jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under februari 2016

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 februari 2016 09:00

Ja, det blev ju ingen bebis under lovet. Det hade annars passat väldigt bra, inte minst för att spara på semester och föräldradagar, men inte helt oväntat att han valde att stanna kvar. Den kommer nog inte ha någon större brådska ut den här heller. Det kan vara så mycket som runt tre veckor kvar ju! Suck...

Jon var hemma under lovet, och fortsätter att vara det nu också, och vi fyllde dagarna med lite av varje. Allt utan att ha någon längre framförhållning när det kom till planering. Saker och idéer som fick utföras om det var möjligt. Mängden ork fick styra i kombination med tid. Det här med att sova så lite om nätterna är verkligen ingen höjdare. Var det tre eller fyra gånger jag var uppe i natt på sju timmar...? Och däremellan dålig sömn.

Måndag idag, fyra dagar kvar till beräknat datum och Ian är tillbaka på förskolan. Vi tyckte att det var lika bra så att han inte ska komma ifrån de rutinerna för mycket och så verkade han ha saknat flera utav kompisarna. Måndagar är dessutom utedag och det gillar han.Den här bilden är från gårdagens lek ute i vår leriga trädgård. Han var geggigt glad ... och tvättmaskinen fick snurra några extra varv. 

Den här veckan består av sådant som kanske kommer att hända. Familjegympa? Utflykt på förskolan? Stellas Lekland med kyrkan? Förlossning? H&M-event? Mora Träsk? Inget bokat, inget bestämt, bara att vänta och se.
Det är ju dock en utav de där kanske-sakerna som toppar min lista... /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 februari 2016 08:15

Vi fick material över efter det att Jon tillverkade sänggaveln. Och det har han nu tagit tillvara på - barnen har fått ett skojigt bollplank nere i källaren!

Planket är vitmålat med några välkända figurer uppsatta, det har olika hål och ett större längst ner som barnen kan krypa igenom för att komma till andra sidan och hämta bollarna.

På den andra sidan finns också lektältet. Och med kardborre går det att fästa lektunneln så det går att ta sig in på det sättet också. Planket har gångjärn på ena sidan så det går att ställa upp det längs väggen, en smidig platsbesparande lösning. Planket kan ju också också komma till användning om vi ska ha fiskedamm någon gång.

I det stora hela ett roligt tidsfördriv som vi hoppas barnen kommer få kul med! /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 februari 2016 15:45

Det blev en vända till Skövde idag. Orkade inte dit igår... Vi har kommit på att det kanske ändå skulle vara bra att kunna fästa babyskyddet på syskonvagnen, men på Babyproffsen fanns ingen adapter som passade. De skulle kolla upp det hela så får vi se. Vi vill i så fall ha så vi kan sätta babyskyddet på vagnen som vi har i bilen, men det är inte jätteviktigt. Jon får väl helt enkelt bära skyddet och ha åtminstone ett barn i andra handen. ;)

Det blev några till småstopp innan vi hamnade i centrum. Shopping för mig och Isa och biobesök för Jon och Ian. Och som förra gången var det Alfons Åberg som fick stå för filmen. 40 minuter är lagom långt. Man ska väl inte skämta om att barn på sistone blivit rädda av att se Alfons, men det känns ändå lite fånigt att en film som visats i flera år ska stoppas bara för att ett barn blivit skrämt. Att bli rädd under kontrollerade former måste väl ändå vara att föredra...

Nåja, den här barntillåtna filmen med kortisarna Flyg! sa Alfons Åberg, Hurra för pappa Åberg & Skratta lagom sa pappa verkade i alla fall varit helt harmlös. Och kommer Jon att vakna kallsvettig i natt får jag väl komma på något sätt för att trösta honom... ;)Jag med Isa i barnvagnen kikade runt lite här och var, men lugnt var shoppingtempot för oss. Det är aningen tungt att gå och idag gick jag in i vecka 40, 39+0, och sex dagar kvar. Fortfarande segt och tråkigt att vänta, men lite shopping piggade upp. Det blev varsin Minion-tröja till Ian och Isa och en häftig och rolig body med byxa till bebisen. Samma pappa som då förhoppningsvis inte blir rädd för Alfons Åberg då...Just minoner och monstertruckbilar-Bilar (Ian har på sig favvotröjan med Blixten och Bärgarn som monstertruckar idag) blev ett tema för dagen. Jag råkade vara in på Tygposten och köpte några meter tyg med just minoner och Bärgarn och Blixten som monstertruckar fast med ett annat mönster. Återstår att se om det kommer att finnas någon tid över till att få till något utav dessa tyger. Men kul att ha lite alternativ också. Bollplanket till barnen kanske blir färdigt idag så då får vi gå vidare till något annat tidsfördriv. /Jenny 


Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 februari 2016 18:18

Idag höll vi oss hemma och pysslade med lite av varje. En del av dagen gick åt till att ta tag i lite olika beställningar. Kanske inte det roligaste att beställa dammsugarpåsar och påfyllning till medicinskåpet. Men inte så kul att stå utan dammsugare heller och efter en genomgång av medikamenten visade det sig att mycket passerat bäst före datum eller var på väg att ta slut. Xylocain, kolsuspension och annat är ju sådant som är bra att ha hemma. Ifall... Väldigt smidigt var det att kunna göra den beställningen hemifrån. En del jobb med ett blivande bollplank blev det också och dagens dessert blev klassikern päronhalvor med After Eight. Nu är det inte någon klassiker i just vårt hushåll, det var väldigt länge sedan vi åt detta. Och kommer kanske att avslöja det genom att ställa frågan: när bytte de till lock på After Eight-asken, det ska ju vara en sådan där förpackning som man skjuter ut...? /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 februari 2016 14:25

Att hitta ett dra-på-lakan till en 210*210-säng har inte visat sig vara det lättaste. Jag hade hört att Bonprix eventuellt skulle ha och efter att ha kikat runt på deras hemsida kunde jag tyvärr ändå inte hitta så jag mejlade dem. Först fick jag ett svar från dem att de skulle hjälpa till och en länk till alla deras dra-på-lakan. Jag tittade igenom alla alternativ ännu en gång, men hittade inget och bad återigen om hjälp... och fick ett nytt svar.

Någon annan av er läsare som har bättre hjälp att komma med? Vi har ena sidan av sängen stående mot väggen för när barnen sover hos oss är det smidigare så inte de ska ramla ner, men i och med detta lever lakanet sitt eget liv så ett med resår skulle vara att föredra. Har hört talas om sådana där lakansträckare också, men jag vet inte... /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 februari 2016 19:15

Att planera något längre framåt i tiden går inte just nu, så vi tar dagen lite som den kommer. "Jaha, ingen bebis idag heller, vi gör väl något annat då." Och istället för att sitta och vänta, något som gör mig galen, så blev det bowling idag. Isa var väl så där lagom förtjust och tröttnade strax innan första omgången var slut. Ian däremot var supertaggad och bowlade så det stod härliga till och när han lyckades göra en strike hördes det nog i hela hallen. Det är ju trots allt sportlov så nu har barnen sportat för vi brydde oss inte om att spela själva utan lät dem hållas med staket och bowlingramp. Vi får väl se vad vi hittar på imorgon. Vi är ju faktiskt lediga tillsammans och det är bäst att försöka passa på att ta tillvara på den här tiden också. Med en nyfödd kommer allt att bli annorlunda. /Jenny

 

Ian · Isa

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se