jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under november 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 november 2015 19:45


... Loe! Ja, många gissningar har det blivit, men det är alltså en liten Loe som ligger i Jennys mage och väntar på att få komma ut.


När vi fick reda på att vi väntade barn igen, pratade vi om vad han eller hon skulle heta. Ett bra tag var vi inne på att fortsätta "I-trenden", fast det skulle visa sig vara svårare än väntat. Vi ville att även detta barn skulle ha ett kort namn, gärna på tre bokstäver som sina storasyskon, men trots att vi letade och provade oss fram hittade vi aldrig något som vi kände passade. Loe var dock ett namn som vi hade uppe på tapeten väldigt tidigt, men vi var då rätt så låsta på bokstaven I. Ett tag hade vi Ilo och Ine. Sen Ila och Ire, sen Ilea och Ilaj/Ilon och så var vi inne på fyra bokstäver och även andra begynnelsebokstäver. Man skulle kunna säga att vi hade ett riktigt "I-namnsproblem", ha ha ha! 


Men jag kunde inte så lätt släppa våra första förslag. Och när det visade sig att det var en pojke så kändes Loe ännu mer självklart. Det kändes rätt, inte minst för att en av våra favoritförfattare är norrmannen Erlend Loe, vars böcker har givit oss så mycket glädje. Jenny kände till honom redan i Stöllet, och när jag 2004 låg inne på sjukhuset (där både Ian och Isa sen föddes, och där troligtvis även Loe kommer att födas) och hade opererat bort blindtarmen, fick jag Erlend Loes bok "Naiv. Super" av henne som tröstläsning. Sedan var jag helsåld på hans fantastiska, skruvade och roliga berättarstil. Jag har läst många fler sedan dess och serien om Kurt är greit!


Fast det dröjde bra länge innan vi förstod att hans efternamn faktiskt uttalades "lo"... Samtidigt blev Loe med uttalat e liksom "vårt" namn. Och när vi hade Loe klart för oss så kom Lin som en självklarhet. Dessa namn tog vi med oss till rutinultraljudet och vi gick därifrån med en Loe i magen. (Men skulle det nu inte vara så kan vi istället välkomna Lin till världen. Könet är inte så noga egentligen, men att ha ett namn gör graviditeten och att det faktiskt är en liten människa i magen mer verkligt.) Sedan har vi berättat för Ian och Isa att de ska få en lillebror och de vet namnet.


Loe. Ett kort namn, som inte är så vanligt och som nu känns väldigt rätt. Och skulle Loe någon gång besöka Hawaii, så lär han bli kungligt behandlad, för där betyder hans namn "kung"... Aloha, Loe! Vi längtar efter dig. ♥ /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 november 2015 13:45

Det är svårt att inte påbörja arbetet med att göra klart för baby L i bebisrummet. Vi längtar massor! ♥ Men det är ju så långt kvar och vi tror ju självklart att allt kommer att gå bra så det är ingen skrock inblandad. Vi vill bara dra ut lite på det, om det nu går.

Egentligen är det inte så mycket som ska göras heller. Måla om lite, fylla på i garderoben, ta fram bebissaker och annat smått och gott. Sedan ska jag ju ta tag i att beställa lite gratis babyboxar och se över så att listan här i menyn till vänster blir uppdaterad.

Den första "stora" förändringen i rummet är ju gjord i och med att vi flyttat ut Isa men vi har också satt upp nya gardiner med Nalle Puh och hans vänner. Men mycket längre sträcker det sig inte. Vi har i alla fall kollat bäst före-datumet på babyskyddet så det klarar en bebis till och det var lugnt. 

Vi borde ta tag i att skaffa en liggdel till syskonvagnen, eller en ny vagn. I och med minibussen har vi blivit lite bortskämda med utrymme och har en syskonvagn i bilen jämt och en hemma. Till bilvagnen har vi en liggdel men inte till den hemma. Bilvagnen är en smidig Babyjogger men den fungerar bäst som "resevagn".

Vi velar om bara liggdel eller nån ny bättre begagnad vagn... Vagnen vi har nu har vändbara sitsar och stort lastutrymme i korgen under och det är något som en ny vagn i så fall måste ha.

Ja, ja, vi har ju gardiner i alla fall. ;) /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 november 2015 10:15

Och det blev robotdammsugaren enligt HUI Research. Riktigt fantasilöst och dåligt, tycker jag. Jag ställer mig väldigt tveksam till att en robotdammsugare ens skulle fungera hos oss. Många trösklar, otroligt mycket hundhår, den lär inte komma åt överallt och särskilt inte kring matbordet där det blir en del efter barnen och barnen skulle väl dessutom försöka ta en och annan åktur på robotdammsugaren. Det måste väl ha funnits något bättre...? Kan det aldrig bli välgörenhet?! Och förresten, vad är det för fel på att sätta familjen i arbete? ;) /Jenny

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 november 2015 09:45

Bäst att sätta igång genast så vi hinner få fram alla sedlarna i tid... ;)

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 november 2015 21:15Genom testpanelen Trybe har vi fått testa OBH Nordicas visp som finurligt nog har "extrautrustningen" digital termometer. Den kan mäta temperaturer från -50 upp till 200°C. Vi hade inte hört talas om denna pryl tidigare, hittar ju bara precis lagom runt i köket. I alla fall tyckte vi att det här lät jättespännande och extra kul att vi fick chansen att testa.

