jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under juni 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 juni 2015 08:23


Så om vi allesammans blir riktigt avslappande så får vi värme. Eller också är den här "avslappningsövningen" hämtad från när Ian ska bajsa. Men vem vet, det kanske fungerar för båda. /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 juni 2015 20:30

De senaste dygnen har tiden rullat på aningen fortare än annars. Det känns som att Jon bara kommer hem från jobbet och så ska vi lägga oss. Lite händer väl däremellan förstås, både planerade och oplanerade saker. Oplanerade saker som att frysen behövde en akut avfrostning eftersom dörren blivit lämnad på glänt. Tur att vi har en extra frys i källaren. Igår kväll blev det hastigt och lustigt ett barnvagnsinköp också. Vid halv tio-tiden dök det upp en vagn i närheten och nån timme senare stod den på vår altan... och en lila 12 tums-cykel stod i garaget. Bra säljare. ;)


 


Det var samma modell vi tänkt, men färgkombinationen fanns väl inte riktigt på kartan. Och en -06:a dessutom. Halvretro, typ. Men för vårt enkla ändamål duger den gott. Isa ska fortsätta åka vagn och Ian ska börja gå mer eller använda ståbrädan, som nu sitter på, mer. I och med att vi alltid haft syskonvagnen innan så har han lätt blivit lite lat och jag med den i och med att det är ju smidigt att veta var barnen är.

Men det är också väldigt tungt med båda barnen i och Nalle som vill åt andra hållet. 40 kilo hund att få med och 40 kilo barn och vagn att rulla fram. För vi är ju ute och går dagligen, men inte med någon vidare hastighet i och med att Nalle inte är så snabb av sig. När Ian är lös tar han sig fram fortare än Nalle.

Isa har sin sovstund om dagarna i vagn för att hon ska få det lite lugnare, för Ian försöker vi se till så att han inte sover om dagarna alls. Jag har ordnat en sittdyna till vagnen och jagar ett regnskydd också. Men nu har vi en enkel, robust och billig vagn som vi hoppas kommer att komplettera vår övriga vagnpark bra. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 juni 2015 17:30


Vi blev inte först men inte heller sist med att testa den omtalade kombinationen: fetaost och vattenmelon. Att dessa två ingredienser skulle gifta sig fick i alla fall mina ögonbryn att resa sig både en och två gånger. Men betyget blir överraskande gott och det är riktigt bra med tanke på att jag inte är särskilt förtjust i fetaost till att börja med.Den här blandningen fungerar fint och vi provsmakade kombon som snacks, men helt klart att fetaost och vattenmelon fungerar mycket bra till grillrätter.Smula fetaost över kärnfria bitar av vattenmelon, det är grunden, men går att utveckla på fler sätt. Vi testade grundvarianten och blev nöjda med den. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 juni 2015 18:45

Efter lunch for vi till Skövde för att gå i affärer. Det var inget särskilt vi letade efter, men kul att komma ut. När vi var på Elins Esplanad drog regnet in med åska i bagaget. Det hördes några rejäla knallar och när vi var på H&M så försvann strömmen.



Ljuset kom snart tillbaka och vi gick vidare i affärerna. Jag hittade lite kläder och några bikinidelar - alltsammans i storlek Michelingubbe... Isa fick en söt hatt och till Ian blev det ett par skor. Jon ska få en ny skruvdragare för när han var in i butiken för att reklamera den trasiga laddaren så blev det billigare för butiken att byta hela paketet mot nytt. Det får bli vid nästa resa, när det nu blir, vi är ju inte i stan lika ofta som förr.



I veckan har vi andra planer och till helgen händer det grejer i Hjo, Mariestad och Forsvik. Under veckan ska Nalle fästingskyddas igen och på tisdag drar favoritserien Morden i Midsomer igång. Och så var det lite annat. En kul grej vore om det dök upp en Brio Race till bra pris i närheten, för vi är ute efter en ny vagn och har fastnat för den. Men den har antingen tillverkats i väldigt få exemplar och är då kanske inte så mycket att ha, eller mer troligt så är det så att det är en bra vagn som de som köpt inte släpper i första taget... Vi får väl se hur det går.



Och på lördag fyller vår lilla stora tjej ett år. Vi kan inte sluta förundras över hur fort den här tiden gått. Plötsligt var hon bara här och så självklar. Kanske inte helt plötsligt men... Ett år. Redan. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 juni 2015 18:30


Redan i hundsängen på morgonen fick Nalle sin första födelsedagspresent, ett knaprig sköldpadda, och sedan rullade det på. Fler presenter blev det, både i form av leksaker men även en del godisar. 


       


Men för att verkligen uppmärksamma dagen så blev det en tur till skolskogen också. Vi höll in lite med kastande utav pinnar för att inte riskera något utan tog en promenad allesammans och det räckte nog gott. Tyvärr märktes det ju att han inte tar sig fram lika smidigt som förr, men han har viljan och vår kärlek och med det kommer man långt. Någon 13-årsdag känns inte realistiskt att sikta på, fast hoppas går alltid och det tänker vi göra! /Jenny


Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards