jennyjon - vår vrå av världen

Direktlänk till inlägg 11 november 2015

Hur man än vänder sig

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 november 2015 16:30

Denna översättning från norska cirkulerar just nu på Facebook. Upphovsmannen är ännu okänd, men hursomhelst är texten väldigt läsvärd och humoristiskt skriven. /Jenny


9 nyttiga tips till flyktingar:

1) Var inte fattig. Om du är fattig, önskar du att bli rik. Då är du en lycksökare som kommer för att få jobb, och det gillar inte trollen i kommentatorfälten.

2) Var inte rik. Om du är rik, har du det bra, och då har du ingen anledning att fly från bomberna som faller över gatan där du bor. Forskning utförd av trollen vid Livets skola visar att bomberna inte dödar dej om du har pengar på ditt konto.

3) Var inte mitt emellan fattig och rik. Då vet inte trollen hur dom ska förhålla sig till dej, och då är du ett hot. Antagligen är du en självmordsbombare.

4) Ha inte lust på någon form av arbete. Om du har lust till att arbeta, vill du antagligen ha ett jobb, och trollen tycker inte om att du får ett jobb som dom själva hade kunnat ha om dom inte hellre satt hemma i soffan och skrev elaka kommentarer om dej. Det är därför viktigt att du inte bidrar till något genom att skaffa dej ett arbete.

5) Var inte arbetsskygg. Då kommer du bara att leva på bidrag, och då är du en snyltare. Det är viktigt att du bidrar genom att arbeta. Så länge det inte strider mot punkt 1 och 4.

6) Var inte sund och frisk, då ser du stark ut och har ingen anledning att fly från krig.

7) Var inte sjuk, då kommer du vara en belastning för vårt välfärdssystem.

8) Var inte invandrare. Då kan det hända att du urvattnar vår kultur och att midsommarafton blir inställt. Har vi maximal otur försvinner också den traditionella svenska kulturmarkeringen ”julafton”, där vi firar födelsen av en man från mellanöstern som föddes i ett stall på flykt från sitt hemland. Fint om inga flyktingar från mellanöstern kommer och stör oss under denna högtid.

9) Existera inte.

Översättning: Niklas Benjaminson, som önskar komma i kontakt med upphovsmannen via Facebook.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 5 april 08:30


Mitt i projekten med Påskharens äggjakt, glasstester och annat så påbörjades ett annat moment också: att fixa ett fönster till Loes rum. Vi lyckades ju med att hitta ett utrymme för rum till Loe men då kändes ett fönster självklart för att han skulle...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 4 april 18:24


Barnen har fått den stora lyckan att testa åtta utav säsongens glassnyheter. Smakerna var förstås delade, men ingen av dem gillade Glassbåten Hallon och Saltlakrits och det var ju inte helt oväntat. Solero Mango blev inte heller någon favorit....

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 3 april 20:00

Med knappt en vecka kvar till påsk så gjorde Påskharen ett tidigarelagt besök hos oss. Några godispresenter, ett brev med viktig information om den kommande äggjakten lämnades. Spända barn! Redan på förmiddagen så hittade Isa en halv morot i postlåda...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 3 april 06:18


En liten "påskby" med 3D-effekt. Loe och Isa gjorde varsin. ...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

M Ti On To Fr L S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis blogg p www.bloggplatsen.se