jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under september 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 september 2015 07:22

För ett år sedan döptes Isa i Kyrkefalla kyrka. I sin fina dopklänning med lila detaljer, ett hårband med spets och ros samt skoliknande strumpor med rosor på - vår Isa Astrid Nanny.


 

Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 september 2015 21:30

Ian har pratat så mycket om att åka till Liseberg igen efter att vi var där tidigare under säsongen. Då åkte han så mycket att han verkligen förvånade oss, men det var ju jätteskoj att han kunde få ut så mycket av sitt besök. Vid det tillfället hade vi en väldig tur, för det var knappt några köer alls. Samma tur hade vi inte idag men det som Ian ville åka fick han åka. För ett besök på Liseberg blev en utav hans födelsedagspresenter så här på 3-årsdagen.

Men först var det ju det där med att tidigt en lördagsmorgon komma oss ur sängen för att ta oss iväg i tid för att komma fram i vettig tid. Ian var ju redan vaken. Det tog dock emot lite att väcka Isa...Vi åt mat innan vi gick in på Liseberg för att ha det avklarat och när Ian insåg var vi var någonstans så var Farfars bilar det första han ville åka. Sen blev det flygplanen, Stampbanan, Sagoslottet, Kaninresan, båtarna med mera.


 

   

   


Efter allt detta åkande, som till viss del bestått av en del köande, så ville vi äta lite. Barnen hade ju fått energipåfyllning allteftersom men vi ville ha något mer. På Liseberg var det fullt så vi gick utanför området och åt på restaurang istället. Då hade en slagen treårig hjälte slocknat i vagnen så vi fick Isa som bordsdam och hon skålade friskt.

Isa hade sovit medan Ian åkte så nu blev det Isas tur att få lite "egentid" på Liseberg. Hon var med Jon in i kaninernas hus, träffade en kanin och åkte karusell.


  


Det blev spelande på hjul, jag vann i Balderracet och Jon sköt ner sina bin och fick pris för det. Det var mycket folk, jag och Jon blev dyngblöta när det oväntat kom en regnskur men i det stora hela hade vi ändå en helt fantastiskt fin dag för vi tycker att Liseberg är ett av de bästa ställena på jorden! Så vi hoppas självklart på att komma dit även till Jul på Liseberg... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 september 2015 02:30

Grattis på 3-årsdagen, Ian!


Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 september 2015 19:30

Imorgon har vi en hemlig plan för vår blivande treåring, men i eftermiddag råkade det ändå bli ett litet spontanfirande av Ian. Vi hade ju några presenter till honom som passade bättre att ge honom idag - och så blev det tårta. Den uppskattades nog dock mer av Isa än av honom.Fram med ballonger, serpentiner, duka lite fint och partyhattar på och det lilla kalaset var snart igång. Sång blev det också!Vi anade ju att tårtan inte skulle bli någon favorit hos Ian då han aldrig visat något intresse för sötsaker, men tårta hör ju liksom kalas till. Han blåste i alla fall ut ljusen och smakade en liten bit.Och det tyckte han var kul, samt att blåsa i flärparna som han sett minionerna göra. Vi spelade upp banansången samtidigt. Men självklart var det presenterna han ville åt.Eftersom vi tänkt ut en annan grej för honom imorgon så blev det inte så många presenter och dessutom blev han ju firad i samband med Isas 1-årskalas som delvis var för honom också i och med att släktingar var samlade.

Men vi har ju några säkra kort när det kommer till vad Ian gillar - FORDON! Så det blev bland annat en lastbil med trailer för två racerbilar och en häftig Batman-monstertruck. Och han blev sååå lycklig!Men tänk att det redan gått tre år?! Jag har både starka och dåliga minnen av var jag befann mig och vad jag gjorde ungefär vid den här tiden för tre år sedan. Rejält överburen - en graviditet nästan lika lång som en elefants! - hade förlossningen startats. På överburenhetskontrollen på den 17:e dagen över tiden upptäcktes det dippar i Ians hjärtfrekvens och jag blev inlagd. Äntligen skulle det vara dags. Det togs hål på hinnorna, men ingen vattenavgång (upplevde aldrig någon med Isa heller) och för att ge det hela en skjuts blev det igångsättning och mardrömmen var igång. Värkarna kom utan några värkpauser och gick inte att tajma med lustgasen och redan innan var jag väldigt trött av alltsammans.

Jag öppnades 10 cm, men Ian mådde inte riktigt bra i magen. Ian var under kontroll med CTG, skalpelektrod och då och då tog de även blodprov på honom därinne i min mage. Allt det här var ju som i en annan värld - när nämndes det här på föräldraträffarna innan, typ?!När klockan passerat midnatt och närmat sig två, runt elva timmar efter den första värken, står det i journalen: "tycker att barnet har inga mer resurser att observera ut under den tiden". Beslut om akut kejsarsnitt tas och 02.31 står det: "en pigg gosse förlöses."