Vispen fungerar med ett AAA-batteri som placeras i handtaget. Termometerns mätsticka går ner i ballongvispen, men för att underlätta rengöringen så går handtaget att klicka bort så att det tekniska inte förstörs. Väldigt smart.

Vår visp är läckert limegrön och för övrigt väldigt smidig att använda. Det var skönt att slippa ett extra redskap för att mäta temperaturen och vi testade att göra lite hemmagjort godis. Tack vare termometern slapp vi undan kulprovet. En nackdel var dock att displayen hade lätt för att imma igen.Men i det stora hela så är vi mycket nöjda med den här produkten. Vi är övertygade om att det kommer att komma fler tillfällen då vispen kommer att passa bra att använda. Tyvärr är ju istället våra kastruller skitdåliga och det mesta bränner tyvärr fast. Det drar ju ner det roliga med att få till smarrigheter i köket...


Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 november 2015 09:15

Ett gammalt hus ger ägaren så mycket jobb som han vill ha - och ibland mer. Det gamla sanningen fanns i huvudet när vi flyttade in för tre år sedan, men nu känns det som om i alla fall de mest brådskande renoveringarna är gjorda. Visst, det skulle gå att tilläggsisolera, byta fönster, bygga ut, byta uppvärmningssystem och allt det där vi pratat om att göra ifall pengarna fanns. Men de arbeten vi gör nu är mest "småpåt", alltså sånt som inte kostar mycket varken i tid eller pengar.


Ett projekt som vi funderar på är att sätta in skjutdörrar i garderoberna i vårt lilla kapprum/hall/farstu - ja, kalla det vad man vill, men litet är det. Därför vore skjutdörrar smidigt, inte minst med tanke på att vi snart får ännu en liten parvel att klä på där inom en snar framtid. Och då lär det ju inte precis bli mer plats i vår lilla tambur...


Jag har kikat runt en del på nätet och bläddrat i diverse "husochhem-tidningar" för att få inspiration. Och helt klart är att man med lite fantasi, tid och hantverkskunnande kan göra väldigt snygga, roliga och annorlunda skjutdörrar på egen hand med olika material, ibland återvunna saker som gamla ladugårdsdörrar och liknande. Har man brist på någon av dessa kvaliteter (eller i mitt fall alla...), kan man ju alltid köpa färdigtillverkade skjutdörrar, antingen måttbeställda (som då givetvis blir lite dyrare), eller skjutdörrar med standardmått. Spegeldörrar skulle ju ge illusionen av att rummet är större, men risken vore väl att man då bara skulle stå och beundra sig själv dagarna i ända...Skulle nu fantasin plötsligt komma galopperande tillbaka, kan man ju alltid skaffa själva ramen, komplett med hjul, och sedan fylla den med något material som man tycker passar. Alltifrån väggpanel till målad eller tapetserad MDF-skiva. Hmm... När jag tänker på saken har vi ju faktiskt en del oanvända klickgolv sparade på vinden, det vore häftigt att göra ett "lapptäcke" av de olika golvmönstrena och ha som skjutdörrar. Fast denna idé måste förstås godkännas av den person i hushållet som verkligen har god smak. Det måste hon ha - hon valde ju mig...! /Jon


I samarbete med Lundbergs.com

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 november 2015 14:56


Den här helgen har vi, för att skryta lite, varit sjukt effektiva: vi har badat barnen, bytt till vinterdäck, tagit fram advents- och julpynt, ordnat med vinterbelysning i fönster och trädgård, satt upp extra hyllor i barngarderoben, skrivit (en massa...) räkningar, handlat, bakat lussekatter och pepparkakor, städat med mera, med mera.

Det känns riktigt bra, men när vi gör sådant här så får det ju ske i den mån som barnen låter oss. ;) Nalle däremot är mer samarbetsvillig, men får ju stå lite åt sidan också även om han oftast är nöjd med att få vara med flocken.Just därför så kändes det väldigt passande att idag ta en tur till skogen hela gänget. Vi fick lite friskare luft allesammans, barnen kunde springa av sig och Nalle fick friheten att göra det han kände för - vilket inte helt oväntat var att äta och gnaga på pinnar och träkubbar. Lycklig jycke! Det är ju inte riktigt samma fart på honom längre, men å andra sidan så blir han 12,5 år om mindre än en månad så då får vi ändå vara väldigt tacksamma över hur det ser ut.I skogen fanns det inte lika mycket snö, men det var ändå kyligt och det smakade riktigt gott med varm blåbärssoppa hemma efteråt. Denna effektiva helg är snart slut och nu återstår några "lediga" timmar innan läggdags. /Jenny

Allmänt · Ian · Isa · Nalle

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se