jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under juli 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 juli 2015 20:30

Förr i tiden läste jag en hel del böcker men nu är det skönt att bara somna så fort huvudet hamnar på kudden. Jag har nog inte läst någon bok sedan jag läste ut sista boken i Fifty shades-serien. Senare i år ska det komma en till bok så den blir det väl att jag läser och Sophie Kinsella kommer också med en till bok i shopaholic-serien. Men tills dess tänkte jag börja läsa den här boken, Låna är silver råna är guld av Catharina Ingelman-Sundberg:



Nu har jag inte läst den första av dem men hoppas att det går bra ändå. Det ska mest bli som ett enkelt tidsfördriv, om jag inte somnar först... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 juli 2015 17:43

Det är så varmt överallt, även inne, så ikväll fick barnbadet ske ute i poolen. Och ingen verkade ha något emot den skummande idén.


Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 juli 2015 08:45


Temperaturen i poolen har ju knappast kommit i närheten av min önskan på typ 40 grader och solvärmen lär ju inte göra så att vattnet når dit heller. Men några grader varmare, 3-5 enligt förpackningen, är inte så dumt. Vi får väl se vad den här poolvärmaren klarar av. Hittills har detta fynd från Jem & Fix fungerat riktigt bra och igår nådde temperaturen 29 grader. Så varmt var det aldrig ens under den varma perioden ifjol så helt klart att solvärmen har hjälpt. Till och med så att jag har badat nu...  /Jenny 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 juli 2015 20:30

Det har ju förekommit en del gnäll, trots, krångel och tårar, men i det stora hela har det varit en riktigt härlig dag. Fruktansvärt varmt, men redan under måndagsnatten kommer regnet så bäst att njuta. Mycket är ju så mycket lättare nu! Under förmiddagen pysslade Jon med att lägga om taket på lekstugan och det får det bli fortsättning på imorgon.



Efter lunch for vi till motorstadion för att titta på traktorpulling. Vi tvekade in i det sista om vi skulle åka eller ej, för det var så varmt och det var riktigt hett i den där grusgropen där det hölls bonnapulling. Men vi stannade en stund och fick se en hel del traktorer, och mycket annat också för den delen.



Vi är verkligen inte alls insatta i reglerna eller de olika klasserna, men Ian gillar fordon och sådant här ser man ju inte varje dag precis. Full pull!


 


Nästintill genomblöta av svett for vi hem och slängde oss allesammans för nedkylning i poolen. Det är väldigt behaglig temperatur i vattnet nu och mot kvällen mätte vi faktiskt 29 grader (den nyinköpta solvärmen kanske fungerar...).



När vi kylt ner oss var vi redo för nya upptåg och vi for iväg och fikade på Café Vänner. Ett härligt sockerstopp, då energinivån på barnen börjat sjunka, och den riktigt väl kylda Coca-Colan passade extra bra.



Sedan blev det att vi köpte med pizza hem som vi satt och åt i trädgården. Vi hittade en skuggig plats där vi bredde ut picknickfilten och mumsade på. Riktigt smidig och god kvällsmat!



För att verkligen krama ut det mesta och bästa av denna dag så blev det lite trimning också. Jag tycker ju att det är skoj så det var kul att få med det idag också.



Att vinna Drömvinsten ikväll vore ju bara för mycket. Eller? Nåja, hoppas går ju och nu är klockan halv nio och faktiskt att båda barnen sover och det är något svalare ute. Det är ju härligt bara det! /Jenny

Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 juli 2015 08:00


Snabbt ska det gå och gott ska det bli.

Snabbt gick det och gott blev det.


ca 3-3,5 dl nutella
2 ägg
1,2 dl mjöl


Blanda samman, häll ut smeten i en smord bakform

och grädda i 175 grader i ca 15 minuter.


(Källa: Allas)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 juli 2015 21:07

Nej, jag röstar inte på Miljöpartiet och så länge som Åsa Romson är framstående i det gänget lär jag verkligen inte göra det heller. Det känns som att hon gång på gång hamnar i blåsväder med saker hon sagt eller gjort. I mina ögon är hon en belastning för partiet och jag tror att partiet förlorar röster på att ha henne kvar. Det finns mycket annat som hon skulle kunna ta sig för istället. Hon kanske skulle kunna lära sig att Auschwitz inte låg i södra Tyskland, hon kan lära sig vad en sann miljöpartist redan borde veta; att man inte målar sin båt med bottenfärg som inte är miljövänlig och hon kan lära sig att göra vettiga jämförelser, alltså inte att mena på att båtflyktingarna som drunknar i Medelhavet är att jämföra med koncentrationsläger, hon kan lära sig att sköta sin energiskatt på sin båt om hon nu vet vad hon tankar och hon kan lära sig att det heter romer. För att bara nämna några saker. Eller också kan hon bara lära sig att inte på så dumma sätt ta fokus från sitt parti med sina privata tillkortakommanden. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 juli 2015 20:06

Som vi längtat efter sommaren och nu är den här med besked. Hett! Men än tänker jag inte klaga för jag har sett en tiodygnsprognos och tyvärr verkar det vända redan efter helgen. Nu är det dock varmt och vi går nakna ute och ligger i blöt hela tiden, typ.

Barnen äter och framförallt dricker bra trots värmen, det är dock lite värre med att sova när det är svårt att få huset svalt. Idag fick Isa sova middag i en av vagnarna nere i källaren.

Nu är barnen vakna och klockan är runt tio över åtta. Jon är ute med dem i trädgården för att svalka av dem i vattenspridaren. Nalle har också vatten i sin pool ifall han skulle behöva nu.

Dessa dagar har bestått av mycket vattenlek på olika sätt, en och annan glass har det blivit och imorgon ska det visst bli ännu varmare! /Jenny


 

Allmänt · Ian · Isa · Nalle

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards