jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under oktober 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 oktober 2015 22:15

Vi fick en jättemysig kväll och arrangemanget Ljusvandring i Tibro var mycket uppskattat från vår sida. Det fanns så mycket fint att titta på, det var liv och rörelse lite varstans och det märktes att flera gått samman för att få till en lyckad kväll. Nästan så att man önskar att det skulle vara så här jämt, fast då skulle man säkert inte uppskatta det på samma sätt.
Vi satte barnen i syskonvagnen, påpälsade med pyjamas under, och knallade iväg. Ian somnade dock ganska omgående och även Isa sov en kort stund men eftersom vi var ute hela kvällen så var båda vakna när vi knallade hemåt. Vi tog hemvägen över barnens glödande park så att Ian skulle få se alla ljuslyktorna som han och alla andra barn gjort. När vi var vid den platsen första gången så sov han så det var roligt att han fick se detta.


 


Och denna kväll är väl lättast att beskriva i bilder och vi fick inte med allt av det fina som fanns att titta på, och det mesta gjorde sig bäst i verkligheten, men här kommer ändå några bilder. (Sedan vi uppdaterade till Windows 10 kan vi tyvärr inte förminska bilderna längre.)


   


Att se hur lekplatsen förvandlats till ett ännu mer lekfullt tillhåll får nog bli vår favorit från kvällen. Det såg jättefint ut där, väldigt färgglatt och roligt!


 


Vi fick en supermysig kväll och det var vi förhoppningsvis inte ensamma om. Stort tack till samtliga som varit med och anordnat detta evenemang. Vi är både stolta och imponerade! Att barnens nattsömn blev rubbad av denna kväll är sånt man får ta... och förresten så är ju Jon ledig imorgon... och i natt. ;) /Jenny


 

 

#viärtibro


Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 oktober 2015 10:21

... som mötte oss idag och än har kylan inte riktigt givit med sig trots att solen kämpar på. Det fick bli vinterjacka på Ian när vi skulle till förskolan, Isa har redan haft tjockare jacka och åkpåse ett tag nu.

I början av veckan gick det inte alls bra att lämna Ian för samlingen på förskolan och han hade varit ledsen, men igår och idag har det gått mycket bättre. Igår visade han mig dessutom tecknen för gaffel, kniv och sked som han lärt sig där. På hans skola arbetar de med teckentolkning som stöd.

Vi får hoppas att upptiningen är avklarad nu och att vi inte måste börja om igen på måndag. Höstlovetes uppehåll får bli en utmaning för senare tillfälle.Igår och förrgår har Jon jobbat över och tröttheten börjar kännas när det blir lite extra tid med barnen. Och idag verkar det bli övertid för honom också, men jag hoppas att det inte ska bli för sent för ikväll är det Ljusvandring här i Tibro.

Ian har fått en ny ficklampa som han ser fram emot att använda och självklart ska vi hålla utkik efter lyktan han gjort till vandringen. Fast just hans lär vi nog inte se då det kommer att brinna flera hundra.Vi tror att det här kommer att bli en riktigt mysig kväll och imorgon är Jon ledig så vår helg börjar idag kan man säga. Fast Jon måste ju komma hem först och jag ska hålla ut i några timmar till med de här två huliganerna. Jorå, bokhyllan är förankrad i väggen... /Jenny


Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 oktober 2015 06:45


Vi har kämpat med att göra vår källare så mysig och rolig som det går och det senaste tillskottet är en dekorationskamin. Där vi hade velat ha en riktig hade det inte fungerat för det var för långt från murstocken eller hur nu murarna sa. Vi såg ju liksom ingen mening med att ha en kamin i tvättstugan... Därför fick det bli en fuskspis istället och det är klart att det är något visst med riktig eld men är än så länge nöjda med den här också. Den ger ett fint flammande sken som går att få med eller utan värme på 900Wx2. Källaren har innan lekrummet och nya tv-rummet inte kommit så mycket till användning, men nu är vi, och särskilt barnen då, där ofta. Den här dekorationskaminen kommer från Clas Ohlson. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 oktober 2015 07:00

Att min absoluta favoritdryck är Coca-Cola är ingen större hemlighet och det är egentligen bara när jag är gravid som colan inte smakar lika gott, eller i alla fall likadant. Och även om konsumtionen är betydligt mindre nu så får jag i mig några deciliter varje dag, helst de första redan till frukost.

Nu har jag testat att baka en kaka med Coca-Cola, och till utseendet ser den ju ut som kärleksmums. Den smakade inte heller långt därifrån och för mig blev det alldeles för lite Coca-Cola-smak. Nu tog jag bara en liten bit eftersom chokladigt triggat mitt gravidillamående...Mitt recept på Coca-Cola-kaka med glasyr hittade jag på webben hos tidningen Hembakat. I det stora hela tyckte jag i alla fall att det var ett bra recept. Smeten passade bra i min långpanna och det var väl tilltaget med glasyr. Några bitar hamnade i frysen, några i Isas mun, några i Jons mun och Jon tog även med sig några stycken till jobbet där kakan fick godkänt. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 oktober 2015 21:00

Jenny hittar fynd lite då och då; att jag gör det är dock mer sällsynt. Men i mataffären råkade blicken falla på ett ställ med diverse artiklar, bland annat LED-spotlights och uppladdningsbara AA- och AAA-batterier. Först trodde jag inte att priset stämde, för på lappen stod det 10 kronor styck. Jag är inte väldigt prismedveten, men tillräckligt för att inse att det var vääldigt billigt, så jag roffade åt mig allt jag kunde hitta. Det äldre paret som kom efter mig blängde faktiskt lite på mig, men vaddådå? Funnet är vunnet, först till kvarn och så vidare!Här hemma har vi rätt många takspots och en hel del apparater som går på batterier, alltifrån fjärrkontroller till barnleksaker, och det känns alltid sådär att "slösa" med billiga och engergikrävande halogenspots och lättviktiga engångsbatterier made in P.R.C .

Men LED-belysning och uppladdningsbara batterier är ju så dyra i inköp, fastän de såklart blir billigare i längden - och bättre för miljön. Nu har vi i alla fall en liten arsenal med energibesparande förbrukningsvaror som förhoppingsvis kommer att räcka ett bra tag framöver. Ett oväntat fynd när man mest var ute efter lite mjölk... /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 oktober 2015 19:19

Nog reagerade vi lite extra när vi fick tillbaka den här nya, fina sedeln.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 oktober 2015 10:45

Vi var på Myrornas i jakt på något annat, men jag kunde ju omöjligt gå förbi de här häftiga kängorna i just precis Isas storlek. De såg helt oanvända ut, men så gör ju många skor i de mindre storlekarna det. /Jenny


  

Isa

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se