jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under juli 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 juli 2015 20:30


En sådan där måste-dag är avklarad. Vi gjorde i alla fall egen jordgubbskräm som muntrade upp. Men tvätt, städ och annat tråkigt som toppades av häckklippning har blivit avklarat. Vår häck är bra, den ger lite "privacy" utmed gatan, men den är väldigt tråkig att sköta. Och vi har väl inte hållit efter den så bra som vi borde ha gjort heller.

Nu sköter vi vår häck bättre än vad en av våra grannar gör. Det märkliga är dock att vi så himla många gånger får höra om denne grannes häck. Det är tråkigt att häcken växer ut i gatan, är en eventuell trafikfara osv, men säg inte det till oss. Säg det till grannen eller kommunen eller vem som helst. Eller varför inte berömma oss för att vi sköter vårt...?

Gnäll slipper vi gärna. Vi har förresten inte stört oss så värst på oansningen - det får ju bara vårt "palats" att framstå som ännu mer "palatsigare".

Men det är ju inte utan att tankarna far till Björn Afzelius låt Farväl till släkt och vänner. Hoppas att det passar att lägga fram klagomål när det verkligen gäller också.


Om du misshandlar din hustru, 
och förtrycker dina ungar,
och super upp din lön, 
så väljer grannen din att blunda.
Men om du inte sörjer för 
att gräsmattan är ansad
då är det hus i helvete; 
Då blir grannen fly förbannad.



Imorgon ser planeringen lite lugnare ut och vi hoppas att vi har vädret med oss för då ska det bland annat trimmas. Och sedan lite mer kalasförberedelser inför Isas enkla firande. Men lite festligt ska vi väl ändå få till det. Vi följer vår lista och det går som på räls så långt. Och på räls är det snart fler som ska... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 juli 2015 19:36

Idag har vi varit i Skövde och ordnat med lite av varje. Jon och barnen köpte den beställda häcksaxen på Clas Ohlson. Det är samma batteri till den som till trimmern och skruvdragaren så vi har batteri och laddare att gå runt på. Bara själva häckjobbet som återstår då.

Under tiden kikade jag i andra affärer och hade turen att springa på ett par från föräldragruppen med Ian. De fick nyligen sitt andra barn så det var roligt att få se dem allesammans. En pojke som fått namnet Kevin och han blev faktiskt en månad idag. Så söt!!! Lite sugen blir man ju allt, särskilt när de dyker upp så där färdiga. Leveranstiden är ingen höjdare precis.

Vi var runt här och var och hamnade även på bakluckeloppisen på Billingehovs parkering. En av säljarna sålde kläder i Ians storlek och efter hans smak. Det blev Bilar och Bamse, och jag fyndade även en skaljacka från Kaxs. Jackan såg helt oanvänd ut och kostade 60 kr. Lyckat.



Resten av dagen har mestadels tillbringats i trädgården. Hundlek, barnlek och bussbygge, men nu gör vi kväll. Ian somnade tidigare men Jon och Isa har cyklat till Ica. Jag ska surfa. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 juli 2015 20:45

Inläggen duggar verkligen inte tätt på bloggen nu, men det är roligt att så många av er kikar in ändå. Semester pågår ju lite grann. Vi ligger och slappar hela tiden. Nej, verkligen inte. Tyvärr...

På förmiddagen for vi till Hjo, men hämtade först ut några paket på Ica och Pressbyrån. I nästa vecka är det dags för Isas försenade 1-årskalas och presenter är fixade. I Hjo var vi in en sväng på Hem & Hobby för vi var tidigt ute. Målet var Slöjdmässan och den öppnade inte förrän 11. Vi fick alltså en parkering väldigt nära.



Det var helt okej att vara så tidigt på mässan då det var hyfsat väder och lätt att ta sig fram. Vi hittade dock bara ett prinsessförkläde och någon slags hucklemössa till Isa. Det mest fascinerande är trots allt att gå omkring och häpnas av människors oändliga fantasi och talang - så mycket fint som människan kan skapa!

Och på tal om skapa så fortsatte vi jobbet med vår lekbuss hemmavid. Ett roligt projekt. Men tråkiga saker väntar också. Förra fredagen beställde vi en häcksax från Clas Ohlson och de lovade minsann att höra av sig när den kom. Idag orkade inte vi vänta längre utan ville veta hur det låg till. Vår häcksax kom till butiken redan i måndags och efter någon miss från deras sida har den också legat ute till försäljning i butiken sedan dess.

Tur att ingen köpte den. Nu är den reserverad till oss och kanske att det blir lite häckjobb i helgen då. Bland en del annat som förberedelser för gäster och kalas. Det fixar vi. Igår såg vi till och med film. Kjell Sundsvalls I nöd eller lust. Ett smått sanslöst manus som ändå fängslade till slutet. Men ikväll blir det nog sängen ganska snart.
Nu när det är semester kan vi ju ha fredagsmys när vi vill. /Jenny 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 juli 2015 20:23

Ring(f)rostigt sydde jag en klänning till Isa. /Jenny


Isa · Pyssel
Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 juli 2015 19:00

Igår knallade jag och Ian ut till glassbilen och fyllde upp frysen med lite av varje. Under tiden stannade den kringkörande fiskbilen till hemmavid och pratade med Jon: "Hej, dig har jag pratat med förut va'? Hur har du det med fisk idag? Vi kör här i Hjo varannan vecka."

Vi har inte pratat med fiskgubben förut och vi bor i Tibro. Och fiskpinnarna i frysen mår under omständigheterna bra. Det vill säga att de är stendöda och genomfrusna.


 


Jag och Ian köpte lite av varje men jag tog även några byttor för att testa på dem. Provsmakning utförd och om man gillar hallon och saltlakrits-glass så gillar man säkert den här smaken. Den kom på andra plats på Jons favoritlista som toppades av choklad. Just chokladglassen tyckte jag bäst om också, följd av melon. Det var bitar av choklad i den glassen och det bidrog till det höga betyget. Nu vill vi ha tillbaka värmen så det blir riktigt glassväder! /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 juli 2015 18:25


Ja, en lekbuss är det tänkt att det ska bli. Projektet är påbörjat.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 juli 2015 18:21

Vilken tur att vi påminde oss om hur gott det är! Vi har varvat marängbottnar med glass, grädde, kola-, jordgubbs- eller chokladsås och bananer och så skivade jordgubbar på det, och kanske även lite strössel. Det finns ju inget "recept" utan vi har tagit vad av gottigheter vi har haft och njutit så det stått härliga till. Den här desserten går ju inte att spara så man måste äta upp. ;) Tyvärr gör inte bilden smaskbomben rättvisa. Enkelt och så gott!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 juli 2015 14:00


Visserligen ett par veckor efter den riktiga ettårsdagen, men idag fanns barnläkaren på plats. Isas siffror togs och så blev det även vaccinering. Hon väger 10610 gram och är 75,5 cm lång. Hon fortsätter att följa sin kurva bra, och väger alltså runt 0,5 kg mer än Ian vid samma tillfälle. Nu ska man ju inte jämföra, men jag kan inte hjälpa att glutta på Ians siffror ändå. Vid barnens tidigare sprutor har det alltid blivit att en spruta skjutits i taget, men nu kunde båda tas samtidigt. Många tårar och Ian kom in för att trösta genom att sjunga ABC-låten. Gullungen! Någon som däremot inte var så vidare gullig var barnläkaren. Han frågade mig nämligen när det var dags. Och han är inte den första på sistone som undrat över min "graviditet". Människor som jag inte har träffat på flera år frågar, människor som jag känner frågar, släkt frågar och alla andra tittar på magen. Kanske inte alla andra, men bra många andra och allesammans är de övertygade om att jag måste vara gravid i sjunde månaden eller senare... Det blir pinsamt för den som frågar och känns ju inte så bra för mig att höra heller. Med Ian (och även Isa...) blev magen väldigt stor och den förlossningen slutade med snitt och efter det blev aldrig magen sig lik igen. Nu ska jag ärligt säga att jag verkligen inte har gjort så mycket åt det hela heller. Inte tränat eller så, men samtidigt har det varit mitt val. Ebba von Sydow har skrivit mycket träffande om det hela i inlägget Fråga ALDRIG, förstått?, ett inlägg som kom till efter att hon fick gratulationer till en graviditet efter att bara ha lagt ut en bild där hon i somliga andras ögon såg gravid ut. Jag kan tycka att det är himla fräckt av folk att utgå ifrån att man är gravid bara så där! Varför säga något överhuvudtaget liksom. Förr eller senare kommer det ju att visa sig vilket ändå - om nu folk är så jävla intresserade. Men nu handlade ju inlägget om Isas kontroll och hon mår så bra så och växer som hon ska vår lilla älskade tjej. Förra gången reagerade hon dock lite negativt på sprutorna och vi fick ta till Alvedon på kvällen, så vi får väl se hur det går. /Jenny

Isa

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards