jennyjon - vår vrå av världen

Direktlänk till inlägg 11 juni 2015

Skaffat sommarjobbare

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 juni 2015 21:45


Vi ger härmed upp vår fysiska kamp mot gräset och har införskaffat mekanisk hjälp, en Worx Landroid. I sommar ska robotgräsklipparen sköta gräsmattan åt oss och ge oss tid till annat. Och tro mig, det finns en hel del annat...

Vi har pratat om detta köp länge men nu kändes det passande. Nu är det gott om maskrosor och framöver väntar tiden med en massa klöver. Ian har aldrig fått något insektsstick, så han har klarat sig bra och så vill vi gärna att det förblir. Isa kryper omkring i gräset nu och framöver kommer hon även att gå och då vill vi försöka bespara henne smärta också.

Ifjol uppdagades det dessutom att Jon är allergisk mot stick. Han blev stungen och hela foten och delar av benet svullnade upp. Nu har han medicin till hands ifall. Helt säkert kan aldrig någon gå, men att försöka underlätta går. Sedan har Jon även varit tveksam till vår bensinklippare ur miljömässig synvinkel.

Om robotklipparen lever upp till mina förväntningar på en kortklippt matta utan tekniska krångel så blir jag nöjd och dessutom kommer den i alla fall inte ta ifrån mig trimningen. Det är ju så himla skoj att trimma! Vi har tre batterier till vår trimmer så jag kan gå omkring och trimma väldigt länge.

Men köpet innebar en hel del förändringar på tomten för att kunna nyttja roboten till fullo, och det känns som att vi har fått till det ganska bra. Men en del barnsjukdomar har det varit och lär väl fortsätta. Vi väntar nog med att gräva ner tråden tills vi sett hur den tar sig fram.I trädgården finns redan våra hårt arbetande trädgårdstomtar, som vi hoppas att roboten ska komma överens med även om han redan rammat den ena flera gånger... Tomten med lite mer vänligt utseende heter Julia och den andra tomten som vi inte ska döma efter utseendet heter Zäta (kan vara z för zombie...).

Självklart har vi döpt robotgräsklipparen också. Han heter Herbert. Och jo, det är en han för han har varit väldigt trög att få igång, han rör sig helt ologiskt, han måste ha en tråd, ett sorts koppel alltså, för att hålla sig till det han ska och han gör absolut ingenting utan programmering. ;)
Välkommen Herbert, hoppas att du ska trivas. /Jenny


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 22 feb 20:03


Snart dags att kika in kvällens bidrag! #mellokvällo

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 22 feb 11:57


... är en av mina favoritsporter och nu när det är ruggigt väder ute blir TV-stunden extra mysig med en brasa. Hoppas det går bra i spår och med skyttet! /Jenny ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 21 feb 13:34


Det har varit en jobbvecka där Jon har varit iväg sedan i måndags. Men nu är det bara några timmar kvar tills han är hemma. Att det blir extra kämpigt när han är iväg säger ju sig självt, fast det gick den här gången också. Och den här gången har bar...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 20 feb 16:12


  Badkarsbad för Lin som radade upp några av badleksakerna så fint. ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 20 feb 10:09


      ... talgoxe.        

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se