jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under augusti 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 augusti 2015 11:43


Idag startade tips- och bingopromenaderna om i vårt fritidsområde Rankås. Vi var bland de första ut, men tyvärr hade vi lämnat Nalle hemma. Rundan är för lång för honom, dessutom onödigt att utsätta honom för den värmen. Det är ledsamt när man märker att han orkar mindre än förr, men samtidigt är det så det blir. Vi får vara glada för att han ändå orkar med så pass mycket som han gör.Vi var väl också lite tveksamma till att Ian skulle orka gå, eller som han många gånger gjorde sprang, men han fixade hela turen (3 kilometer). Pappa erbjöd sig dock att bära från mål till parkering och det tackade han inte nej till. Det har ju varit lite hostigt och snorigt här och var hos både vuxna och barn, så vi får hoppas att det här inte förvärrade något...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 augusti 2015 14:00


Här i Tibro sålde armbanden slut samma dag som de kom ut i butiken, och vi blev utan. Men på Apoteket i Skövde fanns det kvar flera stycken. De jättefina armbanden kostar 48 kronor styck och hela summan går till Bris."Frihet från våld är en mänsklig rättighet. Varje barn har rätt att växa upp utan våld och övergrepp. Trots det utsätts många barn för fysiskt, psykiskt och sexuellt våld. Och mörkertalet kan vara enormt. Barn som blir slagna kan få svårare att klara skolan. De är mer utsatta för mobbning och mobbar oftare själva. De utvecklar också betydligt oftare psykisk ohälsa. Bris stödjer barn via chatt, mejl och telefon på bris.se och 116 111 varje dag, året om. Ditt stöd gör att vi kan hjälpa utsatta barn - ett enda samtal kan förändra ett barns liv. På bris.se kan du läsa om fler sätt att hjälpa."

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 augusti 2015 18:30


Och det lockar inte alls. Körsbärsträden har redan börjat tappa några gula löv, även om vi faktiskt fått skön sommarvärme. Dagen har gått till en storstädning och vi har bäddat om och tvättat upp i sängarna.Allt för att få lite koll på läget när det är dags för familjen att splittras om dagarna! Dramatiskt värre va'? ;) Men så blir det, vi kommer inte att kunna ses dygnet runt hur gärna vi än skulle vilja. Lönekontot måste fyllas på.Nu är det ju några lediga dagar kvar men vad som väntar är oundvikligt. Ingen som vill betala oss för att vara hemma med varandra...? Så under helgen ska tråkiga vardagsförberedelser varvas med skojigheter var tanken.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 augusti 2015 17:15


Under större delen av veckan har barnen varit snoriga och rossliga. Isa var först ut och Ian var inte sen att följa efter. De har inte varit jättesjuka, bortsett från en väldigt jobbig natt med Ian, men de är förkylda. Energi har det dock funnits, även om vi försökt kontrollera den för tyvärr har vi vuxna också känt av lite krasslighet.Men idag kändes det inte som något alternativ att bara vara hemma - sommaren är ju här och vi har inte kommit oss iväg till någon strand än. Just därför blev det en lagom lång tur till Vättern, där skulle vi ju knappast smitta någon. Att bada var inte tanken, bara att fika och leka lite i sanden vid strandkanten. Äntligen lite sommar!


Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 augusti 2015 07:30

Idag är det redan tre år sedan som vi fick tillgång till huset även om vi inte kunde bo här förrän något senare på grund av badrumsrenovering. Vi har gjort om en del på huset både utvändigt och invändigt, men det är så himla många fler projekt som vi skulle vilja få igenom. Har ni några miljoner över är det bara att höra av er... ;) Det här är ju inget lyxigt och stort hus på något vis, men det är vårt hem och vi trivs här. Vi har tak över huvudet och i vinter kommer vi förhoppningsvis inte att frysa och värmen som finns inom dessa väggar går förhoppningsvis inte att ta miste på. ♥


(Vi behöver visst klippa häcken igen...)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 augusti 2015 12:15

Så här fann vi Isa efter att hon sorterat om bland barnvagnens saker.

Hon såg väldigt nöjd ut.


Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 augusti 2015 17:30

De märkliga bilderna på Jon i baddräkt från häromdagen får härmed en, ja, kanske inte logisk, men i alla fall en förklaring. För utstyrseln gav nämligen utdelning i en tävling anordnad av Nerikes Allehanda: http://na.se/orebro750/1.3102381-han-premiaraker-slide-n-glide Vinsten var att bli först att åka nerför vattenbanan i Örebro centrum, ett av många event i deras kalasvecka för att fira sina 750 år.


 


Jag hittade tävlingen och tänkte direkt att det här skulle vara perfekt för Jon. Han gillar ju sådant där, häftiga upplevelser som ger minnen för livet och dessutom har han ju inget emot att stå i centrum heller. I det här fallet blev det inte stå, utan åka vattenrutschkana i centrum, nerför Drottninggatan.


 


I det här åket valde vi att låta utstyrseln bli mindre uppseendeväckande, och den blöta resan gjordes på Blixten McQueen-bilen som Ian lånade ut. Vattenbanan är omkring 140 meter lång och i Sverige unik. Vi hörde även talas om att det skulle vara den första i sitt slag i Europa men det låter vi vara osagt. Att han blev först ut på slide 'n' glide-banan i Örebro är i alla fall helt sant.
Jon åkte med en gopro-kamera på huvudet och det finns klipp och intervju att se här: http://na.se/orebro750/1.3104110-na-tv-se-forsta-aket-i-vattenbanan


 


Vi hade väl trott att det skulle ha gått lite fortare att ta sig ner, att glidet skulle vara bättre, men det fanns olika förklaringar till varför det blev så och även till varför banan förlagts där den gjorts. Jag är i alla fall övertygad om att Jon tyckte att hela arrangemanget var kalaskul.

Säkert också en skön revansch från det att han missade premiärturen i Atmosfear på Liseberg - han vann ju en VIP-tur men hade istället oturen att bryta foten strax innan... Och för att citera premiäråkaren: "Jag ville göra detta för att det var en häftigt grej och det var en häftig grej!"
Så när Örebro firar 800 år kommer säkert Jon och åker då med... /Jenny

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se