jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under maj 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 maj 2015 18:15

Ian gillar bokstäver, så idén med bokstavsbad var lyckad!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 maj 2015 18:33

Innan Familjecentralen idag skulle jag invänta sotaren. Så jag berättade om det för Ian, som kanske hör lite dåligt fortfarande då... eller också driver han med mig för han hörde ordet lekplats väldigt bra vid ett annat mycket tystare tillfälle:


Jag: "Idag kommer sotaren."

Ian: "Monster?!"

Jag: "Sotaren!"

Ian: "Solen?!"

Jag: "Sotaren!!"

Ian: "Sotaren."


Sotaren kom, Nalle fick sin rastningsrunda och jag fortsatte med barnen till Familjecentralen. Vi kom att prata om hur det var att klara sig utan partner under en viss tid. Jag sa att det var lättare om man visste om övertid (eller resor då) innan, för då kunde man lägga upp efter det. Värst är när det blir övertid oplanerat.

Inte långt efter det hörde Jon av sig för att berätta att han skulle behöva jobba över...

Det var ju inte den starten vi tänkt på den här veckan efter den mindre roliga förra, men som tur var blev det inte så länge han fick vara kvar. Men morgondagen ska se likadan ut, fast inte onsdag i alla fall som det ser ut nu.


 


Väderprognosen för morgondagen ser inte så lovande ut, så vi passade på att njuta av solen idag - med en hel del utomhuslek! Och att plaska i vatten är verkligen oslagbart. Isa har dessutom börjat ta sig fram på egen hand med stöd nu. Lite vingligt men det går. /Jenny


Allmänt · Ian · Isa · Nalle
Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 maj 2015 18:30

En av de allra bästa förbättringar vi gjort i huset sedan vi flyttade in var att installera en spiskassett. Det fanns redan en öppen spis i vardagsrummet, men det kändes inte så säkert att elda i den när Ian var liten och kröp omkring på golvet framför. Trots att vi hade ställt upp ett gnistgaller som skydd, var vi ändå oroliga för att glöd skulle sprätta över gallret och landa på honom. Dessutom fick vi känslan av att vi mest eldade för kråkorna, så till slut bestämde vi oss för att köpa en spisinsats.
Det var inte en billig investering direkt. Det krävdes att kommunen godkände vår bygganmälan, vilket bara det kostade en slant, samt att en skorstensfejarmästare dels gjorde en förundersökning och dels gjorde en slutbesiktning efter installation – vilket inte var gratis det heller. Däremellan tillkom såklart kostnaden för själva spiskassetten, diverse material och murarjobbet.
Men allt det där var det värt, för sedan fick vi en jättemysig eldstad som är säker att elda i och som sprider en härlig värme. Och nu får kråkorna hitta någon annan skorsten att värma sig vid, för med en spiskassett eller braskamin ökar man verkningsgraden hela femton (!) gånger jämfört med en öppen spis. Det går åt mycket mindre mängd ved nu, samtidigt som den goa värmen kommer fortare och stannar längre. Är det fuktigt, grått och kallt väder ute blir det lätt lite rått inne. Då är det bara att tända upp en brasa så har man ett mycket skönare inomhusklimat på nolltid! Dessutom är ju en eld rena rama hypnosen. Vi har TV:n bredvid spiskassetten, men många gånger tittar jag mer på brasan än teveprogrammen… Nalle kryper gärna upp i soffan och ligger halvsovande och tittar in i glöden med drömmande blick.
Och på tal om drömmar så är de gratis, och då kan man ju till exempel fantisera om ett rymligare hem med en kanske ännu mysigare braskamin. Som den här i gjutjärn med täljsten.Vi blev i alla fall väldigt nöjda med vår något enklare men ändå effektiva spiskassett, och har många fler värmande och mysiga stunder att se fram emot. Nästan synd att den varma, ljusa sommaren är på gång... /Jon


I samarbete med Kamingruppen.se

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 maj 2015 18:00

Varning för läsning om tråkiga vardagssysslor. ;) Idag blev det färdigtrimmat, stegen och annat är förberett för sotaren som kommer imorgon, Jon kopplade ihop och igång vattnet som vi har till diskbänken ute (vi har ju sommarvatten från ån Tidan också, men det känns inte så fräscht att använda till allt), Jon och Ian var och handlade och lämnade återvinning medan jag städade och nu fick det bli av att jag direktsådde och planterade ut chili, djungelgurka och citrongurka i odlingsbäddarna. Det blev dock inte av att jag planterade ut allt (chokladtomaterna och smultronen får bo kvar inne), men hoppas på frostfria nätter så allt klarar sig. Jag sådde gräslök (även om den från ifjol redan är stor och på väg att blomma), dill, mer persilja än den jag försått och planterat ut, isbergssallat, rädisor, rödbetor, sockerärter, morötter och säkert var det något mer. Det hela stördes dock av skitväder...Tur att det väntar lite kul att göra i nästa vecka, då vi för övrigt har tänkt vara superduperfriska, för mot slutet av nästa vecka hade vi nämligen tänkt vara långlediga. Marknad, kvartersloppis, cruising, Guldfest - bara att välja och vraka. Och vi börjar veckan med Isas första Barnkanalen-namnsdag! /Jenny   

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 maj 2015 09:15

Jag har ju handstilen för det i alla fall.


 


Majs och pålägg står det på shoppinglistan om någon nu inte ser det. ;) /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 maj 2015 18:29

Ja, nästan i alla fall. Det finns ju några sviter kvar från magsjukan men i det stora hela är vi friska. Men värst av det som är kvar är att vi är lite trötta, fast sova får vi göra när vi är döda... På grund av det så uteslöt vi en del roliga saker idag, men roligast är ändå att vara tillsammans med familjen så det gick ju på ett ut. Blev billigare i alla fall. Eftersom vi kände oss piggare blev det bland annat (att störa grannarna med...) gräsklippning och trimning tills batterierna var slut. En robotklippare vore ju inte så dumt! Ian ville vara med och klippa och vi trodde att han skulle komma på andra tankar när vi sa att han måste ha hörselskydd på sig när han klippte så nära pappa och riktiga gräsklipparen. Men inte då. Med hörselskydd på följde han Jon som i osynligt koppel. Mattan blev riktigt fin och kortklippt den här gången för det gick ju att ställa ner bladen, till skillnad mot vad Jon påstått de senaste två (!) åren...  Hockey ikväll då kanske. /Jenny


Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se