jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under maj 2016

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 maj 2016 08:00

Idag blir det ingen förskola för Ian för han började vara uppe och springa redan vid halv fem. Det dåliga humöret som eventuellt kan medfölja framåt lunchtid, eller innan, på grund av denna tidiga morgon vill de nog gärna slippa där också. Det ska ju bli väldigt varmt även idag och en extra ansträngning. Barnen "missade" sin sovstund igår som hade varit välbehövlig fastän jag gjorde flera försök att få dem att sova lite. Det blev en något tidigare läggning, men en fruktansvärt tidig morgon idag för Ian... och Isa var inte långt efter. Barnen brukar ju vara morgonpigga men det här var att ta i även för dem. Nu får det bli ett försök att få till en sovstund om några timmar istället.

Men sovstunden var inte det enda som missades igår. Det blev ingen VM-fotboll i Coca-Colas kampanj. Bollarna släpptes tydligen vid halv nio och det är då Ian börjar på förskolan. Så är han ledig en måndag framöver så vet ni varför... ;)

Det blev inte heller någon billig kompisgunga på Netto för de hade tagit slut på "nolltid" och vi såg det försent. Grattis till er som fick tag i en - verkar ha varit ett fynd! Inte för att vi hade någon plats att hänga den på. Inte just nu i alla fall, men visst skulle det vara kul att ha en framöver. Den här verkade ha hel gungplatta och inte nät som i fågelbogungorna. Vi har fått för oss att det måste vara bekvämare.
Vi insåg också att vi missar när Gunde Svan och lokalkändisen Anders Eriksson möts på Motorstadion. Det hade ju varit kul att se Svan. Anders Eriksson dyker ju upp lite här och var, nu senast på Ankjoggen, så honom är vi "vana" vid. TV-serien "I huvudet på Gunde Svan" ska spelas in när de två herrarna möts på tävlingsbanan.

Vi kommer också gå miste om ett midsommarfirande för hela familjen på Ians förskola. Det är också trist för vi känner knappt igen alla barn där och föräldrarna har vi ännu mindre koll på. Vissa föräldrar ser man oftare, särskilt de som hämtar och lämnar vid samma tider som vi gör, men det skulle vara kul att få träffa fler. Och säkert blir det ett roligt firande också!

Återstår att se om vi missar något mer idag. Bortsett från den förlorade sömnen på morgonen så har Loe missat blöjan några gånger men det är ju sådant som hör till. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 maj 2016 17:30

Bilden gör det inte alls rättvisa,

men det är i alla fall ett försök att fånga hur otroligt vackert

det är med den enorma mängden blommor.

Ljuvligt!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 maj 2016 02:00

Nästa år får vi väl fira ordentligt, för idag fyller världens bästa pappa bara 39 år. Trebarnsfar innan 40 - det var det nog få som trodde för några år sedan... Grattiskramar i massor från hela familjen!


Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 maj 2016 19:30


Nytta förenades med nöje och när häck och buskar blivit nedklippta och avfallet omhändertaget (eller i alla fall lagt på hög...) tog vi barnen och for till Mini-Zoo. Det blev premiärbesöket för oss i år. Mini-Zoo är vår egen lilla lokala djurpark som under sommarsäsongen lockar 17 000 besökare! Isa var den som var mest imponerad av alla djur och Ian överraskade med att klappa en kanin även om han på hemvägen gjorde klart för oss: "Jag gillar inte djur. Jag gillar bilar." De små killingarna var ju som vanligt helt klart sötast, men det fanns fåglar, marsvin, kaniner, får och många andra fina djur också.

Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 maj 2016 17:49

En av programpunkterna under dagens Ankjogg var Ankspring och Ian och Isa sprang. Eller nåt. Ian tog en kisspaus efter fem steg och Isa blev jumbo. Hon hade visst strosat omkring och tittat på annat och inte haft någon brådska alls. Men det blev hursomhelst glass och medalj till alla barn. Det fanns mycket kul att se och göra och barnen fiskade bland annat ankor och fick gosedjur, men Ian gav bort sin vunna lilla kanin till Loe. Vi stannade inte så länge utan gick hem för att måla gungställningen istället. Vi har gjort en lista med roliga och tråkiga saker för sommaren och i och med målningen så blev det en trist sak mindre. /Jenny

 

Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 maj 2016 17:46

Vi lekte några utelekar med barnen. Men de är ju värdelösa på de flesta. ;) Vi lekte Kurragömma och det blev verkligen en barnlek att hitta dem men Gömma nyckeln blev en utmaning för oavsett färdriktning så var vartannat steg varmt respektive kallt... Men roligt hade vi och Ian gillade särskilt Under Hulkens vingar kom. Haha! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 maj 2016 19:19

Logistik har ju blivit en viktig del nu när vi är fler och särskilt i och med att barnen är så små. Dagen var lite rörig att styra upp men efter lite flängande så fick vi ut det vi tänkt och fick även en mycket trevlig eftermiddag med fina vänner. Att barnen tog sovmorgon "ställde till" det för vi ville ju inte väcka dem, när de sov ända till halv sju (!) idag, för vi hade från början tänkt ta Skövde innan förmiddagens BVC-besök.
Sömntutorna fick oss att kasta om planen och Isa och Jon var på lokala ICA och handlade på morgonen, sedan hem och vi åt ett mellanmål, sen till BVC med Loe och efter det somnade barnen planenligt i bilen på väg till Skövde.

På BVC råkade det även bli så att Ian lämnade ett urinprov. Vi tycker att han kissar så mycket och ofta och har varit lite oroliga för det. Redan som bebis togs ett blodprov, men då för att kolla diabetes eftersom han så ofta var svår att få nöjd. Det gav inget utslag då och inget nu heller, och inga bakterier. Han kissar väl bara mycket och vi skulle köra på som innan. 

Första stoppet i Skövde blev på Jula där jag var in och köpte ett par gummistövlar. Mina gamla hade jag gått sönder... Och dessa kostade bara 199 kr, för att lägga en massa pengar på regn är inget kul. Färgen var helt okej också.Sedan var det Jons tur att vara in på Biltema (någon måste ju stanna i bilen när barnen sover). Han köpte olja till bilen och även hammarlack för att måla om gungställningen. Hemskt rinnig färg att måla med och eftersom jag målade om den första gungställningen så måste det väl vara Jons tur nu...?

Sedan var vi in på Coop och då hade barnen vaknat till och fick följa med in. "Ni vill väl välja fredagmysgodis själva...?" var ett bra sätt att få Ian att vakna på rätt sida. På Coop handlade vi det som inte blev handlat på ICA... och lite annat. De har bland annat ett "reaställ" som ibland har en del goda varor med kort datum. Idag fanns det t.ex. flera fina tårtor och valet föll självklart på en Hello Kitty-tårta. Isa är ju lite smått förtjust i denna katt och tårta har hon inget emot heller. Och vi slapp dessutom att försöka få i oss hela tårtan själva innan bäst före-datumet som var satt till idag, för vi fick ett spontanbesök av bekanta. Den fina tårtans motiv tilltalade nämligen även deras ena dotter - men den var ju faktiskt himla fin... och fett billig! ;) /Jenny 


Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 maj 2016 16:00

Jon brukar då och då kärleksfullt kalla Loe för Lille Skrutt, för han är ju så pluttig, i alla fall jämfört med de andra två. Inte för liten, men han fortsätter att vara mindre än sina syskon. När Ian och Isa var ungefär jämngamla vägde de cirka ett halvt kilo mer än vad Loe gör nu. Vi skulle egentligen ha varit på BVC förra fredagen, men Jon jobbade, Nalle var till veterinären och Isa "portades" från BVC på grund av att vattkopporna då var ganska nyutbrutna. Men idag blev besöket av och Loe är 59,7 cm lång och där följs syskonen åt närmare varandra. Loe vägde in på 5270 gram idag när han nu blir två månader och en vecka. När Ian och Isa var två månader och en dag vägde de 5720 gram respektive 5800 gram. Japp, Isa har varit störst!

Nästa gång blir det vaccinering... hoppas att det kommer att gå bra. /Jenny


Loe

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se