jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under november 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 november 2015 10:45

Det är mycket lättare att få på Ian kläder som han gillar. Och Ian gillar Bilar-filmerna och monstertruckar och just därför har vi köpt (tack Tradera!) en likadan tröja för tredje gången, eller möjligtvis fjärde, med samma mönster fast i större storlek: Blixten och Bärgarn som monstertruckar!


Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 november 2015 16:45

De tidigare två vinnarna hörde aldrig av sig och först då föll turen på mig. Jag som sällan vinner något nuförtiden har nu fått hem ett härligt barnkit med produkter från Maria Åkerberg i en tävling som Go Green anordnade. Det här är produkter som ska vara anpassade för känslig barnhud. Det ska verkligen bli spännande att testa! /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 november 2015 16:30

Denna översättning från norska cirkulerar just nu på Facebook. Upphovsmannen är ännu okänd, men hursomhelst är texten väldigt läsvärd och humoristiskt skriven. /Jenny


9 nyttiga tips till flyktingar:

 

1) Var inte fattig. Om du är fattig, önskar du att bli rik. Då är du en lycksökare som kommer för att få jobb, och det gillar inte trollen i kommentatorfälten.

 

2) Var inte rik. Om du är rik, har du det bra, och då har du ingen anledning att fly från bomberna som faller över gatan där du bor. Forskning utförd av trollen vid Livets skola visar att bomberna inte dödar dej om du har pengar på ditt konto.

 

3) Var inte mitt emellan fattig och rik. Då vet inte trollen hur dom ska förhålla sig till dej, och då är du ett hot. Antagligen är du en självmordsbombare.

 

4) Ha inte lust på någon form av arbete. Om du har lust till att arbeta, vill du antagligen ha ett jobb, och trollen tycker inte om att du får ett jobb som dom själva hade kunnat ha om dom inte hellre satt hemma i soffan och skrev elaka kommentarer om dej. Det är därför viktigt att du inte bidrar till något genom att skaffa dej ett arbete.

 

5) Var inte arbetsskygg. Då kommer du bara att leva på bidrag, och då är du en snyltare. Det är viktigt att du bidrar genom att arbeta. Så länge det inte strider mot punkt 1 och 4.

 

6) Var inte sund och frisk, då ser du stark ut och har ingen anledning att fly från krig.

 

7) Var inte sjuk, då kommer du vara en belastning för vårt välfärdssystem.

 

8) Var inte invandrare. Då kan det hända att du urvattnar vår kultur och att midsommarafton blir inställt. Har vi maximal otur försvinner också den traditionella svenska kulturmarkeringen ”julafton”, där vi firar födelsen av en man från mellanöstern som föddes i ett stall på flykt från sitt hemland. Fint om inga flyktingar från mellanöstern kommer och stör oss under denna högtid.

 

9) Existera inte.

 

Översättning: Niklas Benjaminson, som önskar komma i kontakt med upphovsmannen via Facebook.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 november 2015 18:03


Denna influensasäsong hamnade både jag som gravid och Jon med astma i riskgruppen. Jag har velat om ifall jag skulle vaccinera mig eller ej men ju mer jag läst så känns det som att jag inte har något att förlora på det (förutom en hundralapp då...).

Vi var på drop in-vaccineringen på Vårdcentralen och det gick väldigt smidigt. Ett stick i armen och så fick jag ett 75-procentigt skydd som ska räcka i cirka sex månader och som börjar verka efter ungefär två veckor.

Enligt papprena som jag fick från barnmorskan ska man ha "sett tydliga vinster med en sådan vaccination i form av minskad sjuklighet, minskad sjukhusvistelse och minskad dödlighet i influensa eller dess följdsjukdomar (framförallt lunginflammation)" och vaccination är något som Socialstyrelsen rekommenderar för gravida kvinnor.

Vaccinet går inte över via moderkakan och för Jon som har tid för blodgivning i nästa vecka så hörde han med Blodcentralen och det var okej med vaccinering så länge den inte var gjord samma dag.

Det är väl ingen som vill vara sjuk och det är ju inget som säger att vi inte kommer att bli det ändå, men nu har vi i alla fall vidtagit den här åtgärden. Men handdesinfektion och tvål är ju också bra grejer. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 november 2015 11:15


Det är inte jättekallt och det är inte jättevarmt och jag har använt benvärmare en del för jag tycker att det är riktigt skönt i det här vädret. Och nu kan jag och Isa matcha varandra för hon har också ett par som hennes farmor har stickat till henne. De blev jättefina och passar toppen när Isa har leggings och strumpbyxor på sig. Här hade hon på sig dem när vi gick på promenad i parken och matade ankorna. /Jenny

 

 

Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 november 2015 08:15


Barnen fick måla på bokstäver och så fixade jag fast dem på en t-shirt tillsammans med texten VÄRLDENS BÄSTA och det blev en av Jons presenter idag. Han fick även en pappersnalle som jag och Isa gjorde på öppna förskolan i kyrkan i torsdags, bokstäverna barnen målat, en tårtlängd och även en bok av favoritförfattaren Erlend Loe - han såg då glad ut för uppvaktningen!Jon har fått ett busskort via en kampanj hos Västtrafik, gratis resor i två veckor, och då kan det ju passa bra att ha något att göra på bussen. Hoppas att boken är bra. Både jag och Jon har läst flera utav Erlend Loes böcker och är väldigt förtjusta i hans sätt att skriva. Och så var vår världens bästa pappa firad! /JennyAllmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 november 2015 17:00

Vi är inte redo för att ha något barn boende ensam i källaren än och vill inte göra det själva heller. Framöver är därför tanken att Ian och Isa ska sova på samma rum och bebisen tar Isas rum (men den lär ju i början sova hos oss). Nu är det ommålat och omgjort så att rummet blir lite mer hennes också. Hon har fått en egen fondvägg i färgen vallmo bland annat.

Vi har blivit väldigt förtjusta i IKEA:s utgångna sängar Vikare och båda barnen har varsin. Isa har lämnat spjälsängen under några nätter och sovit i denna, och det har även blivit någon sovstund på dagen. Det har fungerat riktigt fint och hon har tagit sig ur den själv när hon har vaknat. Sängarna är inte alls höga och med stödbrädan så ska det mycket till för att barnet ska ta sig över i sömnen.

Men man blir ju lite sugen på att fortsätta göra om i bebisrummet också, men nästa projekt är att få klart/klarare i källaren. Det finns projekt som släpar efter från förra hösten... /Jenny


Isa

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se