av med Isas vattkoppor så vi kan få prickfria bilder när det är dags för dopet. 
Ian var pigg under tiden som han hade vattkoppor och det är väl Isa också, bortsett från att hon kan vara fruktansvärt vrång. Och gnäll är tamejfan en form av psykologisk krigsföring tror jag! Och precis lika smittsamt som vattkoppor... Men Isa har betydligt fler koppor och de verkar fortsätta att komma, även om de inte verkar klia så mycket alls. Så det här verkar ta lite längre tid för krustorna att torka ut än vad de gjorde för Ian.
Lekplatser har blivit ett av de senaste dagarnas sätt att bränna energi och vi har varit på ett par stycken. Panoramabilder från stora lekplatsen i Tibro och från den utmed stranden i Karlsborg som har fått nya lekattraktioner.


 


Men ett och annat innepåhitt har det också blivit på sistone. Vi har gjort trolldeg och målat figurerna. Vi har klippt ut sidor till luftballonger som barnen målat och sen hjälpts åt med att sätta ihop dem med en korg. De hänger nu i taket på barnens rum och snurrar så fint. Picknick i lektältet i källaren var väldigt uppskattat och eftersom Ian har dinosaurietema på förskolan så har vi sytt dinosaurier som blev väldigt charmiga.Under den kommande veckan hjälper förskolepersonal till med att ta emot och lämna ut Ian vid dörren så Isa inte ska gå in. De vill inte föra smittan vidare. I veckan väntar eftervård på MVC, sotaren ska komma, vi ska ha dopsamtal, Loe ska till BVC, barnen ska springa Ankspring... /Jenny

Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 maj 2016 07:30

Vattkopporna påverkar humöret tusen gånger värre än vad någon av kopporna kliar om man säger så. Men det är klart att det är synd om henne. Men sjuka barn som bara vill ligga och mysa i soffan för att tillfriskna lär vi nog aldrig få uppleva här. Så fort tanden var igenom så försvann febern i alla fall. Vattkoppsskummet har inte kommit så mycket till användning än på Isa, Ians kliade knappt heller, men han hade ju inte alls så många som Isa har fått och det har nog tillkommit någon tills idag också. Så det här blir nog mer utdraget än vad det blev för Ian. Så det kommer att bli lämning och hämtning i dörren på förskolan ett tag framöver också.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 maj 2016 11:00

Loes dopklänning har kommit och den är så fin. Det är samma sömmerska som sydde Isas och den var ljuvlig så därför föll valet på denna "leverantör" igen. Isas var mer feminin och den här är åt det pojkigare hållet - för att vara klänning alltså. ;)


Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 maj 2016 10:45

Ja, nu är vi övertygade om att det är vattkoppor som Isa har. Prickarna har blivit fler, även om det tar längre tid än när Ians bröt ut. Bara över en natt fick han och på morgonen var flera redan stora. De torkade också ut väldigt fort och han hade aldrig någon feber. Några koppor är vätskefyllda och andra är bara prickar än på Isa än så länge. Då stämde det att det kan dröja upp till tre veckor från det att barn smittats, för det blev det ganska exakt mellan det att Ian fick och nu Isa. Men hon har redan fler, fast ingen verkar klia än... Hon sov dock dåligt i natt och har tagit en liten sovstund på förmiddagen, förhoppningsvis blir det en till i eftermiddag. 


Isa

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se