jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under juni 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 juni 2015 21:33

Använd och registrera poäng till den 30 juni och sen är det slut. Dessutom gäller allt så långt lagret räcker. Det finns bara två saker att välja bland så varför vänta? Fast just nu verkar alla deras kunder känna likadant och sidan kraschar gång på gång.

Vi är Pamperskunder och har uppskattat poängsystemet, så det här var ju synd...


Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 juni 2015 21:45


Vi ger härmed upp vår fysiska kamp mot gräset och har införskaffat mekanisk hjälp, en Worx Landroid. I sommar ska robotgräsklipparen sköta gräsmattan åt oss och ge oss tid till annat. Och tro mig, det finns en hel del annat...

Vi har pratat om detta köp länge men nu kändes det passande. Nu är det gott om maskrosor och framöver väntar tiden med en massa klöver. Ian har aldrig fått något insektsstick, så han har klarat sig bra och så vill vi gärna att det förblir. Isa kryper omkring i gräset nu och framöver kommer hon även att gå och då vill vi försöka bespara henne smärta också.

Ifjol uppdagades det dessutom att Jon är allergisk mot stick. Han blev stungen och hela foten och delar av benet svullnade upp. Nu har han medicin till hands ifall. Helt säkert kan aldrig någon gå, men att försöka underlätta går. Sedan har Jon även varit tveksam till vår bensinklippare ur miljömässig synvinkel.

Om robotklipparen lever upp till mina förväntningar på en kortklippt matta utan tekniska krångel så blir jag nöjd och dessutom kommer den i alla fall inte ta ifrån mig trimningen. Det är ju så himla skoj att trimma! Vi har tre batterier till vår trimmer så jag kan gå omkring och trimma väldigt länge.

Men köpet innebar en hel del förändringar på tomten för att kunna nyttja roboten till fullo, och det känns som att vi har fått till det ganska bra. Men en del barnsjukdomar har det varit och lär väl fortsätta. Vi väntar nog med att gräva ner tråden tills vi sett hur den tar sig fram.I trädgården finns redan våra hårt arbetande trädgårdstomtar, som vi hoppas att roboten ska komma överens med även om han redan rammat den ena flera gånger... Tomten med lite mer vänligt utseende heter Julia och den andra tomten som vi inte ska döma efter utseendet heter Zäta (kan vara z för zombie...).

Självklart har vi döpt robotgräsklipparen också. Han heter Herbert. Och jo, det är en han för han har varit väldigt trög att få igång, han rör sig helt ologiskt, han måste ha en tråd, ett sorts koppel alltså, för att hålla sig till det han ska och han gör absolut ingenting utan programmering. ;)
Välkommen Herbert, hoppas att du ska trivas. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 juni 2015 19:45

... Isa sov middag blev det klubba och boll och minigolf-spel med Ian. Idag fick det bli lite fotboll istället. Vi ser helst att Ian inte sover på dagarna, men Isa brukar ta åtminstone en tupplur och bäst är det när det blir en längre.

När Isa sover är det Ian-tid och i den här veckan har det oplanerade temat råkat bli boll. Och inte mig emot.

Eftersom det blåste lite kyligt på förmiddagen fick han ha mössa. Mössa i juni?! Visserligen tunna FBK-mössan, men ändå. På eftermiddagen tog det sig i alla fall och det blev varmare. Men var är sommarvärmen, och hade det någon gång tänkt sluta blåsa...? /Jenny


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 juni 2015 17:15

Badvatten som färgades blev något som Ian tyckte var riktigt häftigt! Jag var väl lite tveksam först till att färga badvattnet rött, fick liksom lite kusliga vibbar, men vattnet blev inte alls blodrött utan fick en mer rosa-cerise-lila färg. Och Ian ville gärna testa andra färger... och det vill jag med göra någon gång!

I badbomben som löstes upp i vattnet fanns dessutom ett litet sjöodjur i badsvampsmaterial. Extra kul!

Tintis Magiska Trolleribad, och andra roliga produkter från Tinti säljs bland annat hos Bamba.se.  /Jenny


Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 juni 2015 20:45

Nu är det inte långt kvar till Isas 1-årsdag och första födelsedagen är speciell tycker jag. Men lördagen då hon fyller händer det andra saker, och även under hela den helgen, så hennes riktiga kalas får vi nog skjuta lite på. Som det ser ut nu. Jag har i alla fall ordnat med en oblat med eget foto till tårtan från Tårtdekoration.com. Bara tårtan som fattas...Till Ians 1-årsdag gjorde jag mig till och fixade en tårta där jag hade flera lager i olika färger. Det blev ju väldigt läckert men så tror jag inte att jag tänker göra den här gången. Men vi får se vad det blir. Jag har ingen tårtplan än, men med en sådan fin oblat så kommer det nog att bli bra ändå. /Jenny


 

Isa

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se