jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under februari 2016

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 februari 2016 10:45

Grapevine.nu är ett företag som säljer olika festkoncept för såväl vuxna som barn och för alla möjliga sorters högtider och firande - och allt levereras smidigt via mejl. Vi fick en förfrågan om att testa någon utav de festliga aktiviteterna och valde Skattjakt på de 7 haven för barn i åldern 4-6 år. Så vi hade kalas utan att det var något barn som fyllde år och just därför valde vi att lämna manus något. Och självklart är det fritt fram att göra så då konceptet kan vara en grund att följa till punkt och pricka eller något att utgå ifrån och på egen hand förverkliga egna fantasier.

Eftersom vi inte hade något födelsedagsbarn så gjorde vi helt enkelt så att det var den glömske piraten Kapten Smalben som bjöd in till skattjakt. Den gamle piraten kunde nämligen inte för alla träben i världen komma på var det var han gömt sin skatt. Nu vet jag ju att Jon har en spexarådra som heter duga och han var verkligen inte sen på att ställa upp på denna idé. Han fick stå i centrum som lekledare och gladde barnen - alla nöjda.Vår skattjakt blev lite hastigt och lustigt påkommen, men vi skrev ut materialet, letade och köpte rekvisita, fixade fram en godisskatt och ordnade med skattjaktens upplägg. Men vi kände inte att vi kunde skjuta på det här upptåget för länge, är ju kanske dags för förlossning närsomhelst, och fick till en skattjakt genom husets alla rum, eller olika destinationer i världen om man nu så vill, på ett lyckat sätt. Och vi ville även låna in några fler barn till att delta och på så vis få in fler åsikter, och där ett par av dem var äldre än våra två då våra egentligen inte hade åldern inne. Familjen Wadström ställde upp med sina fina barn och det var särskilt bra att den äldsta flickan kunde vara med och hjälpa till att styra upp det hela så att säga.
Ett gäng små pirater samlades i köket för att måla sina piratflaggor, döpa sitt sjörövarskepp och ta del av vad det var som Kapten Smalben behövde hjälp med - och sen var jakten igång! Ledtrådar för att hjälpa till i sökandet delades ut, uppgifter genomfördes och barnen samarbetade för att nå målet. Uppgifterna bestod bland annat av att gå på plankan, para ihop bilder och sjunga sånger, få ner en penna i snöre i flaskposten och hoppa på vrakdelar för att undkomma krokodilen. Det där med vrakdelar var en utav de saker som vi gjorde om själva för att det passade in bättre i vårt upplägg. Och att inte behöva vara helt knutna till originalidén passade oss väldigt bra då det även blev en utmaning för oss vuxna i förarbetet. Men självklart skulle konceptet fungera helt utan ändringar också.

Skattjakten fungerade bra att genomföra inomhus och med ganska små medel, även om vi då valde att utöka den, och det fanns bra med stöd i materialet för att få hjälp med att förbereda skattjakten. Men samtidigt med utrymme för att utveckla egna idéer. Den här rundan tog närmare en timme, men med äldre barn skulle den nog gått något fortare. En del utav våra mindre tappade ibland fokus, så att välja festkoncept efter lämplig ålder är att föredra. Samtidigt fanns det möjlighet för alla att delta på sitt sätt och samtliga kunde nog känna av spänningen till och från. Det här var en bra grund för att anordna ett barnkalas och nu var gör-det-själv-upplägget nytt för oss men säkert är det lättare att få kläm på den biten ju mer man kalasar.

Att den gömda, och bortglömda, skatten innehöll såväl diplom till samtliga deltagare som varsin piratpåse med godis bidrog också till att skattjakten fick ett positivt slut. Och inte bara godis utan även lite fika väntade så Kapten Smalben kunde visa sin tacksamhet på ännu ett sätt. Vi hoppas att alla de små piraterna fick en minnesvärd skattjakt!I samarbete med Grapevine.nu.  


Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 februari 2016 11:30

I väntan... i väntrummet.


Efter att inte ha varit hos barnmorskan på lite över två veckor var det dags igen idag. "Min" barnmorska var dock sjuk så det blev en annan, men henne kände jag igen från förr. Allt såg bra ut och blodtrycket var 120/74, sf-måttet nu 36 och bebisen tumlade runt som hejsan inne i magen. Den här barnmorskan kunde förstå att det inte varit så lätt att få fram magmåttet då den flyttade på sig hela tiden. Aktiv bebis med gott om utrymme som nu är rörlig, men den ligger fortsatt upp och ner i alla fall. Jag skulle dock kontakta förlossningen med en gång om vattnet skulle gå för i och med att den är rörlig så finns det en liten risk för att en arm eller navelsträngen skulle kunna hamna i kläm. Nu var det inte så troligt, men kunde hända och självklart bra att informeras om det. Ändrade rutiner gjorde däremot att det inte skulle bli aktuellt med någon hinnsvepning förrän vid nästa besök och det är efter det att jag är beräknad. Så allt får ju gärna komma igång av sig självt innan... Jag trodde att provtagningarna var över, men blodstatus och socker ville hon ha så det fick bli till att ta vägen förbi provtagningen på hemvägen för jag vet inte vilken gång i ordningen. Men jag berättade att jag är svårstungen och barnmorskan sa att det skulle räcka med stick i fingret, vilket jag sa till vid provtagningen. Sköterskan gjorde hursomhelst något försök att hitta i armvecket och "är det den här armen vi brukar ta?" yttrades... igen. Hon hade säkert fixat det men det slutade i alla fall med stick i fingret och jag hoppas på bra resultat så att det inte blir något krångel nu det sista. Tyvärr är jag lite uppbokad och hinner inte med en förlossning förrän tidigast torsdag då vi ska ha piratkalas idag och imorgon ska jag klippa mig... ;) /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 februari 2016 18:15

Jag minns inte hur det kom sig men till Ian blev det inköpt sådana här filtbokstäver och sen även till Isa. Så det är klart att även Loe ska ha. Jag tycker att de är charmiga. Och även om något skulle gå fel nu, så är det ju med Loe som det gör det. Han är vårt barn, fast på fel sida. Nu ska vi ju inte tänka så, men när jag införskaffade maxibindorna, som är bra att ha efter förlossningen, så var tankarna där även då. Hursomhelst så kommer det ju att bli avslag, moderkakan kommer att lämna ett sår... Men om det inte vore så viktigt, om vi inte skulle bry oss och längta så mycket så skulle vi ju inte känna så här. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 februari 2016 19:59

I veckans reklammejl från Coop läste jag att de skulle sälja en ny Bilar-film: Kortfilmer från Kylarköping. Filmen skulle innehålla några nya kortisar och jag la detta på minnet ifall vi skulle komma till Skövde.
Och idag var vi där, men inte såg vi till någon film. Vi letade resultatlöst. Men jag ville inte ge mig utan hittade personal som jag bad om hjälp. Jag kände väl att jag fick tjata lite men att till exempel komma tillbaka en annan dag för att köpa filmen till samma pris kändes inte som ett bra alternativ i dagens gravidläge...
Tjejen gick i alla fall vidare med det hela och ringde någon, letade vidare osv medan vi fortsatte handla.
Och när vi närmade oss kassorna kom hon tillbaka med en oöppnad kartong med Bilar-filmerna som visst skulle ha funnits tillgängliga för försäljning under hela veckan...
Så alltså fanns det gott om filmer och vi köpte en och Ian fick en väldigt uppskattad alla hjärtans dag-present... och på sätt och vis även vi som får lite variation när det kommer till tittandet på Blixten, Bärgarn och de andra. Först i juni 2017 kommer Bilar 3 om nu intresset finns kvar då. /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 februari 2016 12:45


Fina och mycket praktiska vantar har kommit till barnen. Helt enligt en beställning från @smattochnamnat på Instagram. I höstas hade jag också tänkt beställa, men missade och det blev köpstopp och sen föll det i glömska. Men nu har det varit lite varmare igen och mer aktuellt med fingervantar. Namnlappar är ju också smarta, men här är namnen tryckta på vantarna och blir lättare att hitta och se för såväl oss som förskolepersonal. Fingervantar till Ian och Isa och det råkade även bli ett par babyvantar med snöre till Loe. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 februari 2016 08:00


En idé till stor del lånad från nätet, virke och material från Byggmax, en LED-slinga med hjärtan och en amatörmässig ritning och så fick vi vår alldeles egna sänggavel!

Det var inte så lätt att hitta en sänggavel till vår 210-säng till rimligt pris och först trodde vi inte att vi skulle behöva en men allteftersom började förvaring saknas... och kuddar ramla överbord.

Nu finns det en smidig infälld hylla, plats ovanpå hela gaveln och även smarta infällda hyllor på sänggavelns båda sidor för till exempel böcker och annat.

Vi är supernöjda med vårt charmiga hemmabygge och självklart extra plus till Jon som satte ihop alltsammans. Min man han kan heter det ju, och det visste jag redan! /Jenny


Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se