jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under maj 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 maj 2015 18:15

Härligt väder idag igen. Den otrevliga blåsten som pågick under första delen av dagen blåste iväg som skönt var. Vi tog en förmiddagspromenad till torget för att sedan hamna med fika på lekplatsen. Socker och lek - det är grejer det!



Och det var den mjukstarten. Hem till gräsklippning, trimning, lite häckklippning och även mossborttagning på trottoaren. Vi gillar att ha en stor sibirisk ärtbuskehäck som ger lite insynsskydd mot vägen, men det vore ju skönt om den aldrig skulle behöva skötas...

På eftermiddagen blev det en till promenad framåt centrum för att hämta ett paket. Jag vann en tävling och valde att få tyger i vinst, tyger som arrangören själv fick välja. Det kom väldigt många spännande tyger med mönster som jag antagligen aldrig skulle valt annars, så nu blir det en rolig utmaning att hitta på något av dessa.



Tygerna kommer från Lusefine som inte bara säljer härliga retrotyger utan även andra barnprodukter och har dessutom helt underbara dopklänningar. Kika in!

Nu ska vi få minst en unge i säng och hoppas att nummer två sover innan Ack Värmland börjar. Vår favoritserie nu, för den är ju så himla skoj. Synd att avsnitten är så korta bara. ”Idag skall vi tala om viner, men inte vilka viner som helst, utan pingviner.” Fast ikväll var det visst något om flodhästar... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 maj 2015 15:30

Barnappen Lekrummet - Lär dig med Max är just nu gratis i Appstore. Den finns dessutom på svenska och verkar vara jättebra för mindre barn. Ian har suttit med den och det är den app som han suttit längst med utav de vi låtit honom testa. Så missa inte detta!



Läs recensionen och ladda ner hos Pappas appar: http://www.pappasappar.se/lekrummet/

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 maj 2015 08:30


Kronans Schampo Normal Oparfymerat är en utav tre produkter från Kronans egna sortiment som vi testat. Fast just den här produkten fick Jon testa. Jag kan inte hjälpa att tycka att det känns lite tråkigt med oparfymerade schampon. Jag vill gärna att det ska lukta gott både i duschen och gärna om håret långt efteråt. Men oparfymerade produkter är förstås jättebra vid andra tillfällen. Vårt tvättmedel är till exempel både oparfymerat, svanenmärkt och godkänt av astma- och allergiförbundet. Men då är det för att inte utsätta barnen för onödiga dofter. Att de gärna rycker och klänger i mitt hår är en annan sak. Jon har i alla fall fått lämna rapport och kan väl också hålla med om att detta schampot är helt godkänt som basprodukt. Det fyller sin funktion, är helt klart värt sina 39 kr och för honom som har astma gör det ju absolut inget om han slipper dofter. Att han sedan gärna rycker och klänger i mitt hår är en annan sak...



Kronans Schampo för barn fick barnen bli produkttestare av. Det står schampo men eftersom barnen badar så testade jag att använda schampot som badskum också och fick faktiskt ett härligt skum. Produkten är väldigt skonsam mot barn och har de egenskapar som man letar efter som förälder: parfymfri, svanmärkt, godkänd av astma- och allergiförbundet, fri från parabener, skonsam mot barnens hud och med ett bra pris. Som schampo fungerade det jättebra, att barnen sen inte är så särskilt förtjusta i att schamponera håret är en annan femma... Bland Kronans egna varor finns flera bra Doris-produkter, som vi kallar dem eftersom det är flodhästens namn.



Selected Formula Nattcreme Normal hy är verkligen inte ännu en i mängden krämer som jag provat. Nu har jag ju långt ifrån provat alla, men den här sticker verkligen ut. Så underbart skön att ha på! Det känns långt efter att det är en kräm som sitter där och huden blir så otroligt len. Jag testade den på Jon och för en nanosekund så glömde han nog bort sig och nådde sjunde himlen också. Det står att produkten innehåller mango- och sheabutter som mjukgör på djupet, och antioxidanten Edelweiss som skyddar mot fria radikaler, men inte vet jag om det är någon av dessa ingredienser som gör att det här känns som en så väldigt skön kräm. Kanske en kombination? Det är nästan så man inte vill somna ifrån den, men bara nästan... /Jenny


I samarbete med http://kronansapotek.se/.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 maj 2015 20:45

Dagen har bjudit på underbart väder och vi startade den med en tur till Hjo och marknaden där. Vi gick ett varv för att återvända till karusellerna där vi börjat. Och vi frågade och frågade Ian om han inte ville åka något - men han tvärvägrade.