Att höra honom gråta där på andra sidan skynket var underbart. Vår älskade Ian. Och trots denna lite dramatiska start så såg allt bra ut, han var dock ganska torr, särskilt om fingrarna. Just vid den här tiden är tacksamheten extra stor över den finaste gåvan: att få bli förälder. /Jenny


(Hela förlossningsberättelsen finns att läsa uppdelat i tre delar här: del 1, del 2 och del 3.)


 

Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 september 2015 20:59

Isa var en del och petade på Ians ryggsäck idag, så på eftermiddagen plockade jag fram hennes. Jag ville inte att hon skulle ha ryggsäck tidigare idag eftersom det här skulle vara just Ians dag. Och att få ha sin ryggsäck med Thomas Tåget på sig till förskolan hade han pratat om. Men här hemma på eftermiddagen knallade Isa omkring med sin rosa prinsessryggsäck och så kändes det som att jag inte alls hade några småbarn längre. Fast bara nästan som tur var. Isa får allt förbli bebis här ett tag till. /Jenny


 

Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 september 2015 19:15

 


Hos mig väcker små barn med ryggsäck många känslor och plötsligt känns de så stora. När Ian kom med Jon för att hälsa på mig och Isa på BB hade Ian på sig sin ryggsäck och min lille kille blev så stor i korridorerna på det ännu större sjukhuset. Jämförelsen med Isa spelade förstås in också.Idag åkte Thomas Tåget-ryggan på för vi var på Ians blivande förskola för idag var det fotodag. Och jag gruvade mig för detta innan, för jag anade hur han skulle kunna komma att reagera: dyka upp på en ny plats, flera okända vuxna och barn och sedan ställa upp för fotografering.

Min bävan besannades något för gruppfotograferingen som var ganska omgående blev alldeles för rakt på och Ian var inte alls intresserad av att ställa upp på bild, men fotografen menade på att det skulle gå att använda något. Efteråt blev Ian dessutom ledsen. Tyvärr var det just bilrummet som användes som fotorum och det var att leka med bilar som Ian sett mest fram emot.

Det skulle också bli enskild fotografering men den dröjde för det var många barn som skulle fotas i såväl grupp som enskilt och på syskonbild. En del fick försöka igen när det inte gick som det var tänkt. Många barn i omlopp att hålla reda på och jag tyckte nästan lite synd om personalen som skulle reda ut detta. Säkert är det många föräldrar som är förväntansfulla på dessa bilder...

Vi försökte underhålla oss under tiden, men Isa började på att bli trött och Ian började bli uttråkad men kanske var det just tristessen som gjorde att den enskilda bilden gick ganska smidigt - för då skulle han ju få gå hem. Och det var en okej muta efter en omvälvande förmiddag. Men jag gjorde klart för honom att fotografering bara skulle ske just den här dagen, sen skulle det bara vara lek som gällde och det tror jag att han godtog för han vill tillbaka.

Och den riktiga inskolningen blir i vecka 40, men vi var även välkomna att komma och hälsa på en dag då allt var mer som vanligt. Så i det stora hela känns det bra, för idag var ju en speciell dag. /Jenny 

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 september 2015 18:30


Ja, den här dagen blev som skönt var inte helt olik de andra, även om vissa saker som inte är födelsedagsrelaterade saknades. Att fylla år har jag aldrig uppskattat och har alltid försökt tona ner det. Gratulationerna på bloggen och Facebook är dock överkomliga och detsamma gäller barnens uppvaktning i form av teckningar och blommor. En kompis kom förbi med vår nagellacksgrej som blivit en tradition sedan kanske runt femton år tillbaka. Fick också ett kul kort.Andras födelsedagar är roliga, särskilt barnens och på lördag är det Ians tur. Lite märkligt att Jon, Nalle, Isa och Ian samtliga fyllt/fyller år på lördagar i år. För honom har vi plan som vi hoppas ska bli av för den kommer han att gilla.

Men nu kör vi på som vanligt igen och imorgon ska jag och barnen till Ians förskola för då ska han fotograferas. Så kanske inte riktigt som vanligt ändå. Jag känner att detta kan bli en utmaning för om han får för sig att det är fototvång varje gång han ska dit framöver kan det bli knepigt. Dessutom måste Isa med nu (för Jon är väldigt viktig och upptagen på sitt jobb och måste dessutom jobba över) och det hade vi inte tänkt för själva inskolningen. Vi får väl se om det bli några bra bilder att köpa eller ej... /Jenny 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 september 2015 08:20

Wow! Vilken födelsedagspresent!!! ;) /Jenny


Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se