En åktur skulle ha kostat 40 kronor och det gjorde ju inte oss något att vi sparade de pengarna. När vi var där var det inga andra barn som åkte, och vi tror att han inte skulle ha varit lika tveksam om karusellerna varit i rörelse.



Vi for hem och inväntade att pizzerian skulle öppna för latmat kändes som ett bra lunchalternativ. Pizzerian har under den senaste månaden haft ett erbjudande där all mat kostar 50 kr per rätt - och pizzorna är dessutom stora. (När det här erbjudandet är slut så ska allt istället kosta 65 kr rätten, och det är ju inte så farligt dyrt det heller.)

Isa fick annan mat, men vi åt allesammans ute på trädäcket. Synd att det skulle blåsa så bara.

Innan vi svalt sista tuggan var vi iväg för att göra nästa grej som var att gå runt på den anordnade kvartersloppisen. Ett av stoppen var i ett hus inte långt från oss, så vi märkte helt klart av att det var fler människor än vanligt i omlopp och det är ju jättekul.

Vi hann med att gå förbi sex stycken olika hus med loppis och vi kikade på lite av varje. Ian gjorde det bokstavligt i och med att vi hittade en kikare till honom. Men bäst var ändå att vi hittade Rorri Racerbil!



I just bilars tecken gick resten av dagen för framåt eftermiddagen/kvällen var det dags för cruising. Vi gick ut allesammans och det fanns verkligen en massa bilar i alla möjliga olika utföranden att titta på och den som var dekorerad med bland annat en gräsklippare stack ju ut förstås.



Det var gamla bilar, vanliga bilar, ovanliga bilar, polisens minibussar, en polis på motorcykel (och även patrullerande poliser), barn och vuxna i omlopp för det här är ju en riktig folkfest som lockar ut många.

Ian var otroligt fascinerad av alla bilarna och höll sig vaken hela tiden, men Isa somnade. När DJ Basse, som hade sin musikshow på ett släp bakom en bil, drog förbi vaknade Isa till lite grann dock. Lite livat var det ju, men det ska det vara.

Bara att hoppas att det inte blir en massa onödigt dumt och vi är glada över att vi inte bor precis intill cruisingsträckan så sovande barn inte störs. Fast en och annan bil kör förbi här utanför också men inte i samma omfattning - och det underbara vädret bidrar ju förstås också till att det är god fart på cruisandet!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 maj 2015 17:01

Barnen var ju uppe tidigt igen för det verkar som om ingen av dem vill missa när Jon åker till jobbet. Jon tog med sig Nalle idag och på förmiddagen var jag och barnen ute en sväng innan jag fick besök. För en vecka sedan skulle jag och kompisen ha träffats men ett antal spyor kom emellan. Nu fick det bli en ny daimkladdkaka med 33+ istället i och med att födelsedagen redan passerat.



Vi pratade ikapp och barnen skötte väl sig någorlunda i alla fall under tiden. Hon for hem och ett mellis blev av innan jag och Ian, med Isa i vagnen, gick på stenjakt. Vi hittade några som vi tvättade, la på tork och sedan kladdade fingerfärg på.


  


När Jon kom hem for vi till ICA och nu har vi tänkt göra helg. Långhelg. Och friska har vi tänkt vara också. /Jenny



Trevlig helg!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 maj 2015 12:43

Ian har aldrig varit så klättrig av sig, men Isa verkar vara lagt åt andra hållet. Så henne blir det till att hålla lite extra koll på för hon har ju i sin tur inte koll på vad hon gör... Hon klättrar upp i sin stol och försöker sätta sig - livsfarligt. Och hon ställer sig även upp i den - livsfarligt.



 

Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 maj 2015 06:31


Den senaste blogbagen från Loppi kommer hem till mig under vecka 21. Jättekul för innehållet är återigen mycket spännande. Tyvärr kommer dock inte de tillfälliga tatueringarna med på grund av leveransproblem. Det var tatueringar för att skriva in kontaktuppgifter att sätta på barnen. Det verkade annars väldigt smidigt. Det finns ju armband och liknande men de kan lätt ramla av, eller tas av och när det kommer till Isa är det farligt ifall hon skulle äta upp det... Jag ska nog kika in hos http://contactoo.se/ ändå framöver och designa mina tatueringar. /Jenny

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